Бездомник си устрои пир в ресторант, подслониха го в... затвора

Поръчал си хапки от раци, двойно уиски, зад решетките е за 34 седмици
14 май 2019 10:40, Петя Славова
33
Бездомник си устрои пир в ресторант, подслониха го в... затвора
Снимка: pexels.com

Петдесет и две годишният бездомник Пол Рокет, който през декември 2018 година в продължение на седем часа се угощавал в ресторант край Кембридж, получи присъда от 34 седмици затвор, тъй като отказал да плати сметката си, съобщи в. "Daily Mail".

На 27 декември Рокет се почерпил обилно и с различни питиета и така сметката му се закръглила на 53 британски лири (61 евро).

Съдът в Кембридж е издал присъдата предвид факта, че бездомникът е имал забрана да влиза в ресторант, ако няма средства да заплати. Въпреки това Рокет влязъл в ресторанта към 17 часа и излязъл едва в 23 часа с помощта на пазачите, предаде БТА.

Рокет твърди, че посетил заведението, за да оцелее. Той си поръчал хапки от раци, панирани кюфтенца, пържени картофи, плодова салата, два сайдера, две двойни уискита и две кафета. Пред съда той каза, че не е проявил криминално поведение и не се призна за виновен. Съдът обаче реши Рокет да лежи 34 седмици в затвора и поднови забраната му да влиза в ресторант без пари.

"Рокет никога не е имал намерение и средства да плаща за консумацията си и знае какви са последствията. Жалко е, че се е озовал в такава ситуация, но той просто е нарушил закона," коментира местен полицай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
23
 
! Отговори
до СМЯХ преди 4 години
Не е заради 53 лири а заради нарушаване на забраната... Сумата тук няма особено значение а рецидива на нарушението.
6
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До смяхДали са 2 или 2 млн. лири, кражбата си е кражба!
5
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в България подобно престъпление се води за маловажно и прокуратурата не се занимава с него, защото била много натоварена да си бърка по дупките. Такива *** трябва да се наказват строго, иначе обществото деградира, беззаконието води до хаос, несигурност и тежки кризи. После защо кипъреца от вчера прегазил престъпник? Когато закона е на страната на пристъпниците, в един момент ти писва и взимаш нещата в свои ръце.
4
2
 
36
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Цялата Сила на Закона смазва само бедните...
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега в затвора, ще го хранят безплатно, всеки ден, 34 седмици. Ще спи на топло, в легло, с покрив над главата си. Всичко това, вместо да стои на улицата гладен, мръсен и измръзнал. Струва ми се, че се е уредил човека.
2
4
 
15
 
! Отговори
смях преди 4 години
Извинявам се 53 лири.
1
6
 
14
 
! Отговори
смях преди 4 години
34 седмици за 60 лири !!!!!!