Меркел видя тъмни сили в Европа, не съжалява, че е поканила бежанците

Трябва да се изправим пред призраците от миналото, смята канцлерът
28 май 2019 14:20, Нели Христова
107
Меркел видя тъмни сили в Европа, не съжалява, че е поканила бежанците
Снимки: Reuters

"Много работа трябва да свършим в Германия, за да се изправим срещу тъмните сили, които се надигат в цяла Европа", заяви канцлерът на страната Ангела Меркел в специално интервю за CNN.

Още по темата
"В Германия, очевидно, те винаги са в контекста на нашето минало, което означава, че трябва да сме много по-бдителни от останалите", казва Меркел ден след края на изборите за Европейски парламент. В родината й националистите не успяха да получат предвидената голяма подкрепа от народа.

Според канцлера, "трябва да се изправим пред призраците от миналото" и да "научим младите, какво историята е донесла на нас и на другите.“

През последните дни евреите в Германия бяха предупредени да не носят традиционната кипа на публични места, за да избегнат антисемистки атаки. Запитана защо има толкова антисимитизъм в страната, Меркел отговори: "Тук винаги е имал голям брой антисемити за жалост... И до този ден няма нито една синагога, нито един център за еврейски деца, нито едно еврейско училище, което да няма нужда да го охранява полицията".

Меркел, която прекара близо 13 години като канцлер на Германия, винаги е била обвинявана, че е предизвикала вълната от крайно-десни партии, заради начина по който се справи с мигрантската криза. Но тя защитава решението си да позволи близо 1 милион бежанци в Германия.

"Това беше най-добрият начин за справяне с миграцията по време на такива хуманитарни кризи като Сирия и Ирак. Не трябва да се отцепваме един от друг, а да сме по-бдителни, че за тези хора ще се положат адекватни грижи", категорична е Меркел.

Националистите не успяха да завоюват победа в Европа благодарение на факта, че има все повече зелени и либерални партии. В Германия "Зелените“ станаха втори след "Христян-демократичната прати“. Меркел е доволна от това, че повече хора са отишли да гласуват на Евроизборите този път, а в добрия резултат на "Зелените“ откри желанието на хората да се говори повече за теми, които ги интересуват, като глобалното затопляне.

Ангела Меркел навлиза в своя последен, четвърти мандат като канцлер. Тя е определяна за една от най-силните жени в света. Запитана дали е феминист, тъй като служи за пример на много момичета, политикът отговаря, че са и задавали този въпрос и преди. Холандската кралица Максима била тази, която и дала правилния отговор.

"Тя ми каза: "Феминизмът е жените да имат еднакви права с мъжете навсякъде...жалко е, че все още това не се случва. Трябват ни повече жени на такива важни позиции, за да могат мъжете да променят виждането си за живота".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
жалки заблуди преди 4 години
До избирателТи си фен на патерицата на ГЕРБ Слави Трифонов
95
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Замислена е като Хитлер преди русите да влязат в Берлин. Ако и нарисувате едни мустачки ще видите ужасяващата прилика. ДОЛУ ГЕРБ и кукловодите му
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ги няма турските гастарбайтери тая да не е на власт. С нейния край наближава и края на ГЕРБ. Новите власти в Германия ще закрият ГЕРБ.
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъртия ..... пак е откачил нещо .... Блещи ги едни ама германците явно са прекалено добри хора щом я търпят тази.
92
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МЕРКЕЛ,ТЪМНИТЕ СИЛИ ИДВАТ ОТ СЕВЕРНИЯ ПОТОК 2,КАТО ЗАТВОРИШ КРАНЧЕТО,КОЛКОТО И ДА НЕ ТИ СЕ ИСКАИ ТЪМНИ СИЛИ НЯМА ДА ТИ СЕ ВИЖДАТ.
91
1
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН БУДИСТ преди 4 години
МЕМЕЛЮГИТЕ НЯМАТ РАБОТА НИТО В БЕЛИЯ ХРИСТИЯНСКИ СВЯТ НИТО В БЕЛИЯ БУДИСТКИ СВЯТ!!!!!
90
2
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
В цялата Европа хората усещат фалша и демагогията и ги наказват. Явно Българите са най-тъпите парчета. ЕС в този си вид е вреден. Това че пълни касичката на управляващите не ни грее защото ние пълним неговата касичка. Накрая контрата остава пак при нас.
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 90 а днешните европейски нацисти искат разединена Европа слугуват на САЩ и ги финансира Тръмп и крайнодясната му дружка Путин и се разнасят наляво и надясно със свастики и участват във всякакви безумни коалиции, какво по дяволите общо има с това Дьо Гол.Ако го вижда се обръща в гроба.Засега е това за приликата с тая ***.
88
1
 
0
 
! Отговори
преди 4 години
Напоследък и друга въпиюща глупост слушам тоя път от руските медии нали и там управлява неолиберален плъх с консервативна душа и неустановени душевни граници.Че европеиските нацисти били видиш ли последователи на генерал Дьо Гол.Дьо Гол основателя на антинацистката съпротива срещу който после френски фашисти правят петнадсет атентата и който унищожава колониалната империя пръв създава доктрина за обединена Европа и казва че комунистическа Русия е по-малък проблем от импрерските амбиции на САЩ
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е тъмни сили има, но Меркел ги призова а бежанците бяха заклинанието с което го направи след като иска да си говорим с термкнологията от Властелина на пръстените.Колко безмозъчен трябва да си на един континент претърпял икономическа криза в състояние на разделение да му стовариш и терористи а сори бежанци.Това може да го направи само човек който иска да унищожи ЕС.Дали е съвпадение че това решение се взе след една визита в САЩ през 2014 и че помага само на неонацистите който избраха Тръмп.
86
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Права е жената.
85
3
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Зелените и Либералите са "фабрикувани" от кукловодите. Те искат да се возят в електромобил за 100 000 евра без да имат идея как ще се заработят тези пари.
84
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркел е тази която пробуди "тъмните сили" с недълновидната си политика на "Мултикултурализъм и Отворените Врати" за така наречените арабски и африкански "бежанци" които заляха Европа като Цунами!
83
1
 
7
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До 82Имам си представа от много неща .До някъде и от араби и африканци.Нека подчертая не съм расист,но знам че не това са бъдещето на икономики като немската.Също така си имам представа от едно обстойно проучване,което твърди,че проблема на Европа,към днешна дата е,че силните на деня са хора без свое поколение/наследници.Именно това ги прави неспособни да мислят дългосрочно.Това проучване противоречи с твоето твърдение.Кой съм аз всъщност,умния си ти до колкото разбирам.
82
0
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
поеми си отговорността и си подаи незабавно оставката ти и твоята смешнапартия както и коалицията която гледаше сеир отстрани
81
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега да и отнемат всички права и да я пуснат общ работник заедно с бежо-мигрантите и да й обясняват как трябва да е толерантна и че те имат повече права, защото са от майната си, цветни и мързеливи.
80
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не Германия не върви напред икономически и с имигрантите,а само губи от тях..Я пак!!! И какво губи дай по-конкретно. Ти имаш ли си представа кое е важното за една икономика не сега за момента ами за след 5-10-20-50 години? Минава ли ти през ума, че този който е на чело на тази държава не мисли само за непосредственото състояние ами мисли с години напред? Мисля, че е напълно безсмислено да ти задавам тези въпроси....
79
1
 
22
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Наистина много странни хора !По голямата част влизат тук,не да обсъждат темата,а просто да се заядат с някого ,без значение дори дали има връзка с обсъжданата тема!!!И нека все пак отговоря на зададен към мен въпрос .Не Германия не върви напред икономически и с имигрантите,а само губи от тях.Поне на тоя етап,може да намерят механизъм за в бъдеще,но сега само губят,МНОГО....
78
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй лудото бабе, кога ще го въдворите в психиатрията и да спрете веднъж завинаги да ни занимавате с нея!? Аман вече. С тиквата са първи дружки. Само се чудя, кой е по-тАпото парче! Май пожарникарчето ТИКВА няма конКУРенция в това отношение. Представям си, ако беше германец. Сигурно и марсианци щеше да покани в Германия. Аман вече от *** управляващи гАйРопата!
77
3
 
0
 
! Отговори
Моде.раторчето преди 4 години
и на него сигурно Шорош му е виновен, че е дремал в час и сега я работи тая "елитна" работа да трие коментари.. Айде трий, друже...