Превозвач: Предстои агония, ако пакет "Мобилност" влезе в сила

Идват фалити на малките фирми за международни превози, убеден е той
Обновена: 6 апр 2019 19:58 | 6 апр 2019 16:50, Анисия Иванова
48

"Ако гласуваните от ЕП текстове по пакет "Мобилност" влязат в сила за нас предстои агония. Ние няма да фалираме утре, ще фалираме постепенно за няколко години", каза в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR Красимир Сираков, собственик на малка транспортна фирма, член на Съюза на международните превозвачи.

"На демонстративното запалване на автомобила в Пловдив не изгоря един автомобил, а изгоря една идея: идеята, че България е пълноправен член на ЕС. На нас ни казаха: отидете си на село, това е положението. Вие нямате работа тук,“ коментира Сираков пред водещата Милена Милотинова.

Какво предстои оттук нататък по процедурата на евроинституциите - целия разговор с евродепутата Андрей Новаков и превозвача Красимир Сираков вижте днес от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-42,*** сам си противоречиш,ще имат високи заплати,но и осигуровките,ще са в пъти по-вече,ти знаеш ли че аз се пенсионирах с 11години стаж в Испания,като шофьор на ТИР,и получавам 730евро пенсия,ако бяха ниски осигуровките ми,колко щях да получавам,а българските шофьори,кога ще получат такава пенсия,при 1 век трудов стаж не могат ,да я получат.
41
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
не драги ми превозвачо дребен,я кажи на колко лева осигуряваш,шофьорите,които работят при теб.
40
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите си мислят, че в европейските фирм ще им бъде по-добре. Трънки!Да, може и да има по-високо заплати, но първо никой не дава гаранция че ще се наемат българи, а не с преференции - французии. Ако се наемат - ще им се дава отново по-малко.За сметка на това осигуровките ще са в пъти по-големи, защото това е друга държава. Камионите няма да са техни, а на фирмата. Накратко чистия доход ще е много по-малък .
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не виждам какво се радваш? всеки закрит бизнес в България води до хиляди закрити работни места и намаляване на инвестиции.
38
0
 
3
 
! Отговори
чантите с пари преди 5 години
Това е играта! В днешно време, на спад и рецесия, 2/3 от малките бизнеси на запад фалират още през първите 3 години. Излюпените от бкп бизнеси след 10ти Ноември сигурно са си мислели че, ще са вечни. Да ама НЕ. Добре дошли в реалния свят!Не визирам конкретно никой от днешните превозвачи или други бизнеси - само констатирам несъстоятелните очаквания на другарите, които след свалянето на режима си раздадоха чантите с пари и решиха че, са станали истински капиталисти.
37
3
 
23
 
! Отговори
най-после преди 5 години
''бизнесмене'' Я КАЖИ НА КОЛКО РАБОТЕЩИ ЗА твоето семейство, не си платил заплати заради измислени причини ???РЕВЕТЕееее...........
36
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търгуват с Европа на европейски цени, а плащат български заплати. Разликата се трупа в мултимилионерските сметки в банките, които всеки ден се увеличавали. Използват конкурентното предимство на най-евтиния труд в Европейски съюз и най-ниският данък печалба в Европейския съюз.
35
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземете им лицензите да не се мъчат.
34
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чуя "български бизнесмен" и ми става ясно, че става дума за пародия. Фалирайте не ми пука за вас. Пакета Мобилност е в интерес на работника не на вас кужодери.
33
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполагам че искат да изравнят стандарта със западна Европа което на практика е нормално щом сме в ЕС. Знаят за кражбите от евро-поръчките и явно искат да шляпнат ганьовския бизнесмен с червен ***.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25Съгласен
31
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чуя за български бизнес и бизнесмен ми се повръща!
30
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами агонизирайте. Само някакви камиони по пътищата. Хората такива клетви са ви праснали, че няма един да остане
29
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време СОМАТ трепаше всичко от Непал до Норвегия.Сега сме мишки на дребно.Костов измамата разби всички предприятия такива като Банев се налапаха а хората се избесиха от немотия.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
RADOST ZA SHOFIORITE.
27
1
 
38
 
! Отговори
ИКОНОМИСТ преди 5 години
ОСВЕН ТОЗИ ПАКЕТ МАКРОН Е ПОСТАВИЛ НА ДНЕВЕН РЕД И --УЕДНАКВЯВАНЕ НА МИНИМАЛНИТЕ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ В ДЪРЖАВИТЕ ОТ ЕС КАК ЩЕ ..ПРОТЕСТИРАТ ДЕПУТАТИТЕ ..АМА НЯМА ПАРИ.. ЕДВА ЛИ ЩЕ СВЪРШИ РАБОТА КАКТО И ЛАФА НА ПРЕВОЗВА4ИТЕ---ЕС Е СРЕЩУ НАС КОИТО ПРЕДИЗВИКА СМЯХ
26
1
 
8
 
! Отговори
Речен ферибот Макрон преди 5 години
Може да ги спаси един речен ферибот, който да докарва камиони по мрежата от канали от Франция до Дунава за да се каже, че са се върнали в България, и след това да ги откара обратно. Но кой ще им го осигури.
25
0
 
46
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Ами не знам.Не е ли вече време в България да се плащат европейски заплати и да се работи в европейски условия ?Щото цените в супермаркетите с си съвсем европейски примерно ....????Няма да е зле и данъчните да спрат да се правят на ударени ами да си вършат работата , щото в София пред някои заведения не можеш да се разминеш от коли за по половин милион....
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-напред че ги удари толтаксата и докато се сеферясат ще ги смачкат с пакета на Макрон.Смъртната агония на българските превозвачи ще е дълга и много болезнена.Не само камионите си да запалят,ами и цялата Държава да запалят,Макрончо ще си го премести в другия крачол и пак ще легне при баба Макрончовица.Не палачи дете,Премиерът ни е невинен.
23
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да фалират българските мошеници. Семейни фими имали, 10 камиона. 100 хиляди лева на камион годишно оборот.