Полша освобождава младите хора от данък върху доходите

Мярката се очаква да влезе в сила от 1 август
5 юли 2019 07:22, Елка Василева
24
Полша освобождава младите хора от данък върху доходите
Снимка: архив, Reuters

Долната камара на полския парламент одобри законопроект за освобождаване от данък върху доходите на младежите под 26-годишна възраст, предаде Франс прес.

Внесен от управляващите консерватори, законопроектът бе подкрепен от 419 депутати в Сейма, четирима гласуваха против и нито един въздържал се.

Съгласно текста възнагражденията на лицата под 26 години, ако не надвишават 85 500 злоти бруто (20 000 евро) годишно, няма да бъдат облагани с данък, който в Полша е 18 процента.

Мярката, която трябва да бъде одобрена от Сената и подписана от президента, се очаква да влезе в сила от 1 август. Според вносителите на законопроекта тя може да засегне над два милиона души, пише БТА.

Това е едно от обещанията, направени в началото на годината от партия "Право и справедливост", с оглед евроизборите през май и парламентарните избори през есента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
41
 
! Отговори
браво преди 4 години
А нашите КО чакат ве М, Горанов и Баце ?Орбан дава доста пари за второ и трето дете а нашите су тупат по гърдите видите ли безработицата била на най ниски нива -глупости на търкалета ! Как ще има , след като хиляди млади се изнасят и хиляди не си правят въобще труда да се регистрират бийте се в гърдите гербери и викайте УРА !
2
4
 
54
 
! Отговори
ТриИлядиЛеа преди 4 години
20k евро = 39 117 лв / 12 = 3 259 лв за месецсамо за сравнениев БГ макс облагаемия доход е 3000 като се облага средно с 22%също в БГ не само че се облага всичко дето работи (тия дет не работят ги знаем и знаем че им изжържаме и 15 деца)Не е ли леко логично и в БГ да не облагаме МРЗ и малко над неяНе е ли логично да помогнем леко на младите та да могат да си ползволят да гледат 1-2 децаили е по лесно просто да дерем всичко живо за да може братята да имат по 15 деца дето ние ги издържаме ?
1
2
 
48
 
! Отговори
тоест, преди 4 години
и там си имат държава. Само ние осиротяхме.