Борис Джонсън вади Великобритания от ЕС на Хелоуин

За него няма значение дали ще има или не споразумение
17
Борис Джонсън вади Великобритания от ЕС на Хелоуин
Снимка: Reuters, архив

Борис Джонсън - фаворитът за следващ премиер на Великобритания, обеща да я изведе от Европейския съюз на 31 октомври със или без споразумение, предаде БТА като се позова на Ройтерс.

"Моето обещание е да излезем от ЕС на Хелоуин, на 31 октомври", каза Джонсън в интервю пред Би Би Си нюз. "И начинът нашите приятели и партньори да разберат колко сме сериозни, в крайна сметка е, опасявам се, да се откажем от пораженчеството и негативността, която ни е обгърнала в огромен облак от много време и да се готвим уверено и сериозно за излизане без сделка", каза Джонсън.

Бившият кмет на Лондон и бивш външен министър остава фаворит в надпреварата за приемник на Тереза Мей като лидер на Консервативната партия и премиер, но преднината му се стопи от съобщенията за ожесточена среднощна караница с партньорката му, заради която полицията била извикана в дома им, напомня Ройтерс.

Джонсън отклони въпросите за разправията в интервюто за Би Би Си нюз и вместо това наблегна на обещанието си да изпълни Брекзит през октомври, ако е необходимо и без споразумение. Възможността за това намали рязко курса на лирата стерлинг към други валути.

Той каза, че не иска Брекзит без споразумение, но е необходимо този вариант да бъде поставен на масата, за да може Великобритания да постигне желания резултат.

Джонсън отново изказа съмнения дали ще бъдат изплатени договорените по-рано 39 милиарда лири (49 милиарда долара) при развода с ЕС, което вероятно ще настрои срещу Лондон преговарящите в Брюксел, посочва Ройтерс.

"Мисля, че трябва да има творческо двусмислие кога и как ще се плаща", продължи той.

За безизходицата във връзка с ирландската граница, Джонсън каза, че според него внасяне на промени или отказ от т. нар. предпазен механизъм може да е решение. "Нека ви кажа, има изобилни, изобилни технически варианти, които могат да бъдат въведени, за да гарантираме, че няма да има контрол по границата", каза той.
Търговски експерти са скептични, че граничният проблем може да бъде решен с технологични подходи, поне в краткосрочен план, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излизат от нацисткия проект Европейски съюз.
12
0
 
3
 
! Отговори
hahah преди 4 години
ох , най накрая ..
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде ,бе какво стана,бе???От три години го гледам тоя цирк,От три години слушам-Ще излиза,няма да излиза,ще излиза,няма да излиза,ще излиза ,няма да излиза.Взе да ми писва от "новини" от Англия-та...Ай сега да излизат и да не ни занимават с глупости повече!Ама няма да излязат,нямааааааПунта Мара бе .....
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако му дадат власт на този ***, значи много сериозно не ги слуша главата ингилизите. досега цял свят се смееше на глупостите на рижавия клоун, но този има потенциал да го задмине. хайде да излизат вече и да се приключва.
9
1
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Хич не ми дреме!
8
1
 
15
 
! Отговори
Един там преди 4 години
Великобритания ще се разпадне, в Шотландия ще има референдум за независимост и този път ще мине със сигурност. Надменните англичани ще си останат с пръст в устата. Борис Джонсан ще изведе Великобритания ако парламента го гласува...
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ще им видим ентусиазма скоро - малко остана."--------------Искам да не се съмнявам, че ще го видим скоро. Наглосаксите ни залъгват и ни хранят с обещания.
6
8
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ЕВРОАМЕРИКАНСКИЯ БЛОК СЕ ГРАДИ.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борко, да обещаваш, не е като да го направиш. Когато те назначат за артелчик на котарака на даунинг стр., тогава ще те чуем каква песен ще запееш.
4
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В света има доста държави, които не са членове на ЕС и някак оцеляват. Англия е оцелявала доста векове и без от Брюксел да и казват колко да са криви краставиците, ще оцелеят и сега.Единственото леко тъпо нещо е местоположението. Остров са и са изцело заобиколени с държави от ЕС. Тоест щат не шат трябва да постигнат някакъв вид сделка.
3
2
 
31
 
! Отговори
Джонсън като Хари По преди 4 години
Е, ние си знаехме, че Борис Джонсън е главната вещица в британския парламент, но той сам си го показа - избра Хелоуин, за да тласне Британия в зоната на здрача!
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То предните се бориха какви неща да договорят преди да излезат, а този се бори да покаже на Фараж, че и той може да пее имперски приспивни песни на народа.Нали Мей се бори да договори някакви споразумения, защото ЕС и те могат да си внасят от Азия без английска комисионна. Ще им видим ентусиазма скоро - малко остана.
1
2
 
28
 
! Отговори
Пак съм аз преди 4 години
А, да, разбира се. Само дето фалирате и се разпадате ако това стане.