Първи резултати в Европа: ЕНП и социалистите с видими загуби

Все пак ЕНП остава първа политическа сила
26 май 2019 23:25, Красимир Ангелов
11
Първи резултати в Европа: ЕНП и социалистите с видими загуби
Снимка: БТА

Първите прогнозни резултати за разпределението на евродепутатските мандати в следващия Европейски парламент сочат загуби за Европейската народна партия (ЕНП) и социалистите и демократите. Това съобщи ЕП, въз основа на предварителни резултати от днешното гласуване в 12 държави и предварителните изборни нагласи в останалите 16 страни.

Данните предвиждат ЕНП да остане първа сила със 173 места (217 досега), социалистите да бъдат втори със 147 (186 досега), трети се очертават АЛДЕ със 102 (68 досега, но от днес към тях се приспадат гласовете за партията на френския президент Еманюел Макрон).

Марин льо Пен води на Макрон на изборите във Франция

Зелените получават 71 места (52 досега), Европейските консерватори и реформатори - 58 (76 досега), Европейската обединена левица - 42 (52 досега).

Евроскептичните групи бележат повишен резултат - Европа на свободата и пряката демокрация - 58 (42), Европа на народите и свободата - 57 (36). Засега 37 мандата попадат в категорията "други", отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Привет от Льо МосквеЕ нали гласува за ББ и Цв. Цв.?... Ти си си изпъ;лнил предназначението.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Привет от Льо МосквеТи си стой в Лю Льолин, в панелката, с мама, татко и баба. Имаш интернет и Порнхъб. Купи си една боза и резни една злобарка - тва е животът, пиячка и жени...:):) За друго не философствай - нямаш нито потенциал, нито пари.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Кирилицата е легална в българия... Т***поъгълник.
3
0
 
3
 
! Отговори
да ве преди 4 години
Някои искат да рИформират ЕС но кой кой да го направи кой ? Нима ЦК на ЕК ще рИформира себе си ? А тези някои нека се сетят кой започна първи тук рИформата и до какво доведе тя страната ни, още се виждат рИформите ? Плашели се, ми плашете се ве ха ха то може и тук да тръгнат жълтите жилетки мдаа.Леля Пенка го отвя Макарона от това ли ги е страх някои ?
2
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е че ЕС трябва да се реформира и да преосмисли политиката си. Защото вече надигат глава такива аномалии като Марин Льо Пен, което ме ужасява. Не харесвам нищо ултра, нищо крайно , нищо фанатизирано. На такива им трябва намордник. Но това трябва да е индикация за ЕС че нещата трябва да се реформират и то спешно.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зелена вълна в Европа.Интересни резултати в Полша - Право и Справедливост на Качински печели!