Оставка на британския посланик в САЩ след скандала с Тръмп

Президентът на САЩ го нарече "глупав" и "чалнат"
10 юли 2019 18:00, Елка Василева
20
Оставка на британския посланик в САЩ след скандала с Тръмп
Ким Дарък. Снимка: БТА

Британският посланик в САЩ Ким Дарък подаде днес оставка след полемиката с американския президент Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

"След изтичането на официални документи от това посолство се появиха много спекулации за моя пост и продължителността на мандата ми на посланик. Искам да сложа край на тези спекулации. Сегашната ситуация ме възпрепятства да изпълнявам ролята си по начина, по който бих желал", обясни той в писмо до Саймън Макдоналд, началник на британските дипломатически служби.

Тръмп: Британският посланик в САЩ се справя зле

"При тези обстоятелства най-отговорният път, който мога да следвам, е да позволя назначаването на нов посланик", добави той.

Тръмп нарече Дарък "глупав" и "чалнат" след изтичането в пресата на поверителни документи, в които дипломатът окачествява като "неспособно" правителството на американския президент, отбеляза Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Питър Другарю Питър.Кажи на ***,че това не е руско име и че много се излага.
12
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Анонимен 13 Първо мисли,после плюй,щото ще ти се връща.
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмпела не му е приятно като му казват истината в очите, по-некадърен президент и по-неадекватно правителство не са имали янките в цялата си история. направо ги подлуди тоя изкуфял дядка, че и света подлуди с търговските си претенции и всякакви щуротии. да се маха час по-бързо, че много щети нанесе на цялата планета.
10
5
 
5
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До Анонимен 9Е, нали точно това е правил посланикът.... Защитавал е перфектно интересите на собствената си държава - обяснявайки какъв *** е тръпмпона, е препоръчал и как да се отнасят с него - да му говорят "с елементарни думи и постоянно да го хвалят". За да може Британия да получи това, което иска от елементарния ***, случайно попаднал в Белия дом. За разлика от него, посланикът нито е случаен, нито е случайно попаднал на едно от най-отговорните места в момента
9
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11Бритите си мислят че пак ще завладеят цялото земно кълбо......Те не си мислят, то си е ФАКТ!
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британският *** подви опашка.Един посланик може да напусне поста си ,,по свое желание'' когато го хванат ,,в крачка''. Бритите си мислят че пак ще завладеят цялото земно кълбо.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6"Много си е нормален британският посланик, щом е направил такива заключения (в изтеклите документи)."Независимо от това какъв е Тръмп, един посланник няма право да дава преценка за президент освен в случаи когато трябва да защити интереси на неговата си държава! Тръмп все пак е официално избран президент на САЩ и това не засяга интересите на Англия! Каквото повикало - такова отвърнало!
6
17
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Не знам кой, ако не англо-саксонците, могат да бъдат лидери. Онези полуескимоси-полукитайци от московските блата, дето сичко им е пунт и пластика и потьомкинские деревни...те па ич.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във вътрешната си политика,американците унищожават на мига всяка вътрешна агресия,независимо от къде и как идва.А във външната си политика действат точно обратно,проявяват агресия във всичките и форми,независимо към кого е насочена и с всякакви средства.Англичаните са прагматиците.Кажат ли нещо,дори и да не е в техен интерес го отстояват до край с всички средства,но най често по дипломатически начин и дипломатично.
4
19
 
21
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Тръмп е президента ,който ще е по велик и от Кенеди !
3
10
 
19
 
! Отговори
рам-бо 5 преди 4 години
Има един лидер,Русия
2
1
 
15
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Съвсем джентълменски сега остава да се разберат кога ще е дуела и с какво оръжие.
1
11
 
16
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Американците не могат да бъдат световни лидери.Те са прекалено емоционални.Няма как емоционален човек да е лидер.