Brexit без сделка? Не може, парламента прие закон против

Правителството ще трябва да иска нова отсрочка от Брюксел
9 апр 2019 07:20,
19
Brexit без сделка? Не може, парламента прие закон против
Снимка: БТА

Британските депутати приеха закон, който принуждава правителството да поиска от ЕС нова отсрочка на Brexit, но не и развод без споразумение на 12 април, предадоха АП и Франс прес.

Законът беше одобрен от Камарата на лордовете и Камарата на общините късно снощи.

Днес парламентът ще обсъди колко да бъде удължен срокът на напускане на ЕС. Премиерът Тереза Мей иска Брекзит да бъде отложен до 30 юни.

Още по темата

Правителството се беше противопоставило на този законопроект, защото той може да ограничи неговото поле за маневри в преговорите с лидерите от ЕС, отбелязва АФП.

Приет по инициатива на депутатите, законът фактически преобръща нормалния ред, по който парламентът обсъжда и приема законопроектите, предложени от правителството.

Това означава, че днес Мей трябва да внесе в парламента предложение за новия краен срок за Брекзит, което да бъде одобрено от депутатите.

След това тя ще отправи съответното искане към ЕС, на срещата на Европейския съвет в сряда, който на свой ред може да приеме или отхвърли постъпилото предложение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
0
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Велика държава са сега ще стъжнят живота на немците и ЕС.Кво ще направи германиика на Велика Британия не бе честно кво ще направят.Ще ги атакуват с оръдия Круп илк с танкове Тигър немчугите живеят още в 1918 и се изживяват като големите войници.С два ядрени удара и ще я закрият тая бираджииска нация.
15
0
 
1
 
! Отговори
Гз глава затрива преди 5 години
Както са я оцапали британците, сега им остава просто да преразгледат излизането си от ЕС. Лондон е прекалено лаком и алчен, за да даде независимост на Северна Ирландия, като така и даде шанс да остане в ЕС и да не се дели от другата Ирландия. Лондон иска всичко. А който иска всичко, накрая се нахранва с една лъжица пръст. Много по-просто е Британия да остане в ЕС - така двете Ирландии ще са пак в облекчен режим.
14
0
 
2
 
! Отговори
Британците ги поиска преди 5 години
Нека да припомня на британския парламент, че ЕС не е длъжен да сключва каквито и да е сделки, и ако има сделка, то тя трябва да стане със съгласието на ВСИЧКИ държави-членки на ЕС. ЕС не е длъжен да приема условията на Лондон, понеже Лондон така иска. Драги британци, вие сами си настроихте часовника на обратно броене. Сделка няма. ЕС ви каза - датата е определена, излизайте със или без сделка.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно още някои си мислят, че ЕС напуска ОК, а не обратното. Една седмица остана. Не знам какво решават, като ЕС е 10 пъти по-голям пазар от тях и явно още не могат да го осъзнаят, че имперските години са свършили. Нещо като щатите, които са световна сила, която дължи само над 20 трилиона на банките.Бат Джонсън ще пише ли още спестените милиони по автобуси, защото загубите са 2 пъти по-големи. Седмично печелят по 350 милиона от вноски, само че губят по 600-700 милиона от търговия.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Юнкер и Туск го казаха вече няколко пъти, че на 12 април UK напускат ЕС - със или без сделка. Тия какво не разбраха и какво гласуват - не знам.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изгонете ги най-после тези ингилизи от ЕС.
10
2
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Имаше една чисто мошенническа игра: "Тука има, тука - нема". И англичаните така.
9
1
 
1
 
! Отговори
Николай преди 5 години
Граматическа грешка в заглавието.
8
1
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БРИТАНЦИТЕ СА ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ИЗМАМНИЦИ!!!С ДВЕ ДУМИ ДОКАТО ТЕ НЕ СЕ СЪГЛАСИЛИ ДА ИЗЛЯЗАТ НЯМАЛО ДА ИЗЛЯЗАТ :D ИЛИ НА КУКОВО ЛЯТО РЕАЛНО
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен ме изтриха,щото казах ,че идваказус с евроизборите,на които политич.елит е заложил на карта.А да и че ,Терида си подаде днес оставчицата.
6
1
 
8
 
! Отговори
ngorongoro преди 5 години
Ей сега си тръгва. Чакай само малко...
5
3
 
29
 
! Отговори
Дедо поп преди 5 години
На 12.04 ЕС трябва да бие такъв шут на *** англичани та да им дойде акъла в празните тикви
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен......ЕС трябва да откаже това удължаване и направо да изгони Великобритания. За назидание!..........Това им е и целта на британските политици - ЕС да ги "изгони" и после да оправдават пред хората си собственото си малоумие, хвърляйки вината върху Европа.
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има сделка, няма сделка. Аман от тези.
2
4
 
25
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Излиза, че тоя ходещ скелет Мей е абсолютна безгласна буква в държавата която уж ръководи. Такава държава трябва да се претопи с много плутоний
1
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС трябва да откаже това удължаване и направо да изгони Великобритания. За назидание!