1,5 млн. бежанци в ЕС след 2015 г. Как промениха облика на съюза?

Политически сътресения, хаос по границите...
Обновена: 6 апр 2019 19:50 | 6 апр 2019 17:36, Боряна Павлова
65
1,5 млн. бежанци в ЕС след 2015 г. Как промениха облика на съюза?

Неъсмнено бежанската криза промени европейския съюз. Колко обаче бежанци пристигнаха след началото на кризата през 2015 г.?

От 4 години насам в страните от ЕС са били били регистрирани над 1 650 000 бежанци. По-голямата част от тях са пристигнали още с първата вълна през 2015 г., отбелязва DW.

Преъпкани лагери, хаос край границите. Бежанската криза предизвика политически сътресения в ЕС и много държави предприеха различни подходи.

Докато Германия прие с отворени обятия бежанците, страни като Унгария и Словения се капсулираха и затвориха бежанския маршрут.

Повратната точка обаче беше споразумението на ЕС с Турция. След него се отбелязва рязък спад на пристигащите бежанци. През 2018 г. например в Европа дошли около 150 000 бежанци, влезли в континента през Испания.

 


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Франция е велика и просперираща страна, люлка на цивилизацията и дом на многа хора от различни култури. Когато настигнете поне малко по култура и богатсгво тази Велика Нация тогава ще я коментирате. Ясно!?
53
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
Франция и Великобритания отдавна са с променен генофон. Но в Германия освен турци, които бавно се интегрират, нямаше много чужденци досега. Кой започна арабската пролет, отвън им диктуваха, избиха правитествата на Ирак, Либия, опитаха Сирия, но Асад устоя. Заради нефта го направиха. Защо не се месят в бедните страни, където няма природни богатства. Но богатите в Европа ще устоят.Твърде добре са се устроили, нищо не може да ги уплаши. 10 процента. Останалите ще трябва да живеем заедно с новите.
52
0
 
0
 
! Отговори
ам. Рамбо преди 2 месеца
Борба между злото и доброто,а познайте кое е злото
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бавно и полека го неандертализират и ислямизират, а мизерията, която носят от собствените си страни не може да се размие и бие на очи.
50
4
 
0
 
! Отговори
До-властта.... преди 2 месеца
Гвардейците- чакат, на- вратата,...


Докторйте, съсйпаха- света ....
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Обликът" определено се променя в неевропейски....
48
2
 
15
 
! Отговори
до привет от германи преди 2 месеца
Абе, швабистански, затова ли в Германия и западна Европа национализмът расте като лавина, защото там е добре!?
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До привет от Германия
.
Абе момче , спри се бе ! Имаш ли и най-малката представа , какво място беше Германия и Европа преди да приемат "новите" членки от источна Европа ? Имаш ли си идея колко добър беше живота Тук , преди да се пръкнат такива , като теб с гръмкото "привет от Германия" ? Сигурно не разбираш , че ти и останалите "нови" , сте същите навлеци , като "бежанците" за местното население ? Преди това , бяхме толкова малко ТУК и местните ни приемаха на равно с тях , а сега ?
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зле се отрази, как да се отрази. Ще го видим как ще е след 10 години когато тези се наплодят. Красотата едва сега започва.
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До M
А къде остави причината "алчност на елита" ?
44
12
 
8
 
! Отговори
M преди 2 месеца
Да обвиняваме Меркел за всичко на света е доста глупаво - това е, харесва ни или не, един от най-опитните политици в света - за няколкото си мандата успя да превърне Европа в германски икономически протекторат. Историята с "бежанците" обаче е несъмнено абсолютен провал по всички измерения. Освен теории на конспирацията за това решение смятам, че има и обективни фактори, които и ще маркирам:
1)липса на адекватни въоръжени сили;
2)не(приятелски)стабилни режими в изходните страни
3)лошо разузнаване
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До привет от Германия

Кротувай, мий тоалетни, чинии или каквото там миеш, за да се препитаваш в Германия и не си въобразявай, че ние не сме прочели вашата свещена книга.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен
Те са от едно и също тесто и вяра, бе ! Съвсем различно е ! Освен това Турция бе основен "стрител" на Ислямска държава... ..още преди да се почне хиляди главорези се обучаваха и въоръжаваха из лагери в Турция ! Даже и редовен аскер, редовно влизаше да коли в Сирия, да пали и осквернява църкви, да гони християните !!!
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мергел слуша външни наблюдатели и в
същото време и трябват един милион
работници и расови експерти за промяна на гена към по устойчиви и
жизнени индивиди.Когато изнасилят
галката се моли тя да роди,а не да съди
майстора на гена.
40
2
 
23
 
! Отговори
,.,., преди 2 месеца
В ЕС няма 1,5 млн. "бежанци".Има толкова натрапници който Меркел ханъм покани да ги хрантути европейския данъкоплатец.Но и на това ще дойде края.С добро или с лошо.
39
7
 
6
 
! Отговори
Нук преди 2 месеца
Ще се създаде нова раса на Земята новият човек ще се качи на дървoто и ще изяде един плод - сегашните хора като се качат на дървото и си пълнят цяла торба с плодове, няколко ще изядат, няколко ще продадат другите ще ги захвърлят. Тази голяма лакомия, трупане на пари в банки и безмерно унищожение на природата ще бъдат наказани. Може да са интелигентни, но са крайно лакоми.
38
2
 
26
 
! Отговори
TedyPetrova преди 2 месеца
Това не са бежанци, а са нашественици. Само 15% от тях са бягащи семейства с деца от войната в Сирия. Всичко останало е млади мъже на по 20-30 години от Афганистан, Мароко, Сомалия, Иран, Пакистан и т.н
Добре са руснаците, поляците, унгарците, сърбите, хърватите, чехите и швейцарците, че си пазят границите и не допускат на тая името да им *** страните.
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С деграданти на чело какво да постигне ЕС?Макрон,Мей,Меркел,Юнкер изчерпани политици които ще заменят собствените си народи за чужди за да угодят на корпорациите.Вместо да се развиват технологиите и науката се влагат пари в чужденци.После китайците виновни.
36
3
 
13
 
! Отговори
Циник до Нук преди 2 месеца
Да ти подаря 1 ролка кухненско алуминиево фолио ... направи си шапка ... против излъчванията на извънземните
35
13
 
8
 
! Отговори
Нук преди 2 месеца
Всяка раса е дала нещо на света,, сега бялата раса ще бъде заличена, като ненужна вече. Коcмосът не търпи безполезни неща. От централното Слънце иде голяма космическа вълна, която ще преобрази Земята завинаги. Напредъка и технологиите ще бъдат унищожени за да се запази планетата. Всички тези земетресения и катаклизми се случват за да се предпази белияг човек и да се върне към Бог ама Белия човек иска секс със роботи и много пари и гей-паради.