Ал. Йорданов за балканските дрязги: Всички ги гони логореята

Сърбия първо да влезе в НАТО, после да мисли за ЕС
12 юли 2019 12:16,
45
Ал. Йорданов за балканските дрязги: Всички ги гони логореята
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички ги гони логореята - говорят, обещват, живеят в измислени светове, особено нашите приятели - македонците. Това каза пред БНТ евродепутатът от СДС Александър Йорданов по повод последните спорове между балканските държави.

През последните седмици, традиционното напрежение по оста Сърбия-Косово-Албания, вкара и България в своята върталежка. Премиерът Бойко Борисов спореше през медиите със сръбския външен министър Ивица Дачич заради изказване на Борисов за Косово. През последните дни пък премиерът на Северна Македония се разсърди отново на нашия министър-председател заради неговото определение за македонския президент като "северномакедонски".

Още по темата

Александър Йорданов заяви категорично, че ако Сърбия иска да влезе в семейството на Европейския съюз, преди това трябва да стана член на НАТО, защото това е въпрос на сигурност. Така НАТО щяла да гарантира сигурността на целия регион. Сърбия обаче все не била готова, защото не е приела европейските ценности.

"НАТО ще гарантира сигурността на целия регион и няма да остави пробив в сигурността - в смисъл да имаме държава, членка на ЕС, която обаче в сферата на отбраната и сигурността практически обслужва руска политика", обясни той.

Иначе Йорданов разказа, че работата на Европейският парламент вече е започнала. Той ще участва в три комисии, като неговата основна ще бъде тази за външна политика.

"Много е трудно за която и да е държва в ЕП да постига на 100% интересите си и това е магията на европейското обединение - всеки трябва да направи своя по-малък или по-голям компромис, за да върви общо напред този сложен механизъм", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Червен другар,почти син.Останалото е ясно.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Финландия е член на ЕС, но не е член на НАТО!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този индивид беше тотално забравен. Кой го изрови от политическото сме,тище?
32
0
 
4
 
! Отговори
Козел преди 4 години
Па на нас ни обеща в селото детска граьина да ни направи. Викам му бе Баце ми ние сме само пенсионери тук а той отвърна и деца ще ви направим.
31
1
 
5
 
! Отговори
Чобан преди 4 години
Да ни е жив и здрав на великия министър. За наше село он е као Левски и Гоце. Мислим паметник да му издигнем
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сашката много одъртял и пожълтял ми се види напоследък,болнав и нездрав вид има! По същия начин изглеждаше един мой познат,малко преди да гушне букета и да наблюдава цветята откъм кореновата им система!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
32..Щом видя някой че е писал на МАЙМУНИЦА..Ама изобщо не си правя труда Да го чета!!! Какъв БЪЛГАРИН СИ ТИ БЕ? ЩОМ ПРЕНЕБРЕГВАШ КИРИЛИЦАТА????
28
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
А на господина Небългарин Йорданов.Ще кажа само.Че Сърбия трябва да кандидатства точнои САМО ЗА ЕС като бъдеща членка. Там и е мястото! И за в бъдеще Бъдещи кандидатки.за ЕС..НЕ БИВА ДА ВЛИЗАТ В ЕС В КОМПЛЕКТ И С НАТО! Тези 2 организации.СА НЕСЪВМЕСТИМИ В СЛУЧАЯ<ВРЕМЕТО И ИНТЕРЕСА ! НАТО е военен блок на Америка.И НЯМА НИЩО ОБЩО С ЕВРОПА!!!! Точно НЕ БЪЛГАРИ като този.Ни продадоха и "вкараха" в ТОЗИ ЧУЖД НА ЕВРОПА ВОЕНЕН БЛОК! Сега берем плодовете им 30 г вече! СТИГА! НАТО ВЪН ОТ ЕВРОПА!
27
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
Този е едно безочливо човече.Което беше огладняло яко.И чрез продажника Борисов и неговата групировка.Пак се качи на етажите на "властта" Чрез умрелия и мракобеснически и КРАДЛИВ КОН СДС! Много от "привержениците" на групировката ГЕРБ Няма да му простят заради тази особа на Борисов "бащицата" ! -:) Тези избори.Ще бъдат запомнени от ГЕРБ! -:) Така беше и със СДС на времето -:)
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ал. Йорданов за балканските дрязги: Всички ги гони логореята -А пък тебе най-много , щото колчем си отвориш устата и все излизат оттам я глупост, я лъжа свинчо!
25
0
 
6
 
! Отговори
позорно преди 4 години
До джоСрам в ЕП. Какво изпратихме! Ама на Бойко такива българомразци му трябват, проверени в стартовото разрушение на България. Такива ни докараха до тук. Безцеремонни, нагли, безсрамни. Продават идеята на СДС за висока, евро-заплата, вместо да си гледат правнуците, правят нова партийна кариера, специално изтъргувана от властта.
24
0
 
2
 
! Отговори
Мулти-култи политика преди 4 години
В 3 комисии х 2000 Евро+10000 направете си сами сметката.Боже,Боже,колко мъка имало в Брюксел.Каква кльопачка само....*** пенсионери.
23
0
 
11
 
! Отговори
мунчо преди 4 години
Предлагам Александър Йорданов за главен герой в новите серии на " Мумията се завръща"!
22
0
 
9
 
! Отговори
джо преди 4 години
Защо Сърбия трябва да влезе ПЪРВО в НАТО, а после в европейския съюз.Страната беше нападната от НАТО и като потърпевши не желаят да са в този съюз. ЕС е икономически съюз а не военен. Но хора като този господин откъде да знаят, то това е трудна материя за Детска учителка.Ама и ГЕРБ откъде го изкопаха, ще берат ядове с такъв комсомолец ама нейсе.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този плондир,да каже, какъв беше онзи скандалс износ на нелегален алкохолдокато беше посланикзаради който го отзоваха!?
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този безгръбначен ***, който предаде всички, които можеше ... Ще защитава външната ни политика ... Пълен абсурт ... &#128545;&#128545;&#128545;&#128405;
19
0
 
14
 
! Отговори
СКУДОУМИЕТО НА СДС преди 4 години
в пълния си блясък
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази топка лoй вместо мозък в главата му има диapия...
17
2
 
21
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 4 години
Този никога не е бил демократ !!! Просто използва ситуацията за лични облаги...
16
19
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Боли ви, че Господин Йорданов казва само истината и винаги е прав, нали *** ускубани?