Ще подкрепи ли Урсула отпадането на мониторинга над България?

По скоро не, смята Юлияна Николова
17 юли 2019 13:22,
15
Ще подкрепи ли Урсула отпадането на мониторинга над България?
Снимка: Reuters

Съмнявам се, че Урсула фон дер