Местан - виновен или не за катастрофата? Още няма експертиза

Според свидетел другият шофьор карал поне със 180 км/ч
Обновена: 15 апр 2019 14:27 | 15 апр 2019 13:55, Камелия Цветанова
236
Местан - виновен или не за катастрофата? Още няма експертиза
Снимка: Dnes.bg, архив

Все още няма нито една експертиза, която да показва чия е вината за тежката катастрофа с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан на пътя за "Маказа" и разклона за с. Загорско.

Още по темата
Огледът на мястото на катастрофата вчера продължи повече от 5 часа. В помощ на дознателите се включи и следовател, изпратен от Окръжния прокурор на Кърджали, съобщи bTV.

Местан не е освободен от ареста, след като беше задържан за 24 часа.

Той е задържан в Районното управление в Кърджали. Въпреки че катастрофата става на територията на община Момчилград, Местан не е отведен в местната полиция, защото в ареста на полицейското управление в съседната община не е имало свободни места. Според МВР, това не е прецедент.

До инцидента вчера се стигна, след като колата на Местан е навлязла в път с предимство, обозначен със знак стоп. На главния път той прави ляв завой.

"От същата посока го връхлита кола“, разказва  съпартиецът му Мустафа Исмаил, който шофира след Местан.

"Той спря, гледа наляво, на дясно и след това потегли. За секунди  и един трясък, много силен трясък и един дим. Не мога да си представя, дали беше 180 км/ч, дали 200 км/ч", заяви Мустафа Исмаил, общ. лидер на ДОСТ и свидетел на катастрофата.

От удара другият автомобил, в който пътува четиричленното семейство, изхвърча на 50 метра и пада в крайпътно дере. На място загива 6-месечното им бебе. Съпрузите и 10-годишният им син са ранени. Приети са за лечение в болницата в Кърджали.

"Състоянието на пострадалите е стабилно. Майката и детето се намират в Хирургично отделение на болницата, а бащата в Травматологично отделение. Всички са в съзнание, адекватни", коментира проф. д-р Тодор Черкезов, изп. дир. на МБАЛ – Кърджали.

По случая е образувано досъдебно производство за катастрофа с причиняване на смърт по непредпазливост,  за което законът предвижда до 6 години затвор. Ако Местан се кандидатира за евродепутат, ще получи имунитет и това ще спре разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
4
 
! Отговори
www преди 5 години
ТОЗИ СВИДЕТЕЛ Е ЗНАЕЛ ЧЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ ТОВА И Е ЧАКАЛ ТАМ С РАДАР...ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РАЗБРА КОЙ Е ВИНОВЕН А ТЪПАТА СИСТЕМА ВСЕ ОЩЕ НЯМА ЕКСПЕРТИЗА...
192
5
 
1
 
! Отговори
Съвременник преди 5 години
Виновен или не,това да е проблем на емблематичното ни Правосъдие.Ние избирателите ,не сме институция която да налага правосъдие по такива случаи! Това не е отговорност на гражданството,това е отговорност на правосъдните органи които ние по един,или друг начин си избираме.И в краят на краищата има съд.Какво казват хората,това е без значение.Същото както при футболен мач,каквото отсъди съдията.Ние имаме само правото да избираме тези които ни управляват,и нищо друго.
191
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще заработи здраво българското КРИВОСЪДИЕ ! Колата в която е било бебето се е движела толкова бързо, че не се е виждала, а ***'ОТСКИТЕ обяснения на този антибългарин Местан ще се окажат точно както го изисква правилникът за движение въпреки,че са толкова ***'отски и про'сташки,но срещу откраднатите милиони в сметката му ще полегнат всички правораздавателни органи ! ТОЙ НЕ Е СПРЯЛ НА СТОПА БЕ, ВСИЧКО Е ИЗМИСЛИЦА,ИМА И ВИДИМОСТ ДОСТАТЪЧНА ЗА ДА НЕ СТАНЕ ТАЗИ ТРАГЕДИЯ И НЕ СЕ Е ОГЛЕДАЛ !ЛЪЖЕ!
190
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е виновен човека бе! ВИНОВНО Е БЕБЕТО,било е гладно и е натиснало ***! СВОБОДА ЗА МИСТАН! На петиция!!
189
0
 
6
 
! Отговори
НАТИСК - ПРЕСА преди 5 години
Експертиза още няма!А на какъв натиск е подложек шефа на РПУ-то, дежурните полицаи, които са били на местопроизшествието и дознателят...чак не ми се мисли.
188
0
 
7
 
! Отговори
Защо? преди 5 години
Защо след толкова време няма експертиза? ФАКТИТЕ СА НА ЛИЦЕ-ИМА ЗНАК "СТОП",на който Местан не е спрял! Сега се търсят и други "факти", които да го оневинят и той, като всички политици, да се измъкне "сух"! СТИГА С ПРИКРИВАНЕТО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ПОЛИТИЦИТЕ , НЕЗАВИСИМО С КАКВА "БОЯ" СА СЕ НАЦАПАЛИ!
187
0
 
12
 
! Отговори
Стига идиотщини! преди 5 години
Днеска експертите казаха, че кръстовището е отлично изпълнено и добре регулирано, какво още усукват, Местан си е виновен, както и да го погледнете! Засякал е другата кола и я изхвърлил в шанеца, така е убил детето. Нали на много принципен се правеше, все ревеше за онова убито дете Тюркан, хайде сега да го видим, за това дете няма ли да направят демонстрации, нали и това дете е мюсюлманче?
186
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно този , който при всеки удобен случай се подиграва с България, който си провеждаше предизборната агитация на турски език, този, който пя на турски "Кой уши байрака?" - той трябва да получи смъртна присъда, или да лежи до живот в затвора. Виновен е!!!
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наврат си муцуните на колата в кръстовището, щото така ги виждали тези които карат по главния път и уж били спрели на стопа. Спрял местан, ама с муцуната в кръстовището!Това е практика във врачанско. Нашия християнски свещеник също така караше. Две седмици след като му казах, че това е опасно, един заспал турски гастарбайтер с петте си деце и жената си го помете. Добре, че по чудо нямаше жертви.
184
2
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Струва ми се, че се чудят как да го оневинят този агент на Анкара! А тя работата е от ясна по-ясна. Който се интересува може да разгледа мястото на катастрофата с Гугъл Ърт-кръстовището е с координати ( 41.482564, 25.382413 ). После захващате с ляв бутон на мишката човечето и го пускате на кръстовището. Видимостта от ляво е 130-150 м. При 100 км/ч (28 м/сек) разстоянието се изминава за 4.8-5.5 сек. По бързо едва ли е карал този по главния път. Този кошаревски ( достовски) свидетел ряпа да яде!
183
0
 
10
 
! Отговори
Д-р Исня преди 5 години
Естествено, че е невинен! Съдът е инструмент за узаконяване на престъпления. Бебето е шофирало с превишена скорост. То е повече от видно!
182
0
 
0
 
! Отговори
-10 преди 5 години
До ПризнаниеВикаш първо се оглеждаш наляво, после надясно. Ми ако те връхлети кола отдясно к'во праим?
181
1
 
4
 
! Отговори
Признание преди 5 години
Местан сам публично си призна по телевизията - Поглеждам надясно, поглеждам наляво, потеглям да завивам наляво и ме връхлетя колата.....Нормално е да те връхлети щом "обратно" се оглеждаш - явно призната вина
180
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да синпредставя как Местан ще влезне в зарвора длед като Максим Ставински, който даже беше пиян не влезна.Аз разреших дилемата за себе си чрез терминал 2
179
1
 
12
 
! Отговори
армениския поп преди 5 години
Сега, очаквам властите да го държат окован, бой и *** и още бой и ***. Ще му хареса и ще остане. Сега сериозно. Тоя индивид, всички знаем за какъв се мисли.Затвор за него. Да става ханъма на некой убиец и това е.
178
3
 
30
 
! Отговори
nina преди 5 години
В Блиц има снимка на колата на Местан,задните стъкла са затъмнени.Как този свидетел на 10 метра е видял,че Местан се е огледал и на двете страни? Отделно свидетелят на Местан е на поне 60 години,колко добро зрение има?
177
1
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Според свидетел другият шофьор карал поне със 180 км/чВъпросният свидетел-експерт с трънски окомер,да обясни кой е бил с предимство!Благодаря предварително.
176
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От утре на знак стоп да пише dur
175
1
 
21
 
! Отговори
да де преди 5 години
Кошаревеца си няма и най-бледа представа какво е 180 км/час!При такава скорост едва ли щеше да има и един оцелял!А колата на Местан директно заминава в моргата!
174
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не виждам водача в колата пред мен как дали се оглежда. Особено ако е със затъмнени стъкла .а той какво видял .не знам Ако кола го удари пък с 180 200 щеше да има коли ами ламарини разпилени в радиус 100м.