Германският президент: Европа да стои по-далече от Русия

Всеобхватно и интегрирано партньорство с Русия не се сбъдна
Обновена: 17 юни 2019 08:18 | 17 юни 2019 07:00, Павел Гълъбов
108
Германският президент: Европа да стои по-далече от Русия
Снимка: Reuters

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посъветва европейските страни да се отнасят по-трезво и дистанцирано към Русия заради множеството спорове с нея, предаде ДПА.

Още по темата

8600 войници, 50 кораба... НАТО е в Балтийско море, а Русия е нащрек

Надеждите за всеобхватно и интегрирано партньорство с Русия не се сбъднаха и сега и от двете страни надделява дълбоко разочарование, каза германският президент в реч на конференцията "Културанта" във Финландия. Двудневната конференция със стотина участници е посветена на външната политика и сигурността и протича в Културанта - лятната резиденция на финландския президент, на 20 км източно от град Турку.

"По-обективно партньорство, което да не е толкова претоварено с очаквания за промяна, може да се окаже добро", каза германския президент. "Продължаващият конфликт в източна Украйна тегне все така силно върху отношенията, както и анексията на Крим", продължи Щайнмайер, цитиран от ДПА.

Той предложи "нов концептуален подход" към Русия: "Не вярвам, че може отношенията с Русия да са на принципа "бизнес както обикновено". Европа не бива да стои безмълвна, когато в Русия налагат все повече ограничения над свободното слово, каза германският президент.

Неотдавнашният арест и последвалото освобождаване на журналиста Иван Голунов отново показа, че е необходимо и важно да се проявява бдителност и практическа солидарност, смята Щайнмайер.

"В интерес на по-функционално партньорство трябва да сме наясно, че собствените ни възможности да променим Русия са ограничени", каза германският президент, цитиран от ДПА.


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
1
 
! Отговори
ЦРУ преди 11 месеца
До Анонимен 95....ТЪПЧОоооооо !!!!! Винаги....винаги....винаги до сега САЩ и Цивилизована Европа е помагала на Раша . За последно при разпада на СССР ..със долари и храни ги спасиха от гражданска война и КАНИБАЛИЗЪМ ! Но азиатският им монголойден ген все ги кара да КРАДАТ и завоюват !
93
2
 
5
 
! Отговори
нн преди 11 месеца
Елементарен. Русия може да смачка Европа за нула време. Къде се мерите бе германци? Кеде е Европа? Толкова сте елементарни и надменни, че ставате смешни. Русия е равна със САЩ, а те са №1. Европа ще бъде смазана от Русия за отрицателно време, нима не ви е ясно, но кой да ви светне?
92
3
 
8
 
! Отговори
не може да бъде! преди 11 месеца
Германците от исторически опит вече знаят,че трябва да стоят по-далече от Русия!?А проблемът с всеобхватното и интегрирано партньорство идва от това,че различни и изтъкнати западни политици /най-добрият пример Джон Маккейн/ си го представяха като"пълна и безусловна капитулация"/като тази на Германия през 1945/!С Елцин това може би щеше да се получи,но с Путин-изключено!Бих казал даже,че сега не е ясно кой ще капитулира в следващите години!..Дали няма пак да е Германия!?Не е честно,но е възможно
91
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като им пречи Русия да си гледат работата и да не се месят.
Но така е по-лесно. Да демонизираш някого и да му търсиш кусури.
Но а Русия не са познали...
90
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То за всичко все Русия им виновна, даже и за хомосексуалистите.
Лоша е Русия, да.
Лоша е, че още ги търпи...
89
10
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 11 месеца
Евалла на германеца !
Аз затова съм в Германия ,защото тук няма рубладжии !
И икономиката е много добра пак защото няма рубладжии !
88
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да не търсят под вола теле, за да не “издоят” бика накрая германците.
Тези атлантически кьорфишеци на Русия не й минават.
87
3
 
6
 
! Отговори
V преди 11 месеца
Тоя живее във времето на студената война .Мерцедес все повече работи с Русия ;) Смесеното дружество Даймлер-Камаз рус отвори нов завод в Куба .През соца Куба и България бяха към 9 милиона човека .А сега Куба е 10 ,а България 6 .Това са реалностите .А думите са за светли бъднини ,ама реалността е друга .Бизнеса бяга от Европа .Инвестициите се свиват .В България не може да се инвестира ,освен в имоти в големите градове .А на народа се плямпат поредните глупости за светли бъднини .
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нека заповяда да спрат кранчето на Северен поток.
85
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Европа се приближава към Русия с интегрирането на Украйна към ЕС и НАТО. Трябва да стои далече от Русия. Това е желанието на Путин.
84
1
 
5
 
! Отговори
Многополюсен свят преди 11 месеца
До човек: Каква е ползата на Русия да е велика, като е бедна? Много голяма. Великата държава може и да забогатее, докато сателитната държава, само ако и позволят и докогато и позволят.
За малки (по възможности) държави като нас многополусният свят е по-добро място за живеене. Макар че сме сателите, тизи, които ни теглат конците винаги ще имат едно наум, че (ако много ни притискат) може и да сменим лагера.
83
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Рано или късно диктаторският режим на Плешивата Борджия с Високите токчета ще се сгромоляса и Русия ще стане нормална държава най-подир....
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До знае те ли

Съдба. Те никога няма да пораснат, тъй като са слуги и васали на слугите. Нито една европейска територия няма политически суверенитет. На тях им е иззето правото на концептуална власт - най-висшата власт, която имат само няколко световни лидери.
81
7
 
4
 
! Отговори
човек преди 11 месеца
До: номер 76

Каква е ползата на Русия да е велика като е бедна?
80
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лицемер си ти, Валтер. Помня преди години как се подлизваше, даже някои ти викаха русофил. Хитър си. Надявал си се, че Русия ще клекне и ти ще намажеш, но не ти излезе сметката и обърна грамофонната плоча.
Шрьодер е последователен. Буквално преди дни заяви, че референдумът в Крим и присъединяването му към РФ са напълно законни. Мъжко момче!
79
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-после трезво мнение от Германия.
78
2
 
7
 
! Отговори
знае те ли преди 11 месеца
да променим русия вие се опитахте с ваще санкции -ще се промените вие русия на колене пред никои не е паднала русия е свикнала да падат на колене пред нея.испратихте такава голяма армия пред лицето на русия и искате русия да ви мълчи и още да диктувате на русия вие сте били големи тарикати от ес и нато русия не ви обръща внимание кучето лае кервана си върви това сте вие ес лаете напразно русия не ви обръща внимание още не сте пораснали
77
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
porednija tapanar
76
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А всемогъщото НАТО защо не защити Крим?
75
4
 
2
 
! Отговори
ни що бе преди 11 месеца
Европа ще се *** ли някъде, да не се отркили нов континент? Защото почти поливината теричория на Европа е заета от Русия, Русия заена повече територият от Европа отколкото всички страни на ЕС взети заедно.