Германският президент: Европа да стои по-далече от Русия

Всеобхватно и интегрирано партньорство с Русия не се сбъдна
Обновена: 17 юни 2019 08:18 | 17 юни 2019 07:00,
108
Германският президент: Европа да стои по-далече от Русия
Снимка: Reuters

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посъветва европейските страни да се отнасят по-трезво и дистанцирано към Русия заради множеството спорове с нея, предаде ДПА.

Още по темата

8600 войници, 50 кораба... НАТО е в Балтийско море, а Русия е нащрек

Надеждите за всеобхватно и интегрирано партньорство с Русия не се сбъднаха и сега и от двете страни надделява дълбоко разочарование, каза германският президент в реч на конференцията "Културанта" във Финландия. Двудневната конференция със стотина участници е посветена на външната политика и сигурността и протича в Културанта - лятната резиденция на финландския президент, на 20 км източно от град Турку.

"По-обективно партньорство, което да не е толкова претоварено с очаквания за промяна, може да се окаже добро", каза германския президент. "Продължаващият конфликт в източна Украйна тегне все така силно върху отношенията, както и анексията на Крим", продължи Щайнмайер, цитиран от ДПА.

Той предложи "нов концептуален подход" към Русия: "Не вярвам, че може отношенията с Русия да са на принципа "бизнес както обикновено". Европа не бива да стои безмълвна, когато в Русия налагат все повече ограничения над свободното слово, каза германският президент.

Неотдавнашният арест и последвалото освобождаване на журналиста Иван Голунов отново показа, че е необходимо и важно да се проявява бдителност и практическа солидарност, смята Щайнмайер.

"В интерес на по-функционално партньорство трябва да сме наясно, че собствените ни възможности да променим Русия са ограничени", каза германският президент, цитиран от ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа все повече ще затъва. И да не забравяме, че Европа макар и голяма, е само един полуостров от Евразия, която се владее от Русия. Бъдещето за България е в евразийската алтернатива - Евразийския съюз. Още повече, че там са суровините на света, там са нашите пазари, там е даже и нашият етнокултурен код.
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия строи Северен поток 2, а България която провали Южен поток по нареждане на господарите си от Вашингтон сега ще купува отново руска газ, само че тозъ път с транзитни такси които ще плаща на Германия и на Турция.
70
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е велика страна. Всички говорят за Русия.
69
8
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
През 1939г. Полша имаше 2% от световното население с 4% от световната икономика и беше разделена между по-силните си съседи. Днес Русия има 2% от световното население и 2% от световната икономика. Ясно е че ще бъде поделена между останалите световни сили, но ако се самоопредели сама, то тази посока ще е към Европа, за което най-голям принос ще имат братята Кирил и Методи.
68
4
 
10
 
! Отговори
между редовете преди 4 години
Като се отсее плявата от иказването на германеца , важното което казва е : ... собствените ни възможности да променим Русия са ограничени"....С други думи : Русия е прекалено голям залък за сороските мераци и Крим си остава руски !
67
6
 
2
 
! Отговори
Бруто преди 4 години
До: НетоНа тебе очевидно май ти хлoпат някои чapкове в главата?
66
7
 
12
 
! Отговори
Нето преди 4 години
Нато е мафия разпиляха дрогата в черно море и избягаха.Доказано е че ФАщ са напаст натикаха бръмбари за картофи и разни други биологични отрови да избиват населението.Така беше както играчките бомби които пуснаха в СОФИЯ да избиват децата.
65
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 59Не думай! Нещата се променят. И русия "обеща", че няма да бара Крим, ама си го прибра. Вечни уговорки няма. Ако имаше, още щяхме да сме с крале, 500 благородни васала, всемогъща църква и 95% придворни, умиращи от студ и болести на по 35 години.
64
7
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
Когато Китай, САЩ и ЕС започнат борба за руското наследство, от Москва ще трябва да се самоопределят, към кого да се присъединят доброволно.
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До баба мараСори, ама руснаците са побеснели напоследък. Напълни се с фирми за бързи кредити в Германия и други места, все въртени от руснаци, подкрепени от руски банки. Проблемът е, че бизнесмените в Русия, са като тези в България. Серизоните и честите, просто са заврени в 9та глуха, а "едрите" са все партийни назначения, имащи си техни цели и схеми, често излизащи извън простото сътрудничество и реализирането на печалба.
62
2
 
8
 
! Отговори
фъц фриц преди 4 години
Тоя е ептен изкукал май иска да забърка нова отрова.
61
3
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
неподходящо изказване на политик в 21 век мир и дружба с всички сваляне насанкциите 21 юни 1941 наближава 20 милиона даде СССР хора бдете
60
3
 
16
 
! Отговори
тя преди 4 години
Русия е миролюбива и е готова да си сътрудничи с всеки , но САЩ не позволява !
59
1
 
14
 
! Отговори
тя преди 4 години
Голяма работа станало - арестували го , освободили го , а на запад ги ликвидират , пример АСАНДЖ!
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И още нещо важно от Коен:Всеки президент на САЩ, демократ или републиканец, бе упълномощен да води диалог с лидера на Русия, без да допуска началото на война и да предотвратява началото на ядрен конфликт. Най-много успяха Айзенхауър, Никсън и Рейгън.Сега ако Тръмп иска да обсъди с Путин международния тероризъм и новата надпревара в ядреното въоръжение. Ако позвъни по телефона и предложи да се поговори, неговите критици наричат това измяна.
57
8
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Източна и западна Германия са много ясен пример за "съжителството" с Русия.
56
2
 
14
 
! Отговори
Лисан преди 4 години
А защо двуличната Европа си затваря очите пред факта, че в България свободата на словото е на светлинни години от това в Русия? Прасчо и Гела - свободната трибума на България!
55
11
 
4
 
! Отговори
До 49 преди 4 години
Абе..ти Сталин ли ни хвалиш?Колко болен трябва да си да ни даваш за пример подобен народомразец и масов убиец?
54
11
 
2
 
! Отговори
До 56 преди 4 години
Айде бе!Вие русофилите си тълкувате фактите както дявола чете евангелието.
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може Горбачов да се върне у дома и да каже: Германия се обедини отново? Отлично! И тя ще бъде в НАТО. Това беше невъзможно. Те казаха на Горбачов: Ние обещаваме, че ако се съгласите на обединението на Германия да стане в НАТО, НАТО няма да се придвижи и на един инч на изток и това беше казано от държавният секретар Джеймс Бейкър. С други думи, НАТО няма да се мести от Германия към Русия. Но НАТО се премести.Днес казваме, че НАТО е на границите на Русия, продължава Коен.