Франция скърби: Хиляди на бдение пред "Нотр Дам"

Хората запалиха срещи, пееха религиозни песни
17 апр 2019 07:40, Петя Славова
77

Париж скърби за "Нотр Дам". Хиляди се събраха на бдение пред катедралата в самото сърце на френската столица. Малко след падането на нощта хората, със запалени свещи в ръце започнаха да се молят, а други - да пеят религиозни песни пред 850-годишната сграда, предаде Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Огънят в "Нотр Дам" беше потушен след близо 14-часови самоотвержени усилия на над 400 пожарникари, които бяха наречени "герои“ заради куража и професионализма си при спасяването на катедралата.

Множеството на площада пред "Нотр Дам" прекъсна за момент молитвите си, за да аплодира пожарната кола, преминалата по същото време по близка улица. В момента тече разследване за уточняване на обстоятелствата около избухването на мощния пожар.

Властите обявиха, че той не е в резултат на умишлен палеж, а най-вероятно се дължи на инцидент. Президентът Еманюел Макрон обяви, че "Норт Дам" ще бъде възстановена в предишния ѝ блясък, а по сметката на националната дарителска кампания за катедралата вече са постъпили над 700 милиона евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари