Най-голямата заплаха за Европа не е тероризма, а мафията

Според Европол, тя идва от Албания, Италия и Източна Европа
17 апр 2019 08:20, Петя Славова
40
Най-голямата заплаха за Европа не е тероризма, а мафията
Снимка: Reuters

Увеличаващото се насилие от организираната престъпност е най-голямата заплаха за сигурността на Европа, далеч повече от тероризма и миграцията, заявиха представители на европейската агенция за полицейско сътрудничество Европол, цитирана от Франс прес.

Главни извършители на това насилие са мафиотските групировки от Италия, Албания и Източна Европа, както и рокерските банди, казаха служители на агенцията на конференция в Хага, пише БТА.

Азиатските, африканските и южноамериканските групировки също са се включили в организираната престъпност в Европа, чийто годишен оборот е 110 милиарда евро. Все повече такива групировки работят в сътрудничество помежду си.

"Организираната престъпност в момента е най-големият риск за вътрешната сигурност на ЕС", заяви ръководителят на Европейския център за организираната престъпност към Европол Яри Лиуку.

Според участниците в конференцията на Европол организираната престъпност е останала далеч от общественото внимание през последните години заради вълната от терористични нападения и миграционната криза в Европа.

Експертите обаче смятат, че трябва да се организира трансгранично сътрудничество срещу този разрастващ се проблем.

"За осуетяване на организираната престъпност трябва да действаме на международно ниво, защото организираните престъпни групировки вече го правят", каза Лиуку.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Така е. Най-голямата опасност в Европа не е тероризма, а мафията ... Политическата мафия !Именно тя ражда и тероризма. В сравнение с политическата мафия, онази криминалната, изглежда като малко дете до майка си.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Тръмп пък винаги му е било по-лесно да прави двустранни договорки под масата с диктатори като краля на Саудитска Арабия и ким Чен Ун защото така не е ограничен от никакви правила.На джихадистите пък км пречат такива като Хашоги по другите държави но при една крайнодясна диктатура те ще бъдат енспулсирани в родните си арабски държави където лесно ще се отърват от тях.Всички са в комбина.И целта пак е тирания делящина ретроградност и крадене.Пишете минуси до откат, но е така.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 30 но по-забавна е целта.Замислете се кой е най-големия проблем на левите и десни тоталитаристи на джихафистите който също са тоталитаристи и на Тръмп.Ами те имат общ проблем демокрацията човешките права и свободата на словото по точно това че искат да ги няма.За левите и десни тоталитаристи основна цел е диктатура в европейските държави унищожение на политическите опоненти и крадене до дупка за джихадистите шериатска диктатура и унищожение на всеки който не е ислямски фанатик
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички средства от престъпна дейност са добре дошли в западно европейски банки както и притежателите им в държавите.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 29 но забавно е не от къде минават а откъде идват парите и познайте откъде именно от САЩ.Много бързо забравихте снимките с потвърдена автентичност на Осама бин Ладен с директора на ЦРУ и тези на бойци на идил с американски военни инструктури.А това че парите се прехвърлят пред сто държави в трета че то това си е класика в мафията те и офшорките така работят.
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 28 Като пък полицията разкри това странно сътрудничество на джихадисти и европейски нацисти и комунисти последните заявиха лично цитирам те не знаели че тези организации са такива.Я мк кажете ако на ваша дарителска сметка се появи име като ислямски фронт на свещения джихад за освобождение на Иран за какво ще го вземете за сметка на червения кръст ли.А по някакъв мистериозен начин всички сметки за финансиране на крайнодесни и леви и джихадисти минават през Русия Турция и Саудитска Арабия
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно, но трудно ще я преборите защото собствените ви шефове политиците са от нея.Тоя свят се е напълнил с неадекватни найвници и платени ***.Как не схванахте че мафията радикалните крайно десни и леви тоталитарни групировки и ислямистите са в комбина но се правят пред вас на врагове за да играят театър и да ви правят на балъци.Вече официално се знае че някой уж големи патриоти неонацидти в Европа имат в списъка с дарители ислямски терористични организации.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно вярно !
23
0
 
4
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Съвсем доскоро Европол се кълнеше че най-опасна и неконтролируема е престъпната дейност на арабски и турски мафиотски организации в Европейските страни поради нулевата интеграция на тези общества и омразата им към европейците .А сега ко стана ? Къде изчезна престъпноста от мигранти , арабски и африкански заселници ? Стана неудобна за показване ли ? Трябва да намерите друго оправдание за некадърната си дейност ? Нещо, не толкова застрашително и по-традиционно.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако,не се вземат адекватни мерки,следва разпад на ЕС.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-голямата заплаха за Европа е Русия - империята на всичко зло по света.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едните групировки са мафиотски,а другите какви са,че са се включили в общия куп,че си имат свой оборот,който процентно какъв е по справки и радели на Европол,че по общи от справки Интерпол.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А при нас мафията си има държава.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласен съм.
17
2
 
3
 
! Отговори
Мефистофел преди 5 години
Му-ха-ха.!.
16
0
 
9
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Така...така...мароканските...алжирските банди продаващи дрога .... арабските престъпни кланове в Берлин.... турските рокери в Германия ... Те не са проблем! За тях е разрешено, че са от мирната религия.....а масовото обарване на немкини в Кьолн - навръх нова година от африканските гости на Меркел е "освобождаване на сексуалното напрежение"Гиди и продажници брюкселски!Пак се пробвайте да ни излъжете!
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най голямата мафия е ЕС. издънка на ЦРУ и МОСАД. краденето на европейски фондове е корупцията чрез която ограбват народите. виждаме го в българия. в германия е още по фрапантно. прочетете и за операция Гладио и терористичните актове които западните държави сами са си правили. албанците и другите мафии са им момцетата за мръсни поръчки.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
умишлено създаден организиран безпорядък за да се държи обществото в страх и напрежение.това е дело на ЕС мафията.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хак го е написал много точно и вярно!
12
2
 
9
 
! Отговори
Д Казасов преди 5 години
Цитат от Джоузеф/Джо/Бонано"За нас това е начин на живот.Други...го наричат мафия."Оставете ги на мира,непобедими са.Вижте пришълците.