Доклад на НАТО: САЩ имат около 150 атомни бомби в Европа

Разположени са в Белгия, Германия, Италия, Холандия и Турция
16 юли 2019 10:20, Анисия Иванова
36
Доклад на НАТО: САЩ имат около 150 атомни бомби в Европа
Снимка: pixabay

САЩ са разположили в Европа около 150 ядрени бомби, сочи общодостъпен доклад на НАТО, цитиран от белгийски медии.

Според доклада бомбите са гравитационни (В61) и се предвижда да се използват от самолети с двойно предназначение, каквито са Ф-16

Оръжието е съхранявано в пет държави - Белгия, Германия, Италия, Холандия и Турция.

НАТО уточнява, че в първоначалната версия на доклада с дата 16 април тази година са били посочени и базите, в които се държат ядрените оръжия. В последвалата редакция имената на базите са отпаднали от текста.

Бомбите В61 са разработени в средата на 60-те години на миналия век и са разположени в европейските бази преди подписването на договорите между Вашингтон и Москва за контрола на въоръжаването.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
31
 
! Отговори
kireza преди 4 години
БОМБИТЕ ОТ ИНДЖИРЛИК ИДВАТ НА БАЗАТА НА НОВОТО ВОЕННО ЛЕТИЩЕ КРАЙ ЕЛХОВО ИЛИ ЯМБОЛ,НЕ СИ СПОМНЯМ....ТОВА Е АБСОЛЮТНО СИГУРНО....РУСИЯ ЩЕ НАСОЧИ РАКЕТИ И КЪМ БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ ТЕЗИ БОМБИ...ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ?ЕРДОГАН Е СЪМНИТЕЛЕН ЕЛЕМЕНТ,НО БОКО Е БЕТОН,ОСОБЕННО СЛЕД АТЕНТАТА В САРАФОВО И АФЕРАТА С ЮЖЕН ПОТОК...ДОКАЗА ГО МОМЧЕТО....
28
2
 
33
 
! Отговори
Таип преди 4 години
Американските атомни бомби в Инджирлик не ги бройте много-много....С400 ще ги брои...
27
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Използвайте евроатлантицитеза тоалетна хартия и няма дави се случи ядрена война.
26
3
 
34
 
! Отговори
Сафридис Зарганис преди 4 години
Некакъв грък седнал тука да ни обяснява неща които не са му ясни и то на развален маляшки език. Със сигурност го е ударила гръмотевица от бурята преди няколко дни.
25
1
 
46
 
! Отговори
567-0 преди 4 години
Гадняри,те ще унищожат Земята!
24
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За каква Европа говорите? Такъв субект няма ядренно оръжие имат само Франция и то доста условно
23
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те Румъния са отдавна в играта с автомобилното производство, та дори и Сърбия. Очаквайте скоро и Македония да ни изпревари.
22
5
 
47
 
! Отговори
Германия преди 4 години
Ти "дивашка" Турция не я мисли. Щом Волтсвагвн ги прецениха като по стабилни за завода. Освен това днес стана ясно, че в Турция започва и строеж на подводници по немски лиценз. А Бай *** се има за велик, че в ЕС
21
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците временно си вързаха гащите със свръх звуковото оръжие. При някакви оцелели ще могат да започнат нов живот някъде из Сибир. За другите не ми се мисли.
20
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо точно в Европа? И ако са били разположени преди договора.До сега да си ги бяха върнали отдавна в *** САЩ! Вън НАТО Американското от Европа!!!
19
4
 
58
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Защо в сащ няма европейски атомни бомби и бази???? Искам Урсопуята Урсула да отговори веднага а не да ме занимава с ИК!
18
5
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах, тази миролюбива организация НАТО...
17
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При ядрена война е важното кой първи ще супее да успее да изстреля по-бързо. Имат и по-голяма територия, което дава по-голям шанс ако някой оцелее да се премести. Но ако ударят Индия, Пакистан и Китай ще стане интересно. Засега най-подходящото място за ядрена война са Близкия изток и Африка. Африка там и без война положението си е същото.Да видим, но скоро ще има глобален конфликт, защото едни са прекалено алчни, а другите им писва.
16
21
 
37
 
! Отговори
Theodoro KyroStratos преди 4 години
РУШКИТЕ БОЛЛШЕВИКИ ЗАСТО НЕ КАЗАТ НА ТУРСКИТЕ ИСЛЯМО-БОЛШЕВИЦИ ДА ГИ МАХНАТ РАКЕТИТЕ ОТ ТАМ (АМЕРИКАНСКИТЕ АТОМИКОС БОМБЕС) ?ПУТИН ИСТ КАПУТТЕН .БОЛШЕВИК ИДВА ОТ РУСКОТО БОЛШОИ (ТОЕСТ -- ГРАНДЕ ГОЛЯМО..ТОЕСТ ЩЕ РЕЧЕ :: ВЛАСТ КАТО МАФИОТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ, И СТРУКТУРНО НАПРАВЕНА ЗА ДА ДЪРЖИ ВСИЧКО + ВСЯКАКВИ НОРМИ И АСПЕКТИ И ДВИЖЕНИЯ В ОБЩЕСТВОТО = ТОТАЛЕН КОНТРОЛ .КАТО ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ЗА ВСИЧКО .ДНЕС БСП Е ПОДОБНА--ТЯ Е ОБСЕБИЛА ВСИЧКИТЕ ВАРИАЦИИ И ВАРИАНТИ НА ЛЯВОТО И СОЦ-А .
15
3
 
43
 
! Отговори
Пингвин преди 4 години
По информация на южно тихоокеанския антарктически блок, старите боеприпаси ще се утилизират някъде в югоизточна Европа.
14
4
 
50
 
! Отговори
Евро-атлантик-промит преди 4 години
Руската агресия няма край ! Да разположат атомни бомби в Европа ......Само с цел да ги използват срещу майка Америка ....сигурен съм с моя пилешки мозък !
13
7
 
71
 
! Отговори
А Европа? преди 4 години
Колко атомни бомби има Европа на територията на Северна Америка?За да има мир и равнопоставеност, трябва да има и баланс.Пояснение: Не съм американофоб. Опитвам се да преценявам нещата съвестно и разумно.
12
5
 
57
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Колко ли плащат за склад. Да не би колкото плащат за полигоните в България ? И Л И ...
11
2
 
33
 
! Отговори
JJIvanov geolog преди 4 години
военно терористична мафия с бази на МАрс следи всички американски самолети от типа СТЕЛТ още след 1980 година.. Колeги да огледат обемно следени автомобили вкл нови вкл електрически . Обема се вижда ясно около автомобила спрял или в движение. Това са същества проникнали в автомобилите от типа gray dead mass killers. Имат връзка с ония ликвидирали палеозойската флора и фауна/the end of paleosoic eon/подържат се от holographic weapons/ при проникване на такива се готвят вулкански изригвания
10
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си ги товарят обратно за Сащ. Морално остарели бомби, но пък за сметка на това мръсни и скъпи за стопанисване. Те като завалят балистични ядрени ракети, тея тепърва ще монтират Б61 на самолети с цел бомбардировка в стил ВСВ. Тотална глупост и предпоставки за замърсяване!