25% от европейците предпочитат изкуствения интелект пред политиците

Ще помогне ли роботиката на обществото?
15 май 2019 01:02,
15
25% от европейците предпочитат изкуствения интелект пред политиците
Снимка: pixaBay

Повече от ¼ от европейците биха предпочели важните политически решения за страните им да се вземат от изкуствен интелект отколкото от самите политици. Това сочи изследването, проведено от испански учени, пише Futurism.

Идеята одобриха 43% от холандците, 25% от французите и 30% от хората в Германия, Ирландия, Италия и Великобритания.

70% от европейците обаче смятат, че изкуственият интелект и развитието на роботиката могат само да навредят на обществото.

Проучването е направено във връзка с все по-автоматизираното производство и загубата на работни места, причинена от развитието на изкуствения интелект. Според учените хората, които предпочитат машините като лидери са мотивирани от генералното си недоволство към политиците, а не от доверието в технологиите.

“Тези нагласи се базират на нарастващото недоволство на хората към управляващите”, твърди Диего Рубио, началник на центъра за изследвания.

Европейците очакват техните правителства да гласуват нови закони и данъци, които да ограничат автоматизацията на труда и да предпазят работните места, дори това да означава бавен икономически прогрес, коментира Рубио.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз съм готов да заменя тиквата еднокнижник за машина...
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз съм готов да заменим нашите депутати с генератор на случайни числа, ще в пъти по полезен.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЛъва за какво е създаден, а костенурката. Колко да си креативен като си гладен
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейците очакват техните правителства да гласуват нови закони и данъци, които да ограничат автоматизацията на труда и да предпазят работните места----дано това не се случи, защото ще докаже че наистина най големите некадърници влизат в политиката ... човека е създаден да бъде креативен, а не да виси на поточната линия като робот
7
0
 
2
 
! Отговори
Дон Милионе преди 4 години
Има вече много хора със бионични крайници. Някои искат много упорито да прокарат трансхуманизма и сливането на човека с машината и от там със ИИ. И после идва Терминатора и въвежда ред и дисциплина. И дотам с хората. Пийте си узото редовно. :-)
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ще бъде решението на ИИ, да спаси планетата или да спаси човека?
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен ако я караме както до сега, 8 милиарда ще сме в повече за планетата, но ИИ и пълната автоматизация които, да безспорно крият риск, но който риск ако се управлява умело, това ще подобри живота на всички хора, както и на природата. И с много по-малко влияние върху околната среда, ще може спокойно да се изхранват и живеят 10 милиарда души ако не и повече. До този извод може да достигне всеки който се запознае подробно с ИИ а не реагира първосигнално.
4
2
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
То така са мислили хората и по време на индустриалната революция когато се появяват първите фабрики и производството се автоматизира. Хората дори са чупели машините които са им отнемали работата, но в крайна сметка света не се е свършил и от население около 2 милиарда, сега сме 7 а живота на хората се е подобрил, независимо от това колко зле си мислим, че живеем днес.
3
1
 
4
 
! Отговори
Робот преди 4 години
Много голяма омраза към човека и всичко живо се надига.
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"25% от европейците предпочитат изкуствения интелект пред политиците"----------------Защото нямат ни най-малка представа, какво е това ИИ!
1
1
 
9
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Амазон предлага 10 000$ на работниците си да се разкарат....машина опакова 700 кашона на час...не излиза в болнични....не иска пенсия ...или работни дрехи...след 20ина години ще сме 10 милиарда ... излишни гърла за хранене...особено в Африка и АзияВ Бангладеш - на територията на България живеят над 180 000 000 "рохинги"Светлото бъдеще иде!