Дуисбург страда от българи, румънци - паркират безразборно, не плащат глоби

За 2018 г. от издадените 4794 акта са платени едва 369
31 май 2019 07:00, Анисия Иванова
119
Дуисбург страда от българи, румънци - паркират безразборно, не плащат глоби
Снимка: Дойче веле

В Дуисбург страдат от българи и румънци, които паркират колите си безразборно, а после не плащат наложените им глоби. Кметът на града търси помощ от федералните власти, пишат германски издания.

В Дуисбург нарушенията са толкова много, а извършителите – толкова дръзки, че властите са принудени да взимат непопулярни решения. Коли с българска и румънска регистрация масово паркират неправилно, а шофьорите им дори не разполагат със задължителните застраховки „Гражданска отговорност“, пише "Дойче веле".

Само м.г. са издадени 4794 акта за глоби на автомобили с българска и румънска регистрация. От тях само 369 са били платени, а останалите 4425 наказателни дела е трябвало да бъдат прекратени. В Дуисбург живеят общо 21 000 българи и румънци, а колите им отдавна са обичайна гледка по улиците на града, пише „Аахенер цайтунг“.

Властите признават, че срещат „сериозни затруднения“ да идентифицират нарушителите, за което кметът на града Зьорен Линк е уведомил и Сдружението на германските градове и общини, посочва електронното издание RP online.

Кметът Линк иска съдействие от федералните власти в Германия и настоява да се сключат двустранни споразумения с двете източноевропейски държави, за да се улесни обменът на данни за собствениците на моторните превозни средства.

Германия има подобни спогодби с Холандия и Швейцария, уточнява "Дер Вестен“. Ако властите получат достъп до системата, в която се съхраняват личните данни на собствениците на МПС, нарушителите по-лесно ще бъдат издирвани и санкционирани. Кметът на Дуисбург настоява също да се затегнат изискванията за пререгистрация на автомобилите с чужди номера.

Агенция ДПА цитира шефа на правния отдел в кметството Паул Бишоф, според когото, собствениците на автомобили с чужди номера са длъжни до 6 месеца да ги пререгистрират. Този срок трябва да бъде съкратен, а глобите за нарушителите – увеличени, настоява още кметът Линк.

Мерките включват и вдигането с паяк на неправилно паркирани коли с предишни неплатени  глоби. От месец юли властите ще започнат да вдигат колите с натрупани 5 нарушения. Други градове от Рурската област, в които живеят големи общности от български и румънски граждани, изглежда се справят по-добре с налаганите глоби на шофьори от Югоизточна Европа.

В Дортмунд, Хаген и Гелзенкирхен властите изобщо не се церемонят с нарушителите, чиито неправилно паркирани коли незабавно се отстраняват. За да бъдат освободени от специалния паркинг, на който са закарани, собствениците са длъжни да платят съответната глоба. През 2018 година само в Гелзенкирхен по този начин са били санкционирани 120 собственици на автомобили с българска или румънска регистрация, уточнява ДПА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми те и *** карат аудита.
23
21
 
14
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Чета коментарите и не съм изненадан, значи тези не били българи ами били "***". Хахахаха. Сигурно те си изхвърлят фасовете през прозорчето на Q5-ците, сигурно те правят купчините от семски по пейките на паркове и градинки, сигурно те минават на червено светофар, сигурно техните коли бълват сажди като стар дизел генератор, сигурно те си строят къщи за гости с пари от ЕС, те фалират банки, и т.н. и т.н. Не сте вие, те са? :)))
22
19
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
глупости точно пък в Дуисбург вдигат колата за неправилно паркиране ако искаш да си я вземеш от парка плащаш 350 евро глоба . немците си знаят работата .Е нали трябва да има храна за тролчики.Изборите минаха ГЕРБ победи и храната намаля драстично.
21
37
 
