Местан - виновен или не за катастрофата? Още няма експертиза

Според свидетел другият шофьор карал поне със 180 км/ч
Обновена: 15 апр 2019 14:27 | 15 апр 2019 13:55, Камелия Цветанова
236
Местан - виновен или не за катастрофата? Още няма експертиза
Снимка: Dnes.bg, архив

Все още няма нито една експертиза, която да показва чия е вината за тежката катастрофа с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан на пътя за "Маказа" и разклона за с. Загорско.

Още по темата
Огледът на мястото на катастрофата вчера продължи повече от 5 часа. В помощ на дознателите се включи и следовател, изпратен от Окръжния прокурор на Кърджали, съобщи bTV.

Местан не е освободен от ареста, след като беше задържан за 24 часа.

Той е задържан в Районното управление в Кърджали. Въпреки че катастрофата става на територията на община Момчилград, Местан не е отведен в местната полиция, защото в ареста на полицейското управление в съседната община не е имало свободни места. Според МВР, това не е прецедент.

До инцидента вчера се стигна, след като колата на Местан е навлязла в път с предимство, обозначен със знак стоп. На главния път той прави ляв завой.

"От същата посока го връхлита кола“, разказва  съпартиецът му Мустафа Исмаил, който шофира след Местан.

"Той спря, гледа наляво, на дясно и след това потегли. За секунди  и един трясък, много силен трясък и един дим. Не мога да си представя, дали беше 180 км/ч, дали 200 км/ч", заяви Мустафа Исмаил, общ. лидер на ДОСТ и свидетел на катастрофата.

От удара другият автомобил, в който пътува четиричленното семейство, изхвърча на 50 метра и пада в крайпътно дере. На място загива 6-месечното им бебе. Съпрузите и 10-годишният им син са ранени. Приети са за лечение в болницата в Кърджали.

"Състоянието на пострадалите е стабилно. Майката и детето се намират в Хирургично отделение на болницата, а бащата в Травматологично отделение. Всички са в съзнание, адекватни", коментира проф. д-р Тодор Черкезов, изп. дир. на МБАЛ – Кърджали.

По случая е образувано досъдебно производство за катастрофа с причиняване на смърт по непредпазливост,  за което законът предвижда до 6 години затвор. Ако Местан се кандидатира за евродепутат, ще получи имунитет и това ще спре разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видях Фолксваген-а, можех да спра, но прецених, че ще той спре на знака Стоп, не очаквах да продължи! Това казал пред полицаите и на близките си Юсеин Ахмед Т., водачът на лекия автомобил БМВ, който се сблъска с колата, управлявана от Лютви Местан.
132
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберчета, а вашият Московски, който пиян уби дете с моторна шейна е невинен, така ли ?
131
2
 
16
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 5 години
Има таблици в нета:- при скорост от 100 км/ч с внезапна спирачка - спирачен път 50 метра - при скорост от 180 км/ч с внезапна спирачка - спирачен път 162 метра !....."преведено" на турски = пак на 50 метра !Това означава по закон: Местан 15 години в зандан !Неуправляеми сте бе !
130
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Ще плати колкото трябва и всичко ще се забрави.Детенцето го няма - семейството разбито завинаги, виновни няма, държава няма, кервана си върви, всичко по старо му... Приятно изкарване в България на евро съюза!
129
1
 
28
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Няма експертиза; чакат се инструкции. Отгоре още се чудят да го спасяват или да го похарчат.
128
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Щом с колата си убил човек, значи си виновен. Какво сложно и неясно има?Извършил е убийство по невнимание.Колата е оръжие за убиване на хора.Не е само Калашника!
127
1
 
16
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Имало свидетел и според него другия водач е карал с 180км/ч поне?!?!?!И как точно се доказва това твърдение?Както вица за полицаите ли?Единия спира а другия излиза от храстите и на въпроса:''Колега как мина този автомобил?''онзи отговорил:''Виууууу..''А как трябваше да мине?''Виииииииуу''
126
6
 
3
 
! Отговори
Anon преди 5 години
Ако БМВ то е било с АБС спирачен път трудно де определя защото няма следи по асфалта. Но ако БМВ то е На 50 метра ... не е карал със 60 със сигурност. Жалко за детето.
125
2
 
24
 
! Отговори
ss преди 5 години
Знакът пред Местан е "Спри, осигури предимство"!! Това той, очевАдно не е направил! Кошаревският свидетел може да твърди, че оня е летял, това няма значение!
124
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парламента да не се помайва, ами бързо да пише новия Закон за движение по пътищата (важащ със задна дата) според който предимство има движещия се по второстепенен път.
123
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако има цял спирачен път може, ама е спрял в канавката, така ще го искарат че е карал с 1000 км/час
122
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоростта на БМВ може да се определи по спирачния път. Това е елементарна математаки, по-точно кинематика.Движил се е с около 160-180 км/ч
121
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички знаем защо са го прибрали в Кърджали, а не в Момчилград. На "автобуса" няма обособени места да да свършат баш за Местан.
120
2
 
15
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Как изобщо се задава въпроса виновен или не?Естествено,че е виновен и спор няма.Има стоп там,има сателит и може да се види ПТП-то на запис.За да стане катастрофа значи има нарушение.Може да се засече и скоростта на другия автомобил.В 21 век сме и има техника вече.
119
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно текат политически пазарлъци и затова се бави експертизата.
118
3
 
7
 
! Отговори
1 сек равна 50 м преди 5 години
50 м по 3600 сек са 180 000 м за час разделено на 1000 м за 1 час 180 км.
117
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички защитници на Местан.., знаете как се плаща подобно нещо. При всички положения е ВИНОВЕН този който пресича път с предимство, а тук даже има и отнет живот. Скоростта на другият автомобил е второстепенна
116
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местанчо е на свобода за да може да плати където трябва и на който трябва.Експертизата показа че не е виновен.Нещо изненадани има ли? Живеем в бърлога на 240 селяни които имат 7 млн роби, факт!
115
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересно как определихте, че свидетелят бил съпартиец.Ами може да е от ГЕРБ. Всички турци и *** в Кърджалийско гласуваха за ГЕРБ и трактористката Караянчева, която сега е председател на НС.Няма по-голям срам.
114
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновен е низшият турчин с БМВ-то.Бил е длъжен да кара със скорост, която му позволява да спре.А той е хвърчал като изтребител. При това с една бракувана таратайка без регистрационни номера.