Обещания? Събраха едва 9% от даренията за Нотр Дам

В сметките има само 80 млн, бяха обещани 850 млн евро
14 юни 2019 18:48,
16
Обещания? Събраха едва 9% от даренията за Нотр Дам
Снимка: Reuters

Два месеца след опустошителния пожар в катедралата Нотр Дам са направени едва 9% от обещаните дарения, или около 80 от общо 850 млн. евро, внесени по сметки на четири фонда и държавата, предава руската информационна агенция TACC, като се позовава на доклад от Franceinfo.

Още по темата

Световни художници с обща изложба за Нотр Дам

Съгласно разпространената информация, средствата се депозират главно от физически лица чрез банкови преводи и чекове. 200 милиона евро от семейство Арно и групата LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy и 100 милиона евро от семейството на френските бизнесмени милиардери Pino, който притежава Artemis и Kering, ще бъдат прехвърлени постепенно при конкретни етапи на реконструкцията на катедралата.

Някои фирми и физически лица вече обявиха, че ще се откажат от намеренията си за дарения
, защото кампанията за набиране на средства върви успешно и без тяхна помощ. Според тях това решението няма да промени ситуацията, тъй като става дума за дарения, не по-големи от един милион евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
firebg преди 4 години
Богатите хора са стиснати и трудно дават пари!
12
0
 
4
 
! Отговори
Атеист преди 4 години
В мюсулманска Франция тези събрани до сега пари ще са напълно достатъчни да се разчисти терена от останките и да се заравни . Толкова с големите приказки и обещания . Символ била на християнството и бля , бля ..... Макарон обещал да стане готова за 5 години... Хах. Тая злополучна катедрала вече дори не е актуална новина .... Защо да бъде възстановявана? За да се събират там епископи и кардинали педо***фили ?А и много скоро официалната религия във Франция ще е Ислям . Както и в цяла Европа.
11
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
9 % - Мизерабали, с мизерабали, таквизи...
10
4
 
6
 
! Отговори
Настрадин ходжа преди 4 години
Нотр Дам ще стане ДЖАМИЯ !!!
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явни дарителите са се усетили, че парите ще бъдат усвоявани по"френски" табает... Или пък толкова държат на "културата" си. Иначе парадират като за световно, като с всичко друго. Нищо позитивно в цялата работа с даренията за французите.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им изпратим капачки!
7
1
 
11
 
! Отговори
kukla преди 4 години
Струва ми се че е вероятно това да стане. Населението на Франция е вече в голям процент мюсюлманско. Родното френско насаление няма пари. Получават някакви заплатки, които им стигат за основните нужди. Държавата им прибира големи данъци. Вярно че им дава повече отколкото на нас, но и доста прибира. Та средният французин не може да си позволи да плати няякакви помощи за църквата. Самата църква събира и църковен данък. А и причините за пожара не станаха ясни. Уж било нещастие, ама кой знае.
6
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 4 години
Като на ромска сватба.
5
5
 
3
 
! Отговори
От луната ядосани преди 4 години
От луната са доволни прогонени са от този дом на злото/водел се астронномична база номер ...много разни духове вкл на особеннопасни убиици..вижте ги снимани как бягат вкл излитат по време на пожара. От там продължават д а проклинат КИТАЙ заради оапсен *** увреждащ тежко охраната НИ и тази на Луната.
4
3
 
28
 
! Отговори
Чарлз Дарвин преди 4 години
Така ще си и остане и не за друго а за да покаже упадъка на държавата наречена Франция.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
To лесно се обешава. И винаги компании с многомилиардни сметки, не могат да извадят няколко милиона кеш на момента. Даже и Домуса има нужда от опрощаване на задължения, нищо че купува телевизии. По-важното е да се обяви публично, нищо че парите после ще бъдат окрадени пак от близки хора.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един от дарители е предполагаем поръчител на палежа...Ще има поръчки за нови строежи и той ще спечели милиарди..Нищо случайно..Бизнес.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е, че рекламата дето обещавахме мина, ще дадем бе чакайте да ни скочат печалбите още. Туй дето ще го дарим то от вашия джоб ще дойде. Още малко потрайте.