Задължават ученици в Белгия да ходят на походи на еколозите

Бивш министър: Протестите не са спонтанни, а плод на заговор
7 юни 2019 12:10, Елка Василева
17
Задължават ученици в Белгия да ходят на походи на еколозите
Снимка: архив, Reuters

Училища в белгийската област Фландрия са задължавали възпитаниците си да участват в походите на природозащитниците по-рано тази година, съобщават местни медии.

Уточнява се, че случаят е предизвикал проверка на инспектората по образованието, който заключава, че училищата могат да организират походи като част от извънкласната дейност.

Същевременно се преценява, че училищните ръководства не могат да задължават младежите да участват, ако не възприемат идеята и следва да им намерят други занимания, предаде БТА.

Според инспектората участието в дейностите на природозащитниците не е политическа изява, тъй като проявите не са свикани от политически сили. Решението е по жалби на родители, които са възразили, че походите са твърде политизирани.

На битка с климатичните промени: Младите обърнаха дневния ред

Белгийски младежи участваха от началото на годината в походи всяка седмица с настояване за повече мерки за защита на околната среда. Те предложиха въвеждане на безплатни обществени превози, прекратяване на употребата на еднократни пластмасови изделия, повече възможности за движение с електрически превозни средства.

През февруари министърът на околната среда на Фландрия Юке Сауфлихе подаде оставка, след като заяви открито, че протестите на природозащитниците не са спонтанни, а плод на заговор и зад тях стоят международни организации. Тогава тя добави, че твърденията й почиват на данни от белгийското контраразузнаване, но това бе опровергано от министъра на правосъдието.

Дни по-късно Федералният парламент разгледа по спешност промени в законодателството за опазване на околната среда, които предвиждат веднъж годишно властите и неправителствени организации да обсъждат напредъка по постигане на поставените цели за намаляване на замърсяването.

На изборите през май неочаквано добър резултат постигна партията Вламс беланг, която се обяви срещу мерките, въведени от властите без обществено допитване, сред които ограниченията за движение на по-стари автомобили. В началото на юни белгийските власти съобщиха, че започват всенародно допитване в интернет, с което да установят на какво гражданите са готови, за да допринесат за енергийния преход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче нямам търпение за нещо.Вчера пл новините на Нова казаха че ни оставали още 12 години до необратими киматични промени.Тоест още 12 години могат да лъжат че парниковия ефект идва от човека.След това темпа на растеж на температурата ще се покачи в аритметична прогресия и няма да може да се обясни с човешка дейност и да видим какво ще измислят тогава.Затоплянията да бавни за период от 19 години след това идва точка на бифуркация и рязка промяна както и при захлажданията.Ето това не може човек.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една хубава новина.Земята е по-далеч от слънцето от Венера.Тоест вероятно пак ще сме тропически рай не пустиня но ще има масова миграция война за преразпределение на ресурси промени на граници и поява но нови и мутирали видове организми и вируси.Това е официална информация и можете и сами да си я намерите.Просто определени кръгове не обичат да виждат това официално в медиите де и в момента те управляват и в България и сами знаете за Кой говоря единия купува самолети, а другия се угоява в дпс де.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 12 радиация и магнитно поле както и тектонична активност и бури пак из цялата планетна система.Учени и правителства не обичат да говорят за това по две причини.Първо не могат да го обяснят второ не могат да го контролират и всички заводи да затворите затоплянето ще продължи и трето такива данни даде сондата до Венера и те сочат че същия тип промени са превърнали Венера от хубаво място за живот в ужасен ад с дъждове от сярна киселина и 500 градуса температура.Тоест шиба.на история конкретно.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 11 по-голямо количество СО2 в атмосферата от наличното и трето има друг механизъм който обяснява в точни нива наблюдаваното затопляне и няма нищо общо със СО2.Този механизъм е свързан с повишено изпаряваме на водни пари и предполага външен космически източник с повишени нива на отделяне на енергия например по-силен интензитет на слънчево греене.Повишение на температурите беше регистрирано от сондата вояджър дори на външните планети от слънчевата система като Нептун.То е съчетано с повишена
10
0
 
11
 
! Отговори
хммм преди 4 години
Искат бавно да доубият Европа,затваряне на заводите изхвърлящи вредни емисии и унищожаващи околната среда.Такива номера на времето правеха и с България че електрическите централи не са годни и трябва да се затварят, заводите ни не били според изискванията и айде ключ.Не знам само къде спят европейските комисии по защита. Азиатските държави нанасят над 1000 процента повече щети. Япония изхвърля химикали в океана,Китай и Тайланд няма да коментирам въобще, а те ми се хванали да търсят под вола теле
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
индоктринация. това е новата религия - промяната на климата причинена от хората. верваш както верваш в господ щото еднозначни доказателства нема. даваш десетъка уж за да умилостивиш промяната на климата ама той пак се променя съответно увеличават десятъка шото досега явно не е било достатъчно. юдеомасонски ценности - гоите да плащат за он дето духа.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НПОтата са в училищата за да индоктринират и тровят душите на децата
7
15
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Това е много добра идея!Навремето имаше девиз:"Опознай родината си, за да я обикнеш". Под този девиз се провеждаха множество екскурзии в опознавателни походи. Като ученик силен спомен ми е оставил посещението ми до ИК "Етъра". Трябва да станат задължителни и у нас, вместо да шмъркат и боцкат.
6
0
 
23
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Зелените и либералите са бетер комунисти!
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маститите еколози като Ал Гор и Дейвид Ротшилд летят на частни самолети, а на вас искат ви забранят да притежавате автомобил под предтекста, че замърсявате природата.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"училищните ръководства задължават"------------------------Гeйрoпкaтa с бодра крачка следва заветите на Ленин. Да ги вкарат в пионерски и комсомолски дружинки.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е скандално телата на учениците са си техни и могат да си правят каквото искат. Нали така ни учите за абортите, смяна на пола и т.н.
2
1
 
23
 
! Отговори
Rebel преди 4 години
Данък кислород - следващата измама, която ни готвят, а петролните магнати си броят милярдите...
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОД ПРЕТЕКСТ ЗА БОРБА ЗА()ЗАПАЗВАНЕ) НА ПРИРОДАТА И ЗА (БОРБА) СРЕЩУ КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ И ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ СВЕТОВНИЯ Ж И Д ИСКА ДА ПРОДЪЛЖАВАТ БЕЗНАКАЗАНО ДА ИЗПОЛЗВАТ КЛИМАТИЧНИ ОРЪЖИЯ -ИЗВЕСТНИТЕ САМОЛЕТИ СЪС СЛЕДИТЕ -КЕМТРЕЙЛ И ГОЙТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИМ ПЛАЩАТ ДАНЪКА ВРЕДНИ ЕМИСИИ...ТОВА Е ЦЕЛТА НА КРЕСЛИВАТА ЗЕЛЕНА ДЖЕНДЪРСКА ГРУПИЧКА