Дуисбург страда от българи, румънци - паркират безразборно, не плащат глоби

За 2018 г. от издадените 4794 акта са платени едва 369
31 май 2019 07:00, Анисия Иванова
119
Дуисбург страда от българи, румънци - паркират безразборно, не плащат глоби
Снимка: Дойче веле

В Дуисбург страдат от българи и румънци, които паркират колите си безразборно, а после не плащат наложените им глоби. Кметът на града търси помощ от федералните власти, пишат германски издания.

В Дуисбург нарушенията са толкова много, а извършителите – толкова дръзки, че властите са принудени да взимат непопулярни решения. Коли с българска и румънска регистрация масово паркират неправилно, а шофьорите им дори не разполагат със задължителните застраховки „Гражданска отговорност“, пише "Дойче веле".

Само м.г. са издадени 4794 акта за глоби на автомобили с българска и румънска регистрация. От тях само 369 са били платени, а останалите 4425 наказателни дела е трябвало да бъдат прекратени. В Дуисбург живеят общо 21 000 българи и румънци, а колите им отдавна са обичайна гледка по улиците на града, пише „Аахенер цайтунг“.

Властите признават, че срещат „сериозни затруднения“ да идентифицират нарушителите, за което кметът на града Зьорен Линк е уведомил и Сдружението на германските градове и общини, посочва електронното издание RP online.

Кметът Линк иска съдействие от федералните власти в Германия и настоява да се сключат двустранни споразумения с двете източноевропейски държави, за да се улесни обменът на данни за собствениците на моторните превозни средства.

Германия има подобни спогодби с Холандия и Швейцария, уточнява "Дер Вестен“. Ако властите получат достъп до системата, в която се съхраняват личните данни на собствениците на МПС, нарушителите по-лесно ще бъдат издирвани и санкционирани. Кметът на Дуисбург настоява също да се затегнат изискванията за пререгистрация на автомобилите с чужди номера.

Агенция ДПА цитира шефа на правния отдел в кметството Паул Бишоф, според когото, собствениците на автомобили с чужди номера са длъжни до 6 месеца да ги пререгистрират. Този срок трябва да бъде съкратен, а глобите за нарушителите – увеличени, настоява още кметът Линк.

Мерките включват и вдигането с паяк на неправилно паркирани коли с предишни неплатени  глоби. От месец юли властите ще започнат да вдигат колите с натрупани 5 нарушения. Други градове от Рурската област, в които живеят големи общности от български и румънски граждани, изглежда се справят по-добре с налаганите глоби на шофьори от Югоизточна Европа.

В Дортмунд, Хаген и Гелзенкирхен властите изобщо не се церемонят с нарушителите, чиито неправилно паркирани коли незабавно се отстраняват. За да бъдат освободени от специалния паркинг, на който са закарани, собствениците са длъжни да платят съответната глоба. През 2018 година само в Гелзенкирхен по този начин са били санкционирани 120 собственици на автомобили с българска или румънска регистрация, уточнява ДПА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Половината от гласовете за ГЕРБ са от роми. И от корпоративния вот. ГЕРБ няма как да спечели едни честни избори срещу БСП.
43
0
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Интересно ми е,защо така наречени българи не правят тези номера в съседна Турция,на която ние гледаме високомерно,без основание.Нека се опитат при наложена глоба да напуснат страната,без да я платят.
42
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Бобовдол олигархът Ковачки се е разцепил от агитация за ГЕРБ, трънската гербеста шайка се е разцепила от агитация на ромите като има троен резултат в ромските секции в сравнение с българските. Нали Меркел е в коалиция с ГЕРБ как да глобяват реално избирателите роми в Дуисбург. Както ги глобява ГЕРБ само на книга. Ей затова и Меркел оттича в канала на политиката.
41
1
 
25
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Въпросните" българи и румънци" са от богопомазаната каста в ЕС, която запада боготвори,така че нямат право да реват ;) !??
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИЕ ПЪК СТРАДАМЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО БЕЗЧОВЕЧИЕ И АНТИХУМАННОСТ. ОТНОВО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД БЕ ИЗЛЪГАН ДА ГЛАСУВА ЗА РОМСКО-ДЖЕНДРИТЕ ОТ ГРОБ И НЕ СЛУЧАЙНО КАРБОВСКИ ПОКАЗВА СЛУЧАЙ СКАНДАЛЕН И БРУТАЛЕН ДЕТЕ ОТНЕТО ОТ БЪЛГАРСКИЯ СИ БАЩА И В ХОЛАНДИЯ ДАДЕНО ЗА ОСИНОВЯВАНЕ НА ЧЕРНА ГЕЙ ДВОЙКО МЪЖЕ. ЕТО ТОВА Е НЕХАЕЩОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ХВАЛЕНИТЕ ОТ ПЕЕВСКИТЕ МЕДИИ ГЕРБ. АМИ ХОРАТА ТРЯБВА ДА ПАРКИРАТ НЯКЪДЕ, ГОСПОДА НЕМСКИ РАСИСТИ. Като доедете да онождате българки, някой глобява ли ви немски бедниизмекяри?
39
0
 
40
 
! Отговори
Поздрави от Рим преди 4 години
В Дуисбург НЯМА българи . НЯМА . Обаче е пълно с римляни с български паспорт . Кажи му на един такъв римлянин че е българин и веднага ще ти скочи с ножа . Те го смятат за кръвна обида. Та питам се защо медиите продължават да ОБИЖДАТ този етнос ? Къде е БХК ? Тук в коментарите дори такива етнически жители на територията ни когато искат да ОБИДЯТ някого го наричат българин . Единствено българите -админи тук по неизвестни причини трият всеки който ги нарича с истинските им майчини имена .
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще ги интергрират Българизираните/побългарени роми като час от тях са по неграмотни от сегашните Бежанци в Германия? По добрия вариант за ГЕРБ е ромите да емигрират
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато в ЕС има европейско ФБР, обща армия, единна система за регистрация ит.н. тези проблеми няма да съществуват. За това е крайно време да бъдат направени необходимите промени на европейско ниво. Надявам се този европейски парламент да го стори.
36
1
 
5
 
! Отговори
до Авторката преди 4 години
научила си се да копираш и снимка вече по рано не можеше
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, кучето скача според тоягата.И у Германия още си играят на демокрация, като у нас.ЩО НЕ правят това у Гърция??!!!!Щото ше лети перуш.... от глоби и конфискация!
34
0
 
34
 
! Отговори
Ангеле, преди 4 години
лекарите и инженерите не си паркират колите като едър рогат ***. Това са хора с особени културни потребности и излъчващи особена миризма.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
следизборна пропагнда . не емигрирайте от България , в Германия няма ред и закони правят каквото си искат , бачкйте тук за едната славна минимална и си гледайте кефа :)
32
0
 
40
 
! Отговори
И какво сега преди 4 години
Оказва се, че и Германия не може да интегрира ромеите, а сочат с пръст България. Във Франкфурт са доволни от българите, защото там работят от истинските българи, а в Дуисбург са от индийската каста.
31
3
 
25
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
А да получавате наготово изучени лекари и инжинери искате!!!
30
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Където стъпи ром, няма ред и закон.
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера пишете че кмета на Франкфурт се кефел на чужденци, днес,че кмета на Дуисбург е вдигнал ръце от тях.Еми да вземат сите нашенци да се преместят във Франкфурт и проблема е решен
28
0
 
31
 
! Отговори
Да преди 4 години
За ромите ли става въпрос?
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аахмаци в Германия няма такова понятие като " условна присъда " .
26
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи, ама не точно.
25
1
 
8
 
! Отговори
Петров преди 4 години
21 хиляди били *** те от България и Румъния ама турците в Северен Рейн - естфалия са поне 100 пъти повече. Ама на немците *** те им виновни.