Папата обвини Европа и САЩ: Продавате оръжия, разпалвате войни

Смъртта на всяко дете тежи на съвестта ви, категоричен е той
Обновена: 6 апр 2019 19:38 | 6 апр 2019 19:36, Анисия Иванова
51
Папата обвини Европа и САЩ: Продавате оръжия, разпалвате войни
Снимка: БТА

Папа Франциск обвини Европа и САЩ, че продават оръжия във военни зони, че разпалват конфликти и причиняват жертви в Сирия, Йемен и Афганистан, съобщи Асошиейтед прес.

Папата заяви пред студенти и преподаватели в Милано че причината, поради която има толкова много войни по света, е, че "богатите в Европа и Америка продават оръжия. . . използвани за убийството на деца и на възрастни хора".

Франциск също така добави, че без оръжия страни като Сирия, Йемен и Афганистан е нямало да бъдат във война.

По думите му смъртта на всяко дете и разрушаването на всяко семейство тежи на съвестта на страните, които произвеждат и продават оръжия, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
USA преди 5 години
Папата като типичен аржентински левичар гледа да оплюе Запада, но си мълчи за зверствата на азиатските сатрапии. Мълчи за Крим и Донбас, мълчи за Тибет и за милионите хора в китайски лагери! Лицемер!
41
1
 
1
 
! Отговори
Пенчев преди 5 години
Те пък у Ватикана оправят малки момченца...
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
папата е прав колкото и да е ГРЕШЕН. кравария и европа са изчадия адови и престъпници.всички световни беди идват от лакомията за дяволското творение ПАРИ.долу запада
39
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Прав е папата, но освен продажбата на оръжие има и други геополитически и енергийни интереси на империята на злото. Важното е, че вече никой не си прави илюзии за намеренията й.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата обвини Европа и САЩ: Продавате оръжия, разпалвате войниПапата е прав крайно време е Европа и САЩ да престанат да продават калашници в Сирия, Йемен и Афганистан.
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
папата е руски агентда му поискат импичмънти сащ да си изберат един поп и да го обявят за папа и всички тяхни съюзници да го признаят - чиста работа
36
9
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДАМ САМО ФАЩ И ЕС ПРОДАВАТ ОРЪЖИЯ!!КИТАЙ И КОМУНДЕЛИСТАНОСИЯ НЕ ПРОДАВАТ :DПАПОСМЕШКИ
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко смърт да продават умирали черните братя.Ми те са 2 милиарда.Преди 100 години всички хора на света са били към 2 милиарда сега са 11 милиарда.Аре стига ревове.
34
3
 
1
 
! Отговори
прав си преди 5 години
До Гост+Още Буров беше казал,че"демокрация може да има само в богати държави!"
33
1
 
20
 
! Отговори
Всъщност преди 5 години
Вариантите са два - или да философстваме като половината коментиращи по-долу, търсещи под вола теле и даващи някакви безумни доводи, или да признаем, че папата е прав - великите сили, без значение от Изток или от Запад, продават смърт срещу милиарди, наливани в собствените им икономики. Конфликтите ги разпалват те, т.нар. бунтовници отглеждат те, оръжия доставят те и накрая въстановяването на разсипаните държави и контролът върху ресурсите им е от техни фирми. Няма смисъл от неграмотни емоции.
32
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Офф.. щях да се съглася ако тоя беше искрен, ама не е. Шарлатанин.
31
3
 
19
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Папата не знае ли, че Деморацията изисква жертви - много жертви - "жените плачат, пищят децата, старци се молят богу горещо...". Освен това, Демокрацията без икономически просперитет е крайно нестабилна, т.е. Демокрацията изиква огромни печалби и богатства. Е как тогава ще бъде възможна Демокрацията без продажба на оръжия и войни. А за да има войни, трябва да има и враг и т.н.....
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата е политик, но не и духовник. Преди отпадането на католиците от православието, чрез приемането на ереста filioque, е имало много папи, които са станали светци. След приемането на filioque и отпадането на католиците постепенно навлизат нови ереси.
29
8
 
11
 
! Отговори
Kuala преди 5 години
Тоя папа преди да плямпа празни глупости да вземе първо да обясни защо него го пазят жандармерия и войска с автомати и оръдия. Да точно такива са разположени покрай стените на неговия дом във Ватикана и по целия Рим.
28
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трябват ни военни самолети и точка. папата какво разбира.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте сериала "Името на розата" по едноимения роман на Умберто Еко и "Падението на Ордена".
26
4
 
27
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 5 години
Винаги съм казвал че този Папа е готин и не играе по свирката на ЦРУ. Но си е католик все пак.
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До eve1Еве миличка, ти какви отношения би имала с някой от тия симпатични кафявки брадатковци на социал в Швеция,Германия,Италия и тн?От тия новичките европейци?Ще ги поканиш ли във вас на гости дори да преспят?Ама по тяхната религия и възпитание това е сигнал че искаш да правиш секс с тях и да им дадеш дори животът си без да пискаш много много :) Това предполагам не ти харесва. Ето там е проблемът на човечеството като цяло.Няма как да смесил кофа сметана с кофа кал и да чакаш торта.
24
5
 
39
 
! Отговори
Зоро преди 5 години
НАПЪЛНО ВЯРНО ВАШЕ ПРЕОСВЕЩЕНСТВО! САЩ СА В ОСНОВАТА НА ЗЛОТО , А ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗЧАДИЯ ИМ СЕ ВОДЯТ ПО АКЪЛА. АНЕТЕМА ЗА СЕЕЩИТЕ СМЪРТ И НЕКА БОГ ПОКАЖЕ ВЕРНИЯ ПЪТ НА НЕСРЕТНИЦИТЕ БЕЖАНЦИ БЯГАЩИ ОТ ЗАПАЛЕНИТЕ ПОЖАРИ В ДЪРЖАВИТЕ ИМ ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ.
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оръжията трябва да са скъпи.Например имате ударна група от 10 кораба. Общата цена на техниката е над 60 милиарда долара.Приблизителните очакваеми загуби след победа са да кажем 15-20% Да кажем 10 милиарда. Дори и най-големият кретеноид би си казал -"чакай бе аз не мога ли да направя нещата по друг начин така че да не изгубя 10 милиарда за няколко дни" От друга страна ако корабите ви струваха 2 милиарда общо то цената на победата би била 100-200 милиона.Колкото договорът на талантлив афро в НБА.