Алтернатива за Германия набира популярност

Партията на Ангела Меркел стремително губи доверие
21 апр 2019 17:55,
41
Алтернатива за Германия набира популярност
Снимка: Reuters

Антимигрантската "Алтернатива за Германия" печели подкрепа сред избирателите, а консервативният алианс на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС) губи популярност, показва проучване на социологическата агенция "Емнид", цитирано от ДПА.

Още по темата

Популярността на консервативния алианс на канцлера Ангела Меркел е спаднала с 2 пункта тази седмица, достигайки 28 на сто. Това е най-ниското й равнище за тази година. Зелените печелят подкрепа от 19 на сто. На трето място е Германската социалдемократическа партия (ГСДП), която е на трето място с 18 на сто, пише БТА.

"Алтернатива за Германия", която спечели известност след мигрантската вълна през 2015 и 2016 г., е четвъртата политическа сила. Подкрепа за нея са изразили 13 на сто от избирателите, а в Източна Германия популярността й надхвърля 23 на сто.

Подкрепата за Левите остава непроменена - 9 на сто, а Свободната демократическа партия е спаднала до 8 на сто.

Проучването на "Емнид" е извършено между 11 и 17 април с участието на 2709 респонденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
22
 
4
 
! Отговори
Моше преди 4 години
Немският сви.арник! без имигранти е обречен
9
2
 
31
 
! Отговори
Песнопойка преди 4 години
Стани, стани, юнак германски, от сън дълбок се събуди, срещу вълните емигрантски, народа свой ти поведи :)
8
5
 
36
 
! Отговори
Циник преди 4 години
С маргинали като бай Иван - системните партии в Германия остават на власт...за да продължат курса на глобализация....мултикулти...и затриването на националните държави.Всеки селянин - може да си свали програмата на АfD .... да я прочете...и тогава да плямпа1.Демокрация по швейцарски модел2.Хетеросексуалното семейство - градивна единица на обществото3.Немския език и култура - водещ в образованието на подрастващите4.Исляма - Не принадлежи на Германия5.Референдум за еврото6.За националните д
7
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5На повечето немци изобщо не им пука за мигрантите. Темата се преувеличава.
6
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АзГ никога няма да управляват. Каквато и популярност да наберат, ще се стопи в рамките на няколко години.След 10 години АзГ дори няма да съществува. Всички популистки партии са еднодневки.
5
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай Иван"Беднотията тласва лесно бедните към фашизъм, социализъм и т.н. мантри"---Бай Иване-е, баи Иване! Да те *** кой те 'фане! Къде видя беден германец, бе цАрвул!? Хората се усетиха, не искат гадни пришълци в къщи! На теб да ти дойде в двора един катун, (даже и от нашите, де) и да почне да ти се развъжда и да иска да му плащаш за това !?, КАКВО ЩЕ КАЖЕШ, А ?
4
3
 
12
 
! Отговори
Корнелия преди 4 години
А у нас аз ще съм на власт!
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
алтернатиива за българия за жалост няма. едните марионетки заминават, идват другите. и така се въртят ли въртят.
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И никой представа си няма защо е така,нали?Всички са много Учудени,и се вайкат...и продължават да приемат парапитеците,нали!И после,когато "внезапно" на власт дойдат крайно-десните,да не се чудите пак"какво стана,защо това малко човече,с малко мустаче пак крещи от малка трибунка...ама ние не сме виновни,НИЩО не знаехме.."
1
27
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Беднотията тласва лесно бедните към фашизъм, социализъм и т.н. мантри