Най-малко 13 души са ранени в центъра на Лион, сред тях и дете

Охранителни камери заснели мъжа, оставил взривното устройство
Обновена: 25 май 2019 07:38 | 25 май 2019 07:30, Анисия Иванова
47
Най-малко 13 души са ранени в центъра на Лион, сред тях и дете
Снимка: БТА

Най-малко 13 души са ранени при бомбения атентат в центъра на френския град Лион, съобщи Ройтерс.

Взривът е станал вчера около 17:30 часа местно време на пешеходната улица "Виктор Юго“ между реките Сона и Рона в историческия център на града.

Президентът Еманюел Макрон, описа инцидента като "атака" без смъртни случаи, съобщава БНР.

Още по темата

Според Франс прес, която цитира съдебен източник, става дума за заложен пакет с взривно устройство. А полицейски източник казал, че пакетът бомба съдържал "винтове и болтове“ и е бил заложен пред хлебопекарна на ъгъла на две улици.

Силите на реда обявиха, че той е бил поставен от мъж на велосипед, който изглеждал малко над 30-годишен. В момента полицията го издирва, като използва за разпознаването му запис от охранителна камера.  Според камерите пред хлебарницата, пред която мъжът е поставил куфарът с експлозива, той е носил черна маска, тъмни очила и цветни бермуди.

Говорителка на прокуратурата обяви пред журналисти, че ранените са без опасност за живота. В болница са настанени 11 от 13-те пострадали. Би Би Си съобщи, че сред ранените има и момиче на 8 години, което е получило повърхностно нараняване.

Веднага след взрива районът бе отцепен, а властите са призовали хората да го избягват в следващите часове.

Българското министерство на външните работи съобщи към 21.00 ч. вчера българско време, че няма информация за пострадали българи при експлозията в Лион. Посланик Ангел Чолаков е разговарял с представители на българската общност във френския град, които са го информирали, че постоянно живеещите ни сънародници там са живи и здрави.

МВнР очаква официална информация от управлението на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
1
 
! Отговори
има инвазия преди 4 години
На сателитни снимки на ПАриж по време на пожара се виждат ясно черни масови убиици над града.Виждат се и голям дявол манипулатор и хиляди дяволи движещи се над града в тяхно полу охранявано измерение.
9
6
 
2
 
! Отговори
Ivanov UK преди 4 години
Вижте униформения на преден план е увреден от bad dead terror.Пострадалите се разпознават лесно по тъмно увредените лица и хлътналите очи.Група БЪлгари бяхме тероризирани с bad dead radio terror миналата година 12 часа по време на работа.Излязохме като парцали обсебени от black dead масов убиец видим над групата на камерите на завода в който работихме.Убиец следеше видимо всяка жертва на терора ..Тези които не си смениха дрехите бяха следени дни наред.
8
4
 
2
 
! Отговори
Ivanov UK преди 4 години
Experti da огледат веднага заснети материали обемно обсебващи проникващи убиици се виждат на клипове или он лайн. имат тела тегло и комуникират по между си с крясъци чуваеми около звуковия за хората диапазон.. Вече месеци наред обсебена тероризира завод в UK с bad dead radio teror.Всички имаме трайни увреждания вкл на очи .подобно обсебване е ползвано за причиняване на Чернобилската авария.
7
5
 
3
 
! Отговори
има radio terror преди 4 години
В много заводи обсебени от терористи увреждат тежко служителите с bad dead music radio terror.Увреждат трайно точно определени центрове на мозъка. Очите ,слуха и внушават убииства вкл с нож чук вилици...и взривове.Обсебените от проникващи убиици началници при молба за спиране на радио терора усилват до дупка звука.все едно че сме в концлагери на смърта.Убииците се виждат как проникват в хората/
6
5
 
2
 
! Отговори
Внимателно преди 4 години
Новост в областа на терора е активизиране на военно терористичната мафия.Ползват холограмни оръжия произведени под техен обемен контрол з а обсебване на човешка техника.Провеждат мръсни експерименти през радио телевизия телефони. В края на март след пускане на музика по телефона пред няколко души бе проникващо обсебен познат от малцинство . Следяха го обемно налиташе на убииства.
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макарон Микрон, Меркелица магарица и Мей змей са виновниците Европа да страда и европейските граждани да бъдат убивани, изнасилвани и унижавани от ***, които вкараха.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до svetlio,много лесно, в някои държави дори и сайт с торенти не можеш да отвориш, та камо ли да си купиш материали за бомба. Следене му е майката, в цял свят винаги се е следяло, само че едни следят добре, други като франсетата пак са се чесали когато не е трябвало.
3
2
 
1
 
! Отговори
svetlio преди 4 години
До номер 1Как може да се противодейства на някой решил да подхвърли бомба в кош?
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пакетът бомба бил съдържал "винтове и болтове, пък няма ни един убит.Глyпoсти!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минат не минат две седмици и пак Франция, тамошните служби са разграден двор.