Брюксел забранява всички дизелови коли от 2030 г.

Обмислят ограничаване на скоростта до 30 км/ч.
15 юли 2019 18:11, Анисия Иванова
41
Брюксел забранява всички дизелови коли от 2030 г.
Снимка: pixabay

Брюксел ще забранява дизелите след 10 години. Автомобилите с дизелови двигатели, независимо кога са произведени, ще бъдат забранени там от 2030 година. Това предвижда програмата за бъдещото управление на града, цитирана от местни медии.

Преговорите по програмата на новите градски власти приключват днес. Засега остава неизвестно дали преговарящите ще одобрят предложението навсякъде в столицата скоростта за движение на автомобилите да бъде ограничена до 30 км/ч., с изключение на околовръстния път и централния обход.

Опозицията отбелязва, че повсеместното ограничаване на скоростта ще доведе до допълнително замърсяване на околната среда.

Брюксел бе сред първите градове в ЕС, който въведе ограничения за движението на дизелови превозни средства, произведени до 2005 година. Ограниченията се отнасят за автомобили с тегло до 3,5 тона, както и за автобуси.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Warnings from Ocean преди 4 години
Много страшни предупреждения изпраща ОКЕАНА СРЕЩУ Остри електромагнитни увреждания на ХОЛАНДИЯ> Заради милиони автомобили облъчващи тежко Холандия денем и нощем с включени скенери и фарове против мъгла Океана подава че вероятно ще наредят да потопи под вода всички ниски зони..ДА СЕ СПАЗВА ЗАБРАНАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ НА АВТОМОБИЛИ С ВКЛЮЧЕНИ ФАРОВЕ ДЕНЕМ и с включени скенери против мъгла нощем и денем.УВрежданията са особенно жестоки.
37
0
 
1
 
! Отговори
АМАн от наркомани преди 4 години
на филми за бедствия вкл щорм в ПЕРМ Россия се подава че има ново тежко увреждане на климата причинявано от американски сателити обемно обсебени от извънземни наркомани../извънземните терористи ползва holographic weapons произведени от хората под техен обемне контрол./Сканират и тероризират огромни обеми над сушата и океана.Топят ледниците един по един.
36
0
 
2
 
! Отговори
НЕ на новите КОЛИ преди 4 години
ДА се спазва забраната за производство и движение на нови автомобили с инсталирани тежко терористични скенери вместо доказано безвредни жълти фарове.Скенерите вкл led xenon,halogen,laser увредиха тежко биосферата и климата. Опити на природата да лекува огромните тежко увредени обеми въздух вкл от холограмни оръжия на предни стъкла засега не дават резултати.Лечението се извършва с остротоксични газове пълнещи обема над градове и магистрали.
35
0
 
0
 
! Отговори
Монтанския бег преди 4 години
Най-накрая, че си купим убаво беемве.
34
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
В България задръстиха движението когато намалиха макс. скорост за движение в населените места от 60 км/час, на 50 км/час. Разликата веднага се почувства и се появиха нови задръствания, а съществуващите станаха по-голями. Друг пример е Цариградско шосе в София, където разрешената макс. скорост беше 110 км/час и като я намалиха на 80 км/час задръстванията станаха огромни. Да се намали скоростта е безумие. Това няма да накара хората, които имат да вършат работа с кола, да се качат на обществен тран
33
2
 
5
 
! Отговори
Аспарух преди 4 години
Замърсяването от производството на ел.автомобил(с нейните огромни батерии) се равнява на 150000км пробег на дизеловият автомобил.Второ основното електричество в Света се получава от изгарянето на ВЪГЛИЩА.Трето,докато стигне тока до контакта на бензиностанцията се губи 60% от енергията на изгарянето.Така,че ДИКТАТУРАТА на Брюксел,навярни цели едно(зад маската на екологията):повишаване на разходите за автомобил,повече кредити и още едно бреме за джоба на Европееца+дето издържаме мигрантите.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гост"Не мога да разбера защо се мъчат? Направо да забранят всички видове МПС и да скачат на каруците. Хем екологично, хем бавно, а дори и икономии от горива и поддръжка на паркове"Ааа не - конете пъ.рдят и образуват парникови газове - пак не е еко
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ги лъжат тези белгийци,щели да облекчават трафика като намалят скоростта.Точно задръствания ще им причинят!Като караш със 30 вместо с 60,то ще пътуваш по улиците на града 2 пъти по-дълго време, съответно във всеки един момент ще има 2пъти повече коли отколкото при 60км.Вместо да освободиш максимално бързо улиците и да паркираш някъде,ще ги карат да се тътрят в безкрайна колона с 29 км/час. Подличката цел е да ги откажат изобщо да карат коли!Да кажат директно, бе,ама народа ще ги уволни!?
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направили хората експеримент и измерили фините прахови частици на един дизелов автомобил с евро 3 и ФПЧ от пушенето на цигара. Оказало се, че цигарата замърсява повече.
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно. Бензиновите коли замърсяват повече от дизеловите, ако са от един и същ евростандарт, с изключение на азотните оксиди.
28
28
 
13
 
! Отговори
Ноби преди 4 години
За всички, които реват за нафтовите печки, всеки ден някой пред мен , осмърдява улицата. Без значение нов или стар, всички бълват *** отзад. Да ви се не види и икономията и намярата. Всички нафти под ножа, баси сeляните
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
'Flightradar24": 17118 самолета във въздуха в този момент.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре защо никой не говори за газта.Може би най екологичното гориво.Ако сложим производството на тока може да се окаже че газта е най добре за природата
25
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диеловият двигател е много, много лош.Първо, зашото има най-висок кпд от всички двг.Второ, защото има голям въртящ момент.Трето: излиза скъпо на производителите и те печелят по-малко, от поддръжката също.Четвърто: По-здрав е с по-дълъг ресурс, и пак не е изгодно на производителите.Отгоре на всичко е по-икономичен.Затова трябва да бъде забранен, незабавно. Също на всички кораби и камиони.Какви са тез двигатели по 50-100хил. к.с., дето горят по 200т на ден? Веднага всичко на батерии 18650!
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се произвеждат в Турция и ще се изнасят в Свободния свят. Фолксваген не грешат.
23
2
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Напълно съм съгласен с Брюксел - но защо посягат само на автомобилите? защо не спрът тировете с по 500 кс турбо дизели - КОЛКО са тировете из Европа- Стотици хиляди и като ги умножим по 6 защото се равняват на 6 автомобила по замърсяване - То говорим за милиони !! Но си мисля че така ще накарат всички хора да си купят пак автомобили и да вкарат пари в автомобилните гиганти! Защо който кара на газ не е с намалени данъци? Криворазбрано правосъдие ) Ами корабите с двутактови мазутни двигатели? ХМ!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиМоже би ако автомобилът е във вакуум. )))) В реалният живот няма как със 100км/ч един електрически автомобил да харчи колкото с 30км/ч.
21
2
 
20
 
! Отговори
някой преди 4 години
Какво цъкате минуси.Да не мислите,че търтейте от Брюксел ще се качат в ел.коли сапунерки.Ще си возят г...вете в големите Аудита и Мерцедеси,а плебейте на електричка и като тръгнеш на път на 80км по 1 час престой.
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факт е и Ф1 Е. Електрическа формула, която прави 5тия си сезон тази година. Изключително интересни състезания и все повече заводи влизат в шампионата. Инвестициите са за милиони и скоро от там, ще почнат да излзоат новите технологии. Както в момента от Ф1 излизат за редовите коли. Първо в Ф1 тръгна керс системата за генериране на ток към батериите при спиране. Днес всеки хибрид на пътя е има.
19
1
 
19
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
И те станаха хитри като германците ! Почти навсякъде ограничението на скоростта е до 30 км./ч. и почти навсякъде има радари , държавата има нужда от пари затова слагат радари и налагат глоби дори и за 5 км./ч. повече от ограничената скорост ! А велосипедистите карат с по-висока скорост и в лентите за автомобили , велосипедистът винаги е пред шофьора на МПС ! Това е жалката истина ! Западна Европа има нужда от пари и те идват от глоби за превишена скорост !