Политолог: Несериозно е да коментираме разпад на ЕС

Дебатите около предстоящите евроизбори се засилват
17 май 2019 21:00, Екип на Bloomberg
25
Политолог: Несериозно е да коментираме разпад на ЕС
Снимка: Pixabay

Изборите за нов европейски парламент наближават и с всеки изминал ден дискусията около бъдещия формат общоевропейското управление се засилва. Водеща тема на този етап са антиевропейските партии, които пропагандират конфликтни политики, според политолога Стойчо Стойчев. Той коментира темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Несериозно е, когато в част от държавите се поставя въпрос изобщо за съществуването на Европейския съюз, a на европейско ниво да се коментира въвеждането на общоевропейска заплата например", казва Стойчев.

Новият председател на Европейската комисия със сигурност ще бъде определен на база крайните резултати и официалното обявяване на победителите, защото това ще е ключово в предстоящите дипломатически отношения с другите мощни икономики на САЩ, Китай и Русия, отбеляза гостът.

Целият коментар на Стойчо Стоев можете да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските политоЛАЙНОлози съвсем приличат на врачките,с които се е мебелирала властта - нищо от това,което упорито ни набиват в овчите канчета,не се реализира на практика!Щом така често и упорито ни набиват,колко е "стабилен" юрогейския бардак,работата яко мирише,независимо,каква ще я скалъпят партийните банди в ЕП.Абе,защо не се замислим,кого всъщност представляват "избраниците" ни -народите си,или партиите си?!Май за народите не им пука - важно е да се набутат в някоя юроспийска партия
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да се разпадне, а само заприличва на едно афропакоарабско гето. Прекалено алчни хора с всеки ден я превръщат все повече в това.
21
3
 
3
 
! Отговори
Едо преди 4 години
Тук тъй наречените коментатори съвсем ясно разкриват подлите си душици,които само си мечтаят за АМЕРИКАНСКОТО ГОЛЯМО ПЛЮСКАНЕ!Тези роби на материалното не си дават сметка, че ДУХОВНОТО Е НЕСРАВНИМО ПО-ВАЖНО ОТ БИОЛОГИЧНОТО,А ЗА МАТЕРИАЛНОТО-ДА НЕ ГОВОРИМ! Вълчият капитализъм изчерпва ресурсите на Божията планета Земя!Така например САЩ консумират толкова,все едно имат 5 ЗЕМИ, а Западна Европа-3 Земи! САЩ произвеждат 20% от благата, а лапат 40%! От къде идват останалите 20%,всеки *** знае!
20
2
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Руската икономика мощна е все едно да кажеш че тая на Бангладеш е мощна.
19
2
 
8
 
! Отговори
Колониализъм преди 4 години
Бъркат се понятията. Има две гледни точки: за метрополиите Германия и Франция всичко се развива добре, за сметка на колониите и марионетните им правителства, които са оставени да грабят фондовете за сметка на послушанието им.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ни карате да гадаем бъдещето на Европа, като България се разпада пред очите ни?
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До наблюдаващотдалеч 15Не-г-ра-мотник!!!!!!!!!!!!!!!!! Пише се РУСИЯ!!!! А германия и франция можеш да ги на пишеш ако щеш на старогръцки! Това са колониални държави, на тях даже един подполковник не може да бъде избран без краварите да го одобрят! Въобще ялата еуропка е подчинена и сега краварите са решили да я ограбят! Като няма КОГО! Русия не се дава и нищо друго не им остава! Аре, за тях не ме е еня, ние сме за ожалване! Такава криза ще ни нападне, че 2008 ще ни се стори като детска игра!
16
1
 
10
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Несериозно, несериозно, колко да е несериозно? :-/
15
1
 
16
 
! Отговори
Да бе! преди 4 години
Нема се разпадне - само че ще имаме ЕС на "28 скорости"...
14
5
 
12
 
! Отговори
8 преди 4 години
Нищо добро няма в ес
13
8
 
7
 
! Отговори
V преди 4 години
Добре де кое го обединява ЕС ??? Високите заплати и пенсии и възможността да се теглят големи кредити с тях . Всичко това вече го няма дори на запад .В България е друга визията .Да станеш чорбаджия с усвояване ,но това не е Европа ;) това е азиятската мечта на гербераса .Или да се на държавна хранилка .Герб разединява с азиатските си ценности .
12
6
 
9
 
! Отговори
Конан Дойл преди 4 години
И на щатския долар от 1929 всякакви знайни и незнайни експерти предсказват края и той все не се случва,така ще е и с обединена Европа!
11
3
 
14
 
! Отговори
Паметлив преди 4 години
Спомнете си кой и кога започна да говори за разпад на ЕС!Това се случи когато сегашното ръководство на ЕС се опита да лансира визията си за бъдещето на ЕС и се сблъска с неочаквана(за тях) съпротива!Въпросните *** направо заявиха,че ако не е на тяхното-ЕС ще се разпадне и обвиниха противниците си във всички смъртни грехове!И като тръгнаха едни приказки-не ти е работа...
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
auuuuu, ami to martinique e vanshna granica na shengen.... auuuu....i koi pazi shengenia tam? auuuuu....
9
8
 
20
 
! Отговори
мнение преди 4 години
ЕС ще се разпадне. През 2025 година. Дотогава разни политолози ще ни убеждават, че е несериозно, ама накрая ще излезе, че е мега сериозна работа.
8
5
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АБСОЛЮТНО ПРАВ Е! БЕЗ ДА ЧЕТА СТАТИЯТА САМО ЗАГЛАВИЕТО!КОГАТО ИЗГОНИМ БРИТАНИЯ ПОНЕ ОТ ЕС ТОГАВА И САМО ТОГАВА МОЖЕ ДА ГОВОРИМ ЗА НЯКАКЪВ РАЗПАД!ЩЕ ПРИВЕТСТВАМ ДЕНЯ В КОЙТО БРИТАНИЯ СЕ МАХНЕ ОТ ЕС НО ТОВА СЕ ОЧЕРТАВА ДА СТАНЕ НА КУКОВО ЛЯТО :D
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нищо по-сериозно от това, политолозите и политиците ни да обсъждат бъдещето на България след разпада на ЕС и в контекста на нови центрове на сила в региона. Но те не го правят, защото са наемни труженици на чужди господари.
6
2
 
18
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Бях подръжник на Евросъюза ... докато идеята беше - да защитава гражданите си...От 2015 насам - откакто Мурксул-ханъм го превърна в афроазиатско гето - желая да се разпадне на НАЦИОНАЛНИ държави!
5
3
 
18
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Европейските избори, ще решат всичко...Остане ли сегашното статукво... Следва тотален разпад...
4
3
 
11
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 4 години
Тоя май още не е чувал за Brexit