Отслужва се първата литургия в Нотр Дам след пожара

Минаха два месеца от инцидента
15 юни 2019 11:43,
3
Отслужва се първата литургия в Нотр Дам след пожара
Снимка: Pixabay

Два месеца след опустошителния пожар, в събота вечер в катедралата Нотр Дам ще бъде отслужена литургия, съобщава германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung. Службата ще води Парижкият архиепископ.

Още по темата

Обещания? Събраха едва 9% от даренията за Нотр Дам

От съображения за сигурност се очакват да на литургията да бъдат допуснати между 20 и 30 души. Месата ще се състои в параклиса в източния край на световноизвестната парижка катедрала, зад високия олтар, пише Агенция „Фокус“.

Нотр-Дам е силно повредена от опустошителен пожар в средата на април - покривът е до голяма степен разрушен. Френският президент Еманюел Макрон обеща, че катедралата ще бъде възстановена в рамките на пет години. Епископията обяви, веднага щом е възможно, да построи помещение за молитва в предната част на църквата. Там вярващите ще могат и да се изповядват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
firebg преди 4 години
Дано да се съберат бързо парите за възстановявянето
1
1
 
2
 
! Отговори
Наивници преди 4 години
Запалиха им един от националните символи навръх Великден, а великите франчушки се перчат, че за 5 г. щели да я оправят. А докато се перчат, ще се събират в Нотр Дам и ще се молят под открито небе...