Българи в Кьолн защитиха осъдените полицаи по делото "Чората"

Протестът се е организирал в социалните мрежи
3 юни 2019 13:20,
22
Българи в Кьолн защитиха осъдените полицаи по делото "Чората"
Снимка: архив, Булфото

Българи, живеещи в Германия, излязоха на протест в неделя в защита на петимата полицаи, осъдени по делото "Чората".

Още по темата

Протестът, организиран в социалните мрежи, се проведе в Кьолн, защото там от 7 г. живее семейството на един от осъдените - Янко Граховски, предаде 24 часа.

На 19 април Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски получиха окончателни присъди от ВКС по 7 г. затвор за смъртта на Ангел Димитров-Чората, починал при задържане на 10 ноември 2005 г.

Петимата се предадоха доброволно и влязоха в затвора в Бобов дол. В тяхна защита протестираха и стотици благоевградчани, дни след като полицаите влязоха в затвора.

В петък главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до ВКС за ново разглеждане на делото от нов състав на съда, както и освобождаването им от затвора.

Цацаров за отмяна на присъдите по делото "Чората"

На протеста в Кьолн бяха издигнати плакати "Полицаите не са убийци". До хората се спирали и немски полицаи, които разпитвали за подробности по делото. Те останали много учудени, че техни български колеги са осъдени за изпълнение на служебните си задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията и МВР в България нямат никакъв стимул да се борят с престъпността. Това, което те искат е да управляват престъпността така, че тя да им плаща данък. Един път държавата плаща на полицаите заплати и осигуровки, втори път престъпни синдикати им плащат данък мълчание. И така е не само в София. Навсякъде е така. Затова и не се трогвам от подобни статии. Един път българските полицаи не са излезли на протест срещу корупцията и срастването с мафията. И после искат уважение... На база на какво?
20
2
 
33
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Те останали много учудени, че техни български колеги са осъдени за изпълнение на служебните си задължения.......................Интересното в случая е как са си вършили служебните задължения ,та този човек е умрял в ареста ?! От какво е умрял ,от инфаркт на миокарда или от бой по главата ?!
19
0
 
36
 
! Отговори
Стефанова преди 4 години
Строгите закони и тяхното изпълнение, са гаранция за просперитет на държавата. Но законите да важат еднакво и за тези с имунитет. Защото имунитета е родител на престъпността. Полицаите които си изпълняват служебните задължения не са виновни. Вината е в *** и леките жени които защитават престъпниците защото са им любовници.
18
0
 
35
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
С джендърски власти които са любовници и покровители на престъпниците, не може да се води борба срещу тях. Престъпници които имат над едно висящо дело; трябва тези които не са ги осъдили да бъдат те в затвора. Там ще бъдат булките на затворниците.
17
0
 
36
 
! Отговори
възмутените преди 4 години
Престъпниците е необходимо дори по улиците да бъдат бити и ако трябва да се запази живота на невинни хора да бъдат убивани за назидание. Полицаите трябва да имат авторитет и затова да се държат като мъже а не като *** и да не знаят от какъв пол са. Вместо престъпниците да заплашват полицаите че след два дни като ги пуснат ще ги избият с цялото им семейство. В борбата срещу престъпността трябва здрава ръка и строги закони във вреда на престъпниците.Това зависи от адвокати, съдии и прокурори.
16
1
 
37
 
! Отговори
заблудата преди 4 години
Полицията трябва да бие престъпниците ако се наложи за да има респект над тях. Точно тези които искат полицията да не бие престъпниците, са в помощ на престъпния свят. Защото полицаите са постоянно бити, псувани, унижавани и може би изнасилвани. Ако престъпниците в ареста постоянно псуват и посягат на полицаите, какво предлагате да направят полицаите: да си свалят дрехите, да дадат оръжието си на престъпниците или да ги посъветват с бой.
15
0
 
37
 
! Отговори
заблудата преди 4 години
Това където говорят че пагоните спасяват от съд или намаляват присъдите, не важи за всички. Тези престъпници които имат чадър на високо ниво във властта са недосегаеми. Заради тоя престъпник са осъдили петима полицай по седем години затвор. Но има убийци които са с висящи дела или условна присъда. Голям позор е че властите нямат доверие на полицаите а вярват на защитниците на престъпниците. Сигурно играят в един отбор с тях.
14
7
 
38
 
! Отговори
Във момевта преди 4 години
След като си задържан полицията бие ли или не бие ? Щото по ТВ-- та та дават хора с ясно различими следи от палки , а от районните казват няма употреба на сила и всички в районното стават свидетели ,че тоя си е роден,, зебра,,...
13
7
 
39
 
! Отговори
SS преди 4 години
Аз мисля,че тия дето живеят зад граница,нямат право да определят как живеем на територията,нито пък да давят мнение.Като сте толкова отворени,елате си в Б-г то и се борете майка България да стане по добра страна за живеене.Щото отстрани и зад граница е много лесно.Елате си ! и се борете.
12
1
 
34
 
! Отговори
f преди 4 години
До номер 1!??Кои факти говорят или е 50 на 50.Тези полицаи нищо общо нямат с предишните, проучвания до 2 години, а не назначавани по партийни линии и под масата, същото е и с наркодиларите. Кой стои зад тях, или така ви изнася, докато има в България наши и ваши, докато под маса има, България тежко и горко на тези, които мислят да останат да живеят аедно с мафиотските групировки. Така виждам нещата. Извинете ме, ако греша. Поздрави на Кьолн. На българските доктори, учили и останали в Кьолн. Др
11
8
 
38
 
! Отговори
истина преди 4 години
Всички полицаи в България са БЕЗКРУПОЛНИ ,, УБИЙЦИ
10
5
 
42
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Между другото в тоя район - Благоевград - бая *** има дето пласира дрога. Тия едва ли са го убили просто ей така, имало е някаква цел. Или да се изчисти пазара или за да вземат едни пари. Няма случайни неща.
9
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Едно ченгеТогава да затворим съдилищата и да дадем на ченгетата право да раздават правосъдие...Ескадрони на смърта ли искате господа ченгета...
8
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешници, излезли да защитават убийци.Да се засрамят от преклонната си възраст.
7
6
 
50
 
! Отговори
Едно ченге преди 4 години
При задържане, още повече когато лицето оказва съпротива винаги има риск от смърт. Това едно, другото е, че Чората си беше ***, що народ изпопреби с хората си по кръчмите, а за изнасилени момичета да не говорим... Най ме е яд когато хората които пазим ни плият, ама давайте като сте рекли...
6
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протестират няколко човека и то най вероятно техни роднини...евтини трикове...
5
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко им е по 7г. за убийство. Утре така някой невинен ще убият след като са му сложили белезници.
4
8
 
57
 
! Отговори
Ми преди 4 години
и да са го убили - добре са направили! За пласьор на дрога няма как да съжалявам!
3
10
 
48
 
! Отговори
Не! преди 4 години
Чудно, един гладен прокурор вади бесни ченгета - убийци от затвора, с тази прокуратура, не ви трябва адвокатура !!!
2
13
 
45
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Само така : И аскера обесил Левски е невинен .Гледна точка , а!!!