Юнкер: Омръзна ми от постоянните отлагания на Brexit!

Не мисли, че втори референдум ще има различен резултат
Обновена: 23 май 2019 10:14 | 23 май 2019 10:14, Елка Василева
27
Юнкер: Омръзна ми от постоянните отлагания на Brexit!
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви пред телевизия Си Ен Ен, че губи търпение заради постоянните отлагания на срока за излизане на Великобритания от ЕС, предаде ТАСС.

"Длъжен съм да кажа, че започва да ми омръзва, защото всички ние се движим от едно продължаване на срока към друго. ... Хората губят търпение, - каза той. - Иска ми се да кажа "да" на провеждането на втори референдум, макар и да не съм уверен, че резултатът ще бъде много по-различен."

За "залеза на Европа" се говори от 100 г., а Европа си е жива!

Юнкер отбеляза, че на страните от ЕС не им остава друго, освен да наблюдават хода на дебатите за Brexit във Великобритания.

Още по темата

Говорейки за наложилите заради тези отлагания избори за Европарламент на Острова, политикът изрази недоволство, защото "всички знаят, че те напускат Европарламента, но при това ще имат значително влияние върху някои моментни решения, които той ще приема".

Юнкер отново изрази съжаление, че Еврокомисията не е могла да окаже противодействие на разгърналата се в Обединеното кралство кампания за излизане от ЕС през 2016 г., пише БТА.

"Разстроен съм, защото послушах британското правителство, (бившия премиер Дейвид) Камерън и не се намесихме. Защото единствената институция, единствените хора, които можеха да се опълчат срещу онези, които лъжат в британската кампания, бе Еврокомисията. Не бяхме прави, че не се намесихме в дискусията", подчерта Юнкер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари