Преговорите за Брекзит завършиха - решение няма

Провалът на преговорите може да доведе до нов референдум
17 май 2019 16:52,
14
Преговорите за Брекзит завършиха - решение няма
Снимка: pixaBay

Без резултат завършиха преговорите между британското правителство и лейбъристите за компромисен план за Брекзит, съобщи Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

Още по темата

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин написа писмо на премиера Тереза Мей, в което отбелязва, че преговорите са се изчерпали заради нестабилността на правителството. Според Корбин макар преговорите да са били подробни и конструктивни, не е постигнато разбирателство по спорните въпроси между правителството и опозицията.

"Нарастващата слабост и нестабилност на правителството ви означава, че не може да сме сигурни в гаранциите ви за това, което договаряме помежду си", изтъква Корбин в писмото си до Мей.

Провалът на преговорите между правителството и опозицията може да доведе до нов референдум за членството на страната в ЕС, каза влиятелният лейбъристки депутат Хилари Бен.

"Има само два възможни изхода от кризата около Брекзит: или парламентът ще приеме споразумение за излизането от ЕС, или ще трябва отново да се обърнем към британския народ и да го помолим да направи избор. И аз мисля, че перспективата за потвърдителен референдум става по-близка, въпреки че за това все още няма мнозинство в парламента", каза Бен, цитиран от BBC.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Маке-ариец преди 4 години
Махайте се бе! Ако на смръдливия ви остров имаше нещо хубаво, щяхме отдавна вече да сме ви направили Македонска провинция (като Тайланд например)
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
i ko sia...siria frenska kolonia li si ostava?
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че ще бъде "твърд Брекзит" то е ясно, но защо го отложиха от ЕС за "Хелоуин"? Мей се готвеше до 22 май, но не бяха уточнили в коя година.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрацията не съществува! Демокрацията е поредната лъжа и измама със която господарите на света се оптиват да оправляват стадото!Истинсктие важни решени за посоката на развитие на света се вземат от най богатите хора на планетата! Те на практика прижават планетата. Държавите са просто корпорации които те притежават. Малките държави са под контрола на големите държави. А големите държави се управляват директно топ 0.01%. На практика света се управлява от едни 3000-4000 човека.
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕВРЕЙСКО-МАСОНСКАТА (ДЕМОКРАЦИЯ) ДЕТО ВИНАГИ(ЗАЧИТА) МНЕНИЕТО НА СУВЕРЕНА....
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парламентарната олигархия не иска да изпълни волята на народа.
5
25
 
7
 
! Отговори
СТИГА ! преди 4 години
огромното мнозинство от хората - 75% в западна европа и 60% в източна европа са ПРОТИВ този гнусен юдо-масонски, толерастки кибук наречен ЕС !!!волята на народите нагло се потъпква от управляващия юдо-масонки елит и политическите им марионетки !ДА СЛОЖИМ КРАЙ на този гнусен юдо-масонки експеримент наречен ЕС !!!да си върнем СВОБОДАТА И ДОСТОЙНСТВОТО !!!
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От другия месец блондинът Зейфод БийблБрокс премиер.
3
6
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
нашите пишман политици има мнооого още да се учат от английските по темата устояване на позиции и никакви задкулисни договорки
2
2
 
19
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Защо ли не съм изненадан......
1
3
 
14
 
! Отговори
тука има-тука нема преди 4 години
Хитри англета.Въртят, сучат,само сметкатаси гледат.