Борисов си пожела повече китайски туристи

Премиерът е на среща между държавите от ЦИЕ и Китай
12 апр 2019 14:15,
29
Борисов си пожела повече китайски туристи
Снимка: Правителствен Пресцентър

Министър-председателят Бойко Борисов се надява на увеличение на пътуванията на китайски туристи в България и страните от региона, както и на засилване на обмена в образованието, културата, науката и технологиите, иновациите и електронната търговия. Изказването си той направи по време на пленарното заседание на Осмата среща между държавите и правителствените ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай в хърватския град Дубровник.

Според българският премиер задълбочаването на всеобхватното стратегическо партньорство между ЕС и Китай е от особено значение и гарант на мира, просперитета и устойчивото ни развитие.

Той изтъкна добрите резултати на доброто сътрудничество между България и Китай - изпълнението на споразумението на стойност 1,5 милиарда евро между банките за развитие, участието на все повече китайски компании в търгове за инфраструктурни и транспортни проекти и предстоящото откриване на изнесени визови центрове в 15 китайски града.

Борисов коментира, че е важно китайските инвестиции да са в унисон с правилата на ЕС и без държавни гаранции, чрез концесии, модернизиране на съществуващи производства и други.

"Разчитаме на подкрепата на китайското правителство за набелязване на конкретни мерки за разширяване и улесняване достъпа до китайския пазар, както и за ускоряване на процедурите за разрешения за внос", заяви министър-председателят.

В края на изказването си Борисов похвали китайската инициатива "Един пояс, един път" и отбеляза, че очаква реализирането на конкретни проекти и на българска територия.

Форматът на срещата е наречен "16+1" и е инициатива на Китайската народна република, насочена към засилване и разширяване на сътрудничеството с 11 държави-членки на ЕС (България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Поляа, Румъния, Словакия и Словения) и 5 балкански стран (Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Сърбия и Македония).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Гларус преди 5 години
Във времената когато българският туризъм беше синоним на качество водещите курорти бяха посещавани само от културни чужденци от западна Европа. Откакто Бай *** тръгна по елитните ни курорти те вече не са елитни.
25
0
 
0
 
! Отговори
Балкантурист преди 5 години
България имаше много добро ниво на обслужването в туризма и курсове за сервитьори, бармани и готвачи бяха по 6 месеца, но откакто се презастрои и с туризъм започнаха да се занимават, хора които не разбират от това оплескахме нещата.
24
0
 
0
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
Нищо подобно - туристи има от цял свят, но няма туристическа култура у българите за да привлекат и задържат туристите. Няма и подходящи хора за това. За да обслужваш турист и прищевките му, трябва да имаш съответното възпитание и култура. Също така има туристи и туристи - едните са благодатни, другите са *** и не стават. Но за това трябва да има филтър още при офертите.
23
1
 
0
 
! Отговори
Турист преди 5 години
В България идват само заблудени туристи.Нормален човек никога не би дошъл в страната на чалгата.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До -1-.Век, век ,колко да е век.Докажи, че не е .Изведи факти,направи казус,тада ахне човек от красноречие.Това нервно подритване ми е дошло до гуша.Капак,капак,ама като няма основа,жи-вот неправи.Наложи се да обясна наедни чужденци къде да слязат на мойси англииски.Едно маце като чу каза:Дую шпик инглиш,и дотам.Обърна сеи неможа нищо повече да каже.Таежедневие да търпиш.
21
1
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Вчера другарят Борисов се хвалеще ,че с Китай имаме 800 000 000$ търговски обмен ! Искам да подчертая ,че това е годишният оборот на САМО един китайски МОЛ ! Голям оборот !
20
1
 
5
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
И със Заев се гушкаха, ама Гърция си взе Македония.ДНЕС ДАЖЕ, в сайта е публикувана новината за препирнята с Македония, относно Гоце Делчев!П.П.За Мао Дзедун и произхода му, да се обърнат към Росенчо Плефналийчето. То успя ДАЖЕ " Скалистите планини " да ги премести в България.Юнак.
19
1
 
4
 
! Отговори
А де преди 5 години
Нашия редовно вече го снимат в масовката.Стига е отговарял за хартията в нужниците!
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека идват на малки групи по 10 милиона.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю тавариш пожар Китайците ще ни оправят и прираста на населението. При тях жените раждат на 16 години и докато влезнат в менопаузата раждат по 10 парчета. Само че при тях стандарта на живот не е като в булгура. Там не се чудят как да си платят пеноса превоза на тока, не се чудят как да си платят отоплението й водата защото не са си продали на чужденци това от което зависи Националната сигурност. Светнали ти червеното ламБе бе тавариш пожар или още си на синята ламБа
16
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-13,а ти бе ***,мислиш че ще векуваш ли,като дойдат.
15
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-15,а тиквата и асансьорчиков,сигурно,щяха да съществуват.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос :Кой е най-грозния, най-дебелия и най-простия на снимката ?
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МнениеТака е, ако тук имаше такива неща БСП отдавна нямаше да съществува.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждате ли го тоя нисичкия в средата?Е тоя скоро време ще отхапе голямо парче от Сибир и жужето нищо няма да може да направи.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека дойдат 30-40млн,па да поостанат.Тогава проблем с роминейте ,догано-вите овци няма да има.мутров и моли-тволски ще залипсват.На снимката сибе забравил гегата.Защо ги плещи катотанте му е казала100 пъти никаквикитайци.Ама ,да не си е дома.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"СИ пожела" - лично на него ли на гости ще му идват?Да си припомним, че поне на хартия България не е ничия частна собственост.
9
4
 
5
 
! Отговори
КОЛОЕЗДА4 преди 5 години
ПУНТА МАРА И КИТАИЦИ ЩЕ ДОКАРА КЪДЕ СТЕ БЪЛГАРИ
8
2
 
18
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Аз пък си пожелавам китайски прокурори и съдии ;)
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама те одавна са тук,бе Бойче.Я *** в Илиянци,там само китайци.На всеки ъгъл китайски ресторант.Вече се конкурират и с арабите за дюнерджийниците.Още ли искаш?Не е ли по-добре да създадете условия за бизнес на българите,вместо да каниш от кол и въже "работодатели" на робите в България.Ейййй,не му дойде акъла на тоя,няма и да му дойде.