Андрей Новаков: Ще сезираме съда на ЕС за пакет "Мобилност"

Евродепутатът в "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR
Обновена: 7 апр 2019 12:01 | 6 апр 2019 20:06, Екип на Bulgaria On Air
41

Ще сезираме Съда на ЕС за пакет "Мобилност", заяви евродепутатът Андрей Новаков в предаването "Брюксел 1" на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Има непропорционални мерки, както е връщането на камиона. Да върнеш един камион от Белгия до Франция е едно, но да го върнеш от Белгия до България – съвсем друго. Очевидно е, че е с различни тежести за отделните държави членки и не е пропорционално. Второ, процедурата в ЕП беше нарушена – не ни дадоха да гласуваме собствените си поправки. Стана колега и призна, че нашите изменения и допълнения, които сме писали заедно с тях, са групирани само защото идват от България и отгоре пише Новаков, Курумбашев, Кючук или Джамбазки. Няма значение какво е съдържанието - вътре имаше самоизключващи се неща и ги групираха да ги гласуваме така, за да могат да го претупат. За 10 минути гласувахме целия пакет,“ обясни той за това как е минало гласуването тази седмица на първо четене в ЕП.

Още по темата

"Надявам се един ден да отговарят за това, което са направили, това беше диктат на мнозинството. Гласуваха това да нарушат правилника и аз съм сигурен, че част от тези разпоредби ще паднат в съда,“ коментира Новаков.

"Европейската комисия, която внася пакет "Мобилност", само преди 2 седмици публикува доклад, в който признава, че липсват 400 хиляди паркинга“, заяви Новаков, пояснявайки, че и този аргумент не е взет предвид при бързото гласуване в ЕП.

Той припомни, че преди 2 седмици не са стигнали два гласа, за да отпадне точката. "А имаше решение, което беше оповестено на ръководството на ЕП да се пристъпи към гласуване само и единствено ако има солидно мнозинство,“ коментира още евродепутатът.

Според него това гласуване се използва само и единствено за политическа цел преди изборите, защото и гласувалите са наясно, че пакетът няма как да влезе в сила сега.

"Предстоят преговори с Европейската комисия и Съвета, които очаквам, че ще се състоят есента/зимата на тази година. До края на този парламент, от днес, остава малко повече от седмица, в която е научна фантастика да може да започнат преговори, които обикновено отнемат 9-10 месеца, дори година, и те да приключат за 7 дни и да успеят да го върнат следващата седмица и да го гласува на второ четене", смята Новаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се защо трябва да пращаме някъде си 17 хрантутника и антуража им, които нищо не вършат? Не е ли по-добре разходите за въпросните да се превеждат в някой фонд, я за болни деца, я за нещо друго по-полезно! На всичкото отгоре ще ме карат да гласувам за изпечени крадци и престъпници да ги позабравим за 4-5 години и пак да се върнат и да тръгнат по телевизиите да ми плещат глупотевините си, напр. калфин!
27
3
 
0
 
! Отговори
ссс преди 5 години
Запада реши и ще сложи ръка на този печеливш бизнес именуван преди "транс-пред" сега "логистика". Другото е битовизъм, проституцията ще се премести от ТИР паркингите в хотелите
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа им сервира на тепсия добър шофьорски труд с полагащи им се прекрасни условия на почивка,а българските шофьори протестират защото послушно изпълняват заповедите на шефовете си които този европейски закон задължава да плащат хотели и храна,а не да преспиват в кабините като черковни мишки!Да протестираш срещу доброто и хубавото е доказателство за вродeна простащина!А този европалячо е повел овцете към пропаста на измамата и мизерията!Бг-шофьорите наистина са най-обикновени
25
1
 
15
 
! Отговори
Ехооооооооо преди 5 години
Кажи, какво ще ги правите тези с апартаментите? Фирмите не фактурирани на пазарни цени! Знаеш ли колко ДДС и данък печалба е това? 30%, 10% ДОД на купувачите- ооооп 40% ! Знаеш ли колко бързо мога да ги обложа всички тези тарикати? Ама не може, отпуски, оставки..... Яаааааа при Стайкови и Баневи, докато не докажат правотата си!
24
1
 
17
 
! Отговори
най-после преди 5 години
въпрос към евродепутатът А. НоваковВие г-н Евродепутат, бихте ли работили на БГ заплатка в ЕС ????със сигурност спите в доста добър хотел.......!!!или сте ЛИЦЕМЕР, или доста са ви промили мозъка ? кое от двете
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***.
22
1
 
22
 
! Отговори
Бедни ми шофьори, преди 5 години
Изключително тежък е шофьорския труд, но този герберски индивид обслужва богатите олигарси. Не му вярвайте. Никога няма да чуете от лъжливата му уста и дума , за високия европейски стандарт и за мизерията, в която живеят българите. Неговите учители имат асансьори в спалнята и душове на покрива.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помним ние ,помним ! ,, Всичкш тука ,парлеву франсе ....,,Как се подмазваше ,Червеногербера,помним .
20
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не ходите у Русия , па там да подбивате цените на Путин, бе...??!Ама, ше видите зор там!
19
4
 
18
 
! Отговори
Сезира и баба си преди 5 години
Никой няма да търпи да му подбиват цените на транспорта.Баламите свършиха.ОСОБЕННО АКО СА И НАЦИОНАЛИСТИ , КАТО ОРБАН И ЛЬОПЕН!
18
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по добре почни да плащаш нормалнр на шофьорите си и си плащай данъците мошеник балкански. Щял да съди Франция, клоун.
17
4
 
29
 
! Отговори
запознат преди 5 години
Отивай целувай ръка на мутрата Бойко за друго не ставаш!
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късно е,либе,за китка! Нали соца беше лош,Русия бе враг,е получи пакета за туалетна от капитала!Стани богат в нов свят!
15
4
 
30
 
! Отговори
Нане преди 5 години
На наще-гюбрета, така наречени работодатели им пожелавам да фалират до един!! Ега са изтеглили и кредити, та да фалират и банкогюбретата...
14
2
 
20
 
! Отговори
Нане преди 5 години
Фрост селянин...Па гласувайте за него оФси...
13
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Робите на болшивизма /колективизма/ . Запада ги учи да живеят културно, здравословно, открито,. Те не та не. Ще нощуваме в камионите и ще се храниме отвън до гумата.
12
3
 
31
 
! Отговори
Крадци и лъжци преди 5 години
Герберасти нахлни, не ви стига че крадете от българския народ и си купувате луксозни имоти, ами и лъжете. Нали твоя герберастки вожд се разбра с Макрон за пакета му.
11
2
 
33
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Това момче да отговори на обществеността защо не сезира съответните институции за жестоката експлоатация на служителите на европейските банки в България, или пък на работещите в немските търговски вериги в България......Или тези факти са удобни само като аргументи,без да имат за него голямо значение.
10
2
 
28
 
! Отговори
Пфу..да..ви.. преди 5 години
Дрън,дрън.Мухл.. . Щели да сезират някого герберските безхаберници. Сезирай на Цветанов асансьора и на Георгиев терасата. Празнодумец.
9
2
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Този Новаков го бутат ГЕРБ на амбразурата да имитира активност.И за малките деца отдавна е ясно, че ще стане това, което искат големите държави Франция и Германия.Ние пак ще го ... д.ухаме.