От 15 май – роумингът по-евтин, максимум 19 цента

Цената на СМС пък не може да е над 6 цента
3 май 2019 17:30,
7
От 15 май – роумингът по-евтин, максимум 19 цента
Снимка: Pixabay

От средата на месеца, 15 май, цените за мобилни и фиксирани разговори в ЕС ще паднат. Сумата за минута разговор не трябва да превишава 19 евроцента, съобщават от Комисията за регулиране на съобщенията.

Цената за изпращане на текстово съобщение пък не трябва да надвишава  6 евроцента за смс.

Новата регулация ще доведе до намаляване на цените на международните повиквания и кратките текстови съобщения за българските абонати.

Максималните цени в български левове с ДДС не трябва да превишават 0,45 лв. на минута за повиквания и 0,14 лв. на съобщение, уточняват от КРС.

Новите, по-ниски цени, ще важат само за физически лица, но не и за фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента колко струват СМС - те, пак ли плащаме по скъпо от всички в ЕС или ми се струва, че цената в роуминг ще е по ниска от тази в националната ни мрежа.
6
0
 
3
 
! Отговори
ТелеМОР преди 4 години
Сливаком&Ais...ir да не забравят, че оперират на територията на ?$ (нищо че имат лобисти в бг пърламента), и съответно ако продължават да не спазват европейските регулации, могат да им бъдат наложени съответните санкции. Справка Google.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да му мислят братята от Албанска-Севрна Македония....
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре. Ама си купих карта от Виваком и се оказа че и за 1 сек ме таксуват 3 минути мнимум та трябваше да я хвърля. Това като гледам никой не го е оправил.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т.е. 0,45 лв., иле товя е грубо 22,5 еврозента, в която се включва ДДС или пак е 19 ивроцента? Това ли е?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пише, че сумата за минута разговор е до 19 евроцента в първата част на статията.Вэв втората пише 45 евроцента.Моля, поясните в какво се изразява разликата.
1
2
 
17
 
! Отговори
до невежата авторка преди 4 години
Новите правила касаят максималните цени за МЕЖДУНАРОДНИ разговори в ЕС, а НЕ роуминга. За ограмотяване на авторката - ако някой се обади от България на чуждестранен номер това Е международен разговор, но НЕ е роуминг. Ако аз се обадя от българския си мобилен номер докато съм в чужбина на друг български номер, това Е роуминг, но НЕ и международен разговор.