Гърция влязла в еврозоната с фалшифицирана статистика

Това заяви в интервю Жан-Клод Юнкер
24 май 2019 12:45, Александър Попов
60
Гърция влязла в еврозоната с фалшифицирана статистика
Снимка: Reuters

Гърция е предоставила навремето на Евростат неверни данни за икономическите си показатели, което е открило пътя й към еврозоната през 2001 г., заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за в. "Билд".

"Валутният съюз трябва да бъде по-надежден от брака, в противен случай никой няма да вярва в него", каза Юнкер и изтъкна необходимостта всичко да бъде внимателно проверявано преди присъединяването на дадена страна към еврозоната.

"Истината е, че Гърция през 2001 г. стана член на еврозоната след фалшифициране на статистическите материали", добави той.

Председателят на ЕК обаче подчерта, че Европа се учи от грешките си и "сега Евростат може да провери всичко във всяка държава от ЕС".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Жан-Клод ЮнкерГърцияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кьорав карти не играе.И какво като е така.Кога танцувахте сиртаки в Атина и чупехте чинии ви беше гот,нали.Още едни балъци за скубане.А когато ви ги нафарфукаха намалите ви заболя.Когато гъркът се е родил,еврейна е плакал.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
53Ми бг да спре да платяща до 1400 лева заплати в София и да ни обяснява, кла трябвало, да съм благодарен, че ми плащат, за труда ми
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО 52 Знаеш ли че само две институции в Европа могат да дават заем на страни-Световната Банка и Международният Валутен Фонд!Няма нужда от оръжия,армии да завладееш и притежаваш някоя страна,просто я правиш длъжница и можеш да правиш каквото си поискаш с нея. Дават пари и поставят условия-пускаш НПО-та които ти променят учебната система,секти за да се зомбрат хората,чужди фирми да ЗАВЗЕМАТ ПАЗАРА -ТОК ,храна отопление,комуникации ,услуги, вноса е разрешен,износа -само ако отговаря на стандарт.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 10000 години! Направо изби рибата....
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че ние сме донори, 2милиона от най-образованите и квалифицирани българи работят за тях, това е цветът на нацията ни...за това загиваме...децата ни не работят за бг
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По стар комшийски и балкански обичай може да одумваме гърците, обаче и ние без ЕС сме гола вода. От приемането ни досега сме получили над ?13млрд повече от вноските към бюджета. Т.е, България е бенефициант и има отрицателен нетен принос към ЕС, както и половината от страните. Какво бихме казали, ако бяхме донори като Германия, която дава с ?10млрд годишно повече, отколкото получава?
45
1
 
2
 
! Отговори
357 преди 4 години
До АнонименАми нашите южни съседи са открили, че от много честност полза няма. И затова те умеят - я чрез крясъци (масови протести), а чрез биене по гърдите - да са винаги откъм печелившата страна.
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърция влязла в еврозоната с фалшифицирана статистика, България (преобразена в Лайнярия) - също!
43
6
 
3
 
! Отговори
Ilieva преди 4 години
Някой пита ли ни искаме ли да влизаме в евро зоната?! Не! Не мога да прогнозирам колко много ще ни се разкаже играта тогава(не говоря за Хитреците , Тарикатите и Крадците,който "вземат" решенията), но аз която и да съм, съм твърдо против! Хора съберете се, просто трябва да запазим лева и да оставим еврото на гърци, италианци и испанци..те знаят. Всичко си има цена и все някой ще плати - ние младите много скоро.
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Stiga re zlobari bylgaristantsi.....ot tazi zloba za vsitsite ste poslednata dypka v evropa...mars za azia
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дипломатично е казал, че нашият номер няма да мине! А на нашите много им се иска да развържат борда, че краденето ще е по-лесно! А отвръщате ли лева, жална им родителка на бедните! Евро за 3-4-5 лева ...
40
3
 
3
 
! Отговори
999 преди 4 години
В гърция не остана нищо гръцко всичко е купено от гермния франция белгия холандия умна стратегя европа окупация малко остана и с българия ще стане така
39
3
 
5
 
! Отговори
Кухата Тиква преди 4 години
Тихо...Да не станем като Гърция...
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ф.С.В.Мухахаха.Селския бесепарски урунгел пак ни обяснява колко добре сме били при Жан Виденов и колко зле сме при Бойко Борисов.Скрий се бе платен лъжец.
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия веднъж не ми дадоха касов бон по ресторанти и кафета, а Гърция е 50 на 50. Ние седим най- добре на фона на тия членки на еврозоната
36
4
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
защо им наляхте толкова милиарди гърция изобщо няма да ги върне в частнитехотели не издават фактура за престоя
35
16
 
8
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Юнкер , времето ти изтече .Махай се от ЕС . Все е тая Гърция какво е фалшифицирала .За няколко години количествени улеснения превърнахте цяла Европа в една фалирала и неспасяема Гърция
34
12
 
20
 
! Отговори
Оппа преди 4 години
Гърция е фалирала държава като България.И двете държави са на командно дишане.Да видим до кога ще има кислород за бедняците.
33
15
 
21
 
! Отговори
Тюрк преди 4 години
че по крадливи завистливи и алчни и долни хора имали от бг?На вън катоо чуит че си Българин,аа крадци корупции....
32
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърция и сега не отговаря на никакви изисквания, това е една фалирала измислена държава.