9
 
! Отговори
Пич преди 4 години
"Културни осбености". Сега очаквам някой православен патриот да каже, че това "не са българи ами са .....". Нали така, се лски бекове? НЕ сте вие, онези по махалите са. Изключително смешна нация сме. Иначе сме твърдо против емигрантите в България защото били такива или онакива. Най-читавите доктори, които са ме лекували в тази държава са били сирийци, заеършили медицинския университет в София. Не ставаме за нищо, но за сметка на това сме нагли и агресивни.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
глупости точно пък в Дуисбург вдигат колата за неправилно паркиране ако искаш да си я вземеш от парка плащаш 350 евро глоба . немците си знаят работата .
19
2
 
50
 
! Отговори
aaa преди 4 години
Не бяха ли германците едни от тези, които ни обучаваха как да интегрираме тези "българи"?Май не им работи модела!
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато една власт не се справя, значи не е власт.Но понеже в Германия не е безвластие, то по скоро нарочно не се решават определени проблеми.Целта е напрежение в обществото.
17
4
 
14
 
! Отговори
Цвента Ц преди 4 години
Dear Mayor, these are gypsies with Bulgarian citizenship, GYPSIES. The only Bulgarian thing is their passport.
16
2
 
40
 
! Отговори
България страда от преди 4 години
Дуисбург щото там незнаят какво е българин ,ама обиждат....ние откога ви говорим за тези българи ,че ще ви ги пратим всичките ,нещо ви замръзнаха усмивките ?
15
1
 
37
 
! Отговори
не към федералните преди 4 години
кън мешерето се обърнете !
14
1
 
34
 
! Отговори
Нсе си мисля преди 4 години
,че тези не знаят точно как изглежда истински българин..
13
1
 
28
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До ай сиктир"Както винаги в този сайт пишат неверни неща за българите. Много добре знаят, че става въпрос за двуноги с българско гражданство, но продължават да ги пишат българи"Може пък администраторите да са последователи на Д-р.Гьобелс,че една лъжа повторена многократно ,се превръща в истина
12
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** Селев Ганев даже и в Патагония да иде пак си остава същия. Както каза Банкянския, материала е такъв
11
11
 
11
 
! Отговори
Типични българи преди 4 години
Тук в БГ си е част от "нормалното" битие на народа, да пречиш, да не се съобразяваш с околните.Два типа българи, едните новоизлюпени мутромилионери, вторите андрешковци.И на двата типа им текат слюнки, като чуят ГЕРБ, или бившите НДСВ, ДПС - златни времена за пране на пари.И двата типа са "възхитителни", чуднички, отличаващи се с уникална "простота" и бедност на изказа, но пък с огромно самочувствие :)
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво стана бре ??? Нали искахме да имаме полиция като в Германия. А не като нашите "търтеи", нали.И ся к'во ??Ей ви я на, немската полицията с нашите и румънците колко се оправя. Нарушения навсякъде, толкова много, че повечето остават безнаказни. От 4000 акта само 400 платени - да ви изглежда познато ???Полиция ли ??? МИЛИЦИЯ им трябва на такива. Тя поне ги оправяше, ама и нея не харсвахте, че недемократично работела...
9
1
 
41
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Както винаги в този сайт пишат неверни неща за българите. Много добре знаят, че става въпрос за двуноги с българско гражданство, но продължават да ги пишат българи.
8
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От българин какво да очакваш.. Ако има възможност да не плаща, просто не плаща, дори да е незаконно..
7
0
 
15
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Да ве, все "българи" и румънци.За тях разбрахме, да пишат от общината -"бежанците " как са дали си плащат ? Или германците им плащат на тях, а ония си им връщат глобите !!!!!!
6
0
 
41
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Дуисбург страда от българи".Как пък, не.Те не са българи,а български граждани ,нека се прави тази разлика.Огромният процент от тях са просто усвоетели на социални помощи.Една *** известна с уменията си по "нищоправене",които не подлежат на неолиберална интеграция.Живеят все още в родово-общинният строй и паралелната държава
5
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искaте евтини работници ама евтиния работник няма пари за глоби. Ще търпите сега сме братски народ. Няма място за хленчене.