На Острова: Brexit е въпрос на победа или смърт!

Борис Джонсън и Джереми Хънт в словесен сблъсък
10 юли 2019 08:47, Елка Василева
14
На Острова: Brexit е въпрос на победа или смърт!
Борис Джонсън и Джереми Хънт. Снимка: Reuters

Борис Джонсън и Джереми Хънт - съперници за британския премиерски пост, влязоха снощи в словесен сблъсък кой заслужава по-голямо доверие, че ще изведе успешно Великобритания от Европейския съюз. Това стана на телевизионни дебати, организирани само две седмици преди единият от двамата да спечели поста, предаде Ройтерс.

Джонсън има значителна преднина в надпреварата за приемник на Тереза Мей начело на Консервативната партия и правителството.

В хода на дебатите и от двамата няколко пъти беше поискано да докажат, че ще изведат Великобритания от ЕС на 31 октомври и ще защитят бизнеса от Brexit без сделка.

БоДжо: Истинският "Брекзитър", който ще изведе Великобритания от ЕС

Джонсън, бивш кмет на Лондон, заяви, че излизането на Великобритания от Евросъюза в срок, със или без споразумение за развода, е въпрос на "победа или смърт", отбелязва Асошиейтед прес.

Хънт каза, че е готов да отложи за кратко напускането, за да спечели одобрение за споразумение по условията за напускане, каквото според много икономисти е необходимо, за да се предотврати хаос в транспорта и доставката на вносни стоки.

Още по темата

Джонсън нарече наследилия го на поста външен министър Хънт "пораженец", а Хънт обвини Джонсън, че определя "фалшив срок", за да удовлетвори амбицията си да бъде следващият премиер на Великобритания. Той попита Джонсън дали би подал оставка, ако не успее да изпълни обещанието си да спази крайния срок за Brexit 31 октомври - въпрос, на който Джонсън отказа да отговори.

Не "победа или смърт", а дали Борис е на ("Даунинг стрийт") номер 10 е важното, нали?, каза Хънт.

Около 160 000 членове на Консервативната партия имат право да гласуват за партиен лидер на мястото на Тереза Мей. Бюлетините за вота вече са разпратени и мнозина вероятно вече са гласували, което означава, че снощните дебати са закъснели и ефектът им може да е ограничен, дори представянето на Хънт да е било убедително, пише БТА. Името на победителя ще бъде огласено на 23 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
прост човечец преди 4 години
*** британци! Начело с политиците им!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност причината за Брекзит основно беше фокусирана върху имиграцията. В момента тя е по-висока от преди референдума и е с неевропейски произход.Който и да е премиер няма да може да направи много, а живота на обикновените хора ще стане по-труден. Колкото и да бяха притив Мей, тя направи каквото можеше, за да може ограничи последствията. Сега шсндовете намаляват все повече и повече.
9
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До АнонименСлед "Желязната лейди" няма нито един достатъчно отговорен и сърцат - да направи каквото е необходимо - а не каквото ще му спести проблеми! Истина е - и двамата търсят варианти да заемат мястото начело на партията и държавата - и не се интересуват от последиците за държавата.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същият сценарий като през втората световна война, на тази планета много се цикли и понеже е кръгла, винаги нещата се повтарят
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много са ми фалшиви британските политици.
6
0
 
5
 
! Отговори
Аз знам какво-- преди 4 години
иска обикновения европеец ! Той иска след брекзита да бъде натрит вирнатия британски нос и после отново референдум и пак с много молба да има прошка-НО в света на парите никой богаташ това не го интересува всеки в колаборация с Британците иска всичко там да е ок най вече най богатите и управляващите....Така, че един път мекичък и втория път пак е мекичък...
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Ако твоЙО плондер вкъщи е изкукал отвсякъде, що не подсетиш ТВОЙТА ***, че премиерското място в Британско е вакантно? Нека иде там да попремиерства, там пък що външнотърговски дружества за приватизация има, а и що пари са им останали в бюджета - бол! Пък и на тебе ще ти даде службичка и трошици като на трольо- "активен борец".
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво падение за някога велика нация! Чърчил казва "Разгром е едно нещо, позор е друго".
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано да спечели наистина - крайно време е Великобритания да напусне ЕС и да видим ефекта от това - бил той добър или лош, а не само да се куми.
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дано да спечели БоДжо - тогава какъв смях ще настане не е истина. Явно лудите превземат всички ръководни постове в света - за справка ФАЩ, ЮК, СК, Турция, Сирия, Иран, Венецуела... България! Нашио плондер и той изкукал отвсякъде, но краде като за последно