Мей се провали в опита си да бъде мост между леви и десни

Тя не успя да сближи позициите на консерватори и лейбъристи
24 май 2019 15:37, Екип на Bloomberg
18
Мей се провали в опита си да бъде мост между леви и десни
Снимка: Pixabay

Британският премиер Тереза Мей официално обяви датата на своето оттегляне от поста, но какви всъщност са причините за нейния провал? Оказва се, че нейната голяма цел така и не сработи, а именно - да опита да доведе до консенсус за Brexit представителите на лейбъристите и консерваторите. Темата коментира политологът Калоян Методиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата
"Мей е тигър в клетка, който се лута в две посоки. Последното ѝ предложение за втори референдум буквално влуди съпартийците ѝ. Така тя може и да спечели поддръжници извън своята партия, но загуби подкрепата на колегите си. Опитът на Мей да бъде мост между двете страни в парламента ѝ коства всичко на този етап“, казва Методиев.

ЕК: Ще работим с бъдещия британски премиер

Най-сериозен натиск министър-председателят усети в началото на тази седмица, когато предложи втори референдум, а реакциите от Консервативната партия бяха крайни.

Собствените ѝ съпартийци поискаха оставката на Мей, макар и неофициално. Това изглежда слага край на мандата й, но не и краят на сагата Brexit.

Още по темата може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете личния провал на Мей, самата Британия се провали - първо народа й, а после и цялата й политическа класа. Британците в крайна сметка няма да излезнат от ЕС, но докато го осъзнаят, ЕС ще се погаври и с наследниците на Мей.
13
0
 
4
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Може би г-жа Мей е тигър в клетка,но това е стара и куца тигрица,с малко останали здрави зъби,която се опитва да доминира над силни зверове-лъвове,тигри,мечки и т.н. -които са извън клетката на-свободни!?Не може сега м-р председателят на Англия да има самочувствието на тези от времето на Британската империя,Англия не е това,което е била!Разбира се,има кой да даде оценка на действията на г-жа Мей,но от моя гледна точка управлението и е провал с доста неприятни последствия за държавата!?
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШибиРиби"булrapaците на острова ще останат в небрано лозе.""Едва ли. Някой трябва да чисти тоалетните, да мие чинните и да обслужва перв...ерзните старци.
11
1
 
5
 
! Отговори
хъша преди 4 години
пореден референдум или отлагане на излизането може вече да предизвика гражданска война но мей беше длъжна да опита всичко да видим какво ще получи в повече следващя министър председател от юнкер
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Англия са се *** -Фарадж е помел цялата политическа система.Три дена ще крият резултатите от вчерашните избори .
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посления път, когато жена беше мост между мен и някой друг, като си дадохме гепи, стана на Айфеловата Кула :)
8
3
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
такава е съдбата на злобните хора
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мей беше маша на една политическа група и дори не го осъзна, защото толкова и беше капацитета. Рядко може да се вди по - нелеп политик от нея. Мистър Бийн в политическа женска роля.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Meй опита да сключи сделка с опозицията, защото в нейната партия имаше повече противници от колкото при лейбъристите. Така и не разбрах защо не й приеха сделката първия път. То всеки иска много неща, ама трябва да се види и кое е възможно.Срива ще дойде скоро. Предстои вълнуваща година за Кралството.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Провали се като мост между луди и бесни. Трябва здрава ръка и усмирителни ризи за желаещите излизане със сделка, но не сделката на Брюксел.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля,че всичко се върти около следното.Албиона иска да диктува правилата в еврозоната само за свояизгода.За сега европейците имат преднина,но англичаните напрактиканищо неса казали.Вътрешните търканияпочти нищо незначат.Малко филм-многополитика.
3
0
 
9
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Стига сте ни занимали със стрина, ако имате някакви резултати от изборите там ги публикувайте иначе битата карта вече е безинтересна.
2
2
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Мей се справи чудесно, задържа брекзит и опита да прокара втори референдум . Русото *** Джонсън ще ги извади без сделка и булrapaците на острова ще останат в небрано лозе.
1
0
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО