Българин от Халкидики: Беше като във филм!

Гърция се съвзема след бурята
12 юли 2019 14:00, Петя Славова
11

Безсилни пред времето и то на места, на които не може да се предвиди. Така с няколко думи може да се опише страховитата буря в Гърция, която отне седем човешки живота, рани десетки и остави след себе си апокалиптични разрушения. Полуостров Халкидики за втора поредна година претърпява страшни бури.

Все пак Гърция постепенно започва да се съвзема. В момента плажовете се въвеждат в експлоатация след вчерашната буря.

Още по темата
В морето вчера бе открито тяло на мъж. Бурята създаде трудности и с комуникацията. Има изключително много паднали дървета по пътищата. Над 80% от хотелите нямат достъп до електричество и питейна вода.

Очаква се до края на деня проблемите да бъдат отстранени. Проливните дъждове и силните ветрове оставиха след себе си разруха и хаос. Много къщи са без покриви, a по плажовете се наблюдава стряскаща картина - съборени чадъри и шезлонги.

Пътищата, които бяха блокирани, вече са проходими. Синоптиците успокояват, че времето започва да се подобрява. Над 600 сигнала са подадени към местната пожарна служба за проблемни участъци и наводнени къщи и хотели. 

Български турист, който е присъствал по време на природната стихия разказва пред Bulgaria ON AIR: "Буйна нощ беше. Може би имаше и торнадо, но всичко стана много бързо и бе тъмно. Бурята беше толкова силна, каквато не сме виждали през живота си. Местните също не са виждали подобна буря". По думите му бурята е продължила около 30 минути.

"Беше се смрачило. Времето даваше признаци, че ще има нещо голямо като дъжд, но не и циклон. Всичко стана за секунди. Помогнахме на местните като буквално прибрахме две маси. Едва дръпнахме щорите и  токът спря.  Невероятна буря!е Едва погледнах какво се случва през улицата и както сме гледали по американските филми."

Гърците не са спрели от сутринта да чистят и се опитват всячески да поправят щетите, които нанесе стихията, но летовниците не харесват идеята да прекарат почивката си без ток или вода. Според местните се очаква голям отлив на туристите. Такъв имаше и миналата година след големите наводнения на другите два ръкава в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До adЩе си вадя парите точно там, където пожелая, и ще ги харча също, където пожелая.Но това няма общо с факта, че не можем да стъпим на малкия пръст на гръцкия туризъм. По никой показател. Направих грешката след 10 годишна пауза това лято да мръдна до българското Черноморие за 3 дни. Стана ми тъжно, че за 20 години нищо не се е променило. За съжаление, всичко е до човешкия материал
9
2
 
1
 
! Отговори
ad преди 4 години
Писачи знаете ли че освен десетината бизнесмени, бетонирали черноморието, живеят и други поне 600 000 души. Стига сте плюли по България. Като ви харесва толкова Гърция вадете си парите там и там ги харчете.
8
1
 
6
 
! Отговори
Невиждан успех преди 4 години
И без никакъв циклон отливът на туристи по нашето бетономорие е недостижим!
7
4
 
6
 
! Отговори
Пора преди 4 години
До 3 - и какво му е лошото на домашната луканка и туршия бе, кел.еш? Хората плащат една торба с пари да ядат домашно приготвена храна, тоя плюе по човека...Колкото до 25 годишното ауди - на 100% е в пъти повече кола от 3-годишната Кия или Тойота която предполагам че ти караш...
6
2
 
6
 
! Отговори
Нелли преди 4 години
Българите освен , че са жилави , но са и защитен вид. Навсякъде по света стават поразии, българите все се спасяват. Браво на нашите !
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Гърците не са спрели от сутринта да чистят и се опитват всячески да поправят щетите"кой, кой? чакат правителството, чакат султана? чакат нашите?не, нищо ново под слънцето оправят си нещата и до 2 дни ще е само история.Нашето Хитрино Н-та година още е като бомбардирано.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно повечето не разбират -първо Халкидики не е Гърция,второ това са три ръкава/полуострова/.Силната буря е била на Касандра и част от Ситония.За Атон нищо не казват. Така пишат нашите новините сякаш цяла Гърция е била опустошена Все едно наводнението в Мизия ,да го наречем наводнението НА БЪЛГАРИЯ.Каквото и да пишат ,няма да секне потока към ръкавите. Само след няколко дни няма да има и следа от урагана.На 5ти се върнах от Никити-от 20 август пак съм там.
3
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типичен луканкаджия е тоя, тениска и къси *** за по 10 лева от Женския пазар, цяла зима гледа прасето и прави туршия за да има луканки, туршия и бахур като се изопне на плажа в Гърция. Ауди 8-цата е 25 годишна, на газ задължително, че да му е евтинко.
2
6
 
23
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Няма такъв ураган,дето да нанесе на гръцкото крайбрежие поразии,каквито нанесе на Черноморието мутро-демокрацията!Гърците ще се оправят бързо,ама ние-НИКОГА!
1
4
 
21
 
! Отговори
Бачо преди 4 години
Важно е, че нашите са живи и здрави, е малко им се развали почивката. Като преди време като в шриланка ги удари цунами и загинаха 300 000 човека, а сънародниците ни живи и здрави се оплакаха, че се провалила почивката щото ток нямало. Ей тва не може ни умори нищо.