Полша освобождава младите хора от данък върху доходите

Мярката се очаква да влезе в сила от 1 август
5 юли 2019 07:22, Елка Василева
24
Полша освобождава младите хора от данък върху доходите
Снимка: архив, Reuters

Долната камара на полския парламент одобри законопроект за освобождаване от данък върху доходите на младежите под 26-годишна възраст, предаде Франс прес.

Внесен от управляващите консерватори, законопроектът бе подкрепен от 419 депутати в Сейма, четирима гласуваха против и нито един въздържал се.

Съгласно текста възнагражденията на лицата под 26 години, ако не надвишават 85 500 злоти бруто (20 000 евро) годишно, няма да бъдат облагани с данък, който в Полша е 18 процента.

Мярката, която трябва да бъде одобрена от Сената и подписана от президента, се очаква да влезе в сила от 1 август. Според вносителите на законопроекта тя може да засегне над два милиона души, пише БТА.

Това е едно от обещанията, направени в началото на годината от партия "Право и справедливост", с оглед евроизборите през май и парламентарните избори през есента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Asd преди 4 години
Защо се чете и коментира само каквото ни изнася. Поляците сигурно четат, че нашата данъчна ставка е двойно по-малка от тяхната и псуват техните си политици. Царе сме на мрънкането.
22
1
 
18
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 4 години
А у нас кога? Супер икономически стимул за младите ще е, но ако работят? 40000 лв необлагаем год. доход ще е мотивация, но нашите млади ги научиха да лентяйстват! Имам такъв у нас на 22г! ОООоооо, чакайте кой дава 40 000 лв у нас год.? Еееех, видох Велика България, въздъхнал дядо Йоцо и с невиждащите си очи насълзени, затропал с тояжката си надолу.... из "Дядо Йоцо гледа" Но те не знаят и автора кой е??? Ееееех горко ни Българио.
21
2
 
14
 
! Отговори
Лех Валенса преди 4 години
Амазон и Али Баба продават добре обаче бай Ставри с кварталното магазинче и милиони като него по света ще трябва да фалират. Така че интернет много дава но и много ще ви вземе. Цели поколения ще израстнат зомбирани и увредени от технологиите.
20
2
 
10
 
! Отговори
В края на соца преди 4 години
имаше и други "блестящи" предложения - например, пуснаха статия, в която се предлагаше банките да не изплащат лихви върху спестяванията, а да взимат месечна такса от вложителите заради това, че им пазят парите.Това предложение да бъдат задължени несемейните, навършили 30 г. да осиновяват по едно изоставено дете, също беше направено чрез статия.Просто проучваха почвата как да експлоатират хората все повече и повече в държава със затворени граници. Който не е живял тогава, той не знае какво беше
19
4
 
13
 
! Отговори
Ма много сте прости! преди 4 години
Само 2 е разбрал смисъла и съдържанието на нашата данъчна политика.Важното е да храним онези, дето ни учат, ни работят, но по-малко от 5-6 деца нямат.У нас разумното и добросъвестното, което до 25 г. учи и после веднага започва да работи, трябва да бъде драно с всякакви данъци и удръжки и да няма достъп до общинските жилища.Но все пак още никой не е успял да надмине онова блестящо предложение от 80-те г. - който не се е женил и е навършил 30 г., ДА ГО ЗАДЪЛЖАТ да осинови едно от сиропиталище
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полша не е русоробска губерния все пак.
17
4
 
11
 
! Отговори
Някой помни ли преди 4 години
на каква възраст у нас ергенският данък е ставал не 5%, а 10% ?Доколкото знам, след 35-годишна възраст този данък е бил 15% от заплатата.Не знам дали са били облагани с такъв данък и другите доходи на несемейните лица - например ако получава наем, защото има апартамент и е пуснал квартирант в едната стая. Сигурно е имало и такива случаиНо знам, че през соца не са се женили заради квартирния проблем, плюс ниски заплати. Живее при родителите, защото иначе ще гладува, ако си наеме стаичка някъде
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При режима на демократите в България, масово се укриват доходи и не се плащат данъци и осигуровки. Затова за България е по-добре да се вдигне данък общ доход за сумите поне до минималната заплата от 10% на 20%.
15
14
 
12
 
! Отговори
Никсън преди 4 години
Старите се уредиха с пенсии. Изцапаха цялата планета. Изядоха каквото има да се изяде и сега младите трябва да почистват обаче без заплащане и без надежда че ще получат пенсии и достоен живот.
14
7
 
18
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Анонимен===========Кога ще ги стигнем==============Докато комунисти и русофили са по върховете на властта никога!
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия има необлагаем минимум от 17000 евро годишно за самонаети лица. Кога ще ги стигнем
12
1
 
18
 
! Отговори
Бо Тик Вун преди 4 години
Веднага Увеличение на Всичко, Тока с 10 000%, не това е малко, 100 000%, р0бете да плащат! А Вчера и тия *** новото Правителство в Австралия, намалиха данъците с 158 милиарда долара, което прави хиляди увеличение на доходите на всеки работещ!!
11
1
 
20
 
! Отговори
Правилно преди 4 години
При положение че европейската икономика не работи и няма работни места за младите хора, това е едно от правилните решения.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, ама нащият има мноооого разходи! Само козметиката на Мис *** е колкото пенсиите на област Монтана.
9
4
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Защо заглавието е написано неграмотно?
8
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поляците имат топки по принцип. 1444-а година при битката за Варна поляците дойдоха да ни помогнат, а руските ни "братя" ги нямаше. Поляците много добре знаят и колко струва руската клоака и винаги са им казвали какво мислят право в очите и си знаят интереса.
7
3
 
30
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Чу ли,Бойчеее ? Така се прави държава,а не острови и хасиенди...
6
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата е алчен по селяшки, тоест никога няма да доживеем нещо подобно!
5
5
 
22
 
! Отговори
Боко ако-- преди 4 години
Даде на полиция всички бабички плачат след това даде на администрация на цял народ цените по магазините скочиха--по хубаво нищо не му искайте по-добре е !
4
3
 
25
 
! Отговори
Боко да не ти е преди 4 години
бащица --при него само глоби и мил,,,,,,рщина ! Икономика ще има кога доиде икономист сега това !