Германия съди 27-годишната Дженифър за смърт на дете. Била патрул на ИД

Процесът започва в Мюнхен
12 апр 2019 21:15, Йордан Бързаков
29
Германия съди 27-годишната Дженифър за смърт на дете. Била патрул на ИД
Снимка: Reuters

Германска гражданка, заподозряна в пътуване до Ирак с цел присъединяване към т.нар. Ислямска държава, се изправя пред съда в Мюнхен. Срещу нея са повдигнати серия от обвинения, включително за военни престъпления, разказва DW.

27-годишната Дженифър В. е обвинена, че е позволила смъртта на 5-годишно момиче от язидски произход, държано като пленник. Момиченцето е починало от жажда, докато е било държано оковано навън на температура над 45 градуса.

Обвиненията включват присъединяване към терористична групировка, притежание на оръжие, военни престъпления и убийство. Ако бъде призната за виновна я очаква доживотен затвор.

Процесът беше отложен малко след като започна при драконовски мерки за сигурност в Мюнхенския висш окръжен съд, и се очаква да бъде подновен на 29 април.

Според прокурорите Дженифър В. е напуснала Германия през 2014 година и се е присъединила към радикалната групировка в Ирак. Предполага се, че щом се е озовала там, тя и нейният джихадистки съпруг купуват язидското момиче и нейната майка. Задържат ги като роби в дома си в Мосул.

"След като обаче момичето се разболява и подмокря матрака си, съпругът я оковава навън като наказание и оставя момичето да умре в агонизираща смърт в изпепеляващата жега" - твърди обвинението.

"Обвиняемата е позволила на съпругът си да го направи и не е направила нищо да спаси момичето" - продължава прокуратурата.

Част от екипа, представляващ майката на починалото момиче, е и известната адвокатка по  човешки права Амал Клууни (съпруга на холивудския актьор Джордж Клууни).

Според "Язда", базирана в САЩ язидска правозащитна организация, делото в Мюнхен е първото обвинение за международни престъпления, извършени от членове на Ислямска държава срещу язидското религиозно малцинство.

Коя е Дженифър В.?

Родена в Долна Саксония в северната част на Германия, Дженифър напуска училище, когато е едва 8 клас. Обръща се към исляма през 2013 година преди да реши да пътува в Близкия изток.

След предполагаемото си присъединяване към Ислямска държава, тя е вербувана от моралната полиция на групировката. Според прокуратурата нейната работа била да патрулира в градските паркове на Фалуджа и Мосул, въоръжена с АК-47 и жилетка с ескплозиви, и да се увери, че жените спазват повелята на групата за облеклото и държанието.

Дженифър е арестувана през 2016г, когато се опитва да подаде молба за нови документи за самоличност в германското посолство в Анкара. Турските власти я есктрадират в Германия и оттогава тя е под стража, докато върви разледването на деянията й.

Според немското издание "Spiegel", тя се издава докато разговаря със служител на ФБР под прикритие. По време на подслушания разговор, Дженифър твърди, че смъртта на малкото момиченце е била "хардкор дори за Ислямска държава" и несправедлива, защото само Бог има право да използва огън като наказание. Тя добавя, че по-късно съпругът й е бил наказан от групировката.
 


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
СС преди 1 месец
До Юнал Джемилов - Като чувал с ***? :) Идеална е, наистина...
15
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такава жестокост може да тръгне от СССР. ГДР, СОЦ. България. Най жестоките ислямисти са бивши атеисти от СССР,
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зада се разкрие това престъпление. Е положен изключителен труд. И такъв пример е нужен на институции те ни.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
“трява да слушат повелите на пророка зайо зашто ли е как зашто заштото АЛЛА го е испрател“
...
Всичко в това изречение обобщава следствията от религията толкова перфектно , че направо не вярвам да е истинско. Въпреки ужасяващата тема, не можах да не прихна на пророка Зайо.
12
1
 
25
 
! Отговори
? преди 1 месец
До Юнал Джемилов

А откъде си сигурен, че бабарокът под бурката е жена?
Може да е таласъм, извънземно, дресиран орангутан, мъж, травестит или криминален престъпник, който използва официалното разрешение жените да носят бурки и се е скрил от полицията по този начин.
11
1
 
24
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Само заради ужасната смърт на детето й се полага най-строга присъда. А снимката, ужас.
10
5
 
46
 
! Отговори
Никой преди 1 месец
Какво чудовище трябва да си за да причиниш смърта на 5 годишно дете! Да сетих се, само трябва да изповядваш ислям.
9
1
 
27
 
! Отговори
До Джемилов преди 1 месец
*** Джемилов - смешен жалък откачен ислямист.
Масово жените в Сауди Арабия искат да сменят бурките с комфортни дрехи,това не ги прави неморални .
Разбира се без да падат до дъното на разголените простовати фолкзвезди у нас.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Родена от американската политика откакто СССР влезна легално и поканена в Афганистан от местното правителство ! ИЗродите от цру създадоха тези психопати !
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв е този тaласъм на снимката? Уплашихте ме
6
3
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Условна и меченце за награда, после бум на някой площад и пак профилни със знамето на западна евроатлантическа държава из Фейсбука ;) !!!
5
1
 
19
 
! Отговори
До 5 преди 1 месец
Недей да обиждаш овчарското куче, то е много интелигентно същество и върши сериозна работа. Това *** на снимката е една гадна твар
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ромката е осъдена, добре ! Ами, дяволската й идеология, кога ?
3
34
 
2
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 1 месец
Ето така трява да исглежда една моорална жена ясно ли ви е ясно ли
2
1
 
21
 
! Отговори
DE преди 1 месец
Ще изгние , немците са корави копелта
1
1
 
31
 
! Отговори
Анон преди 1 месец
Дано Германия покаже характер и тая *** изгние в панделата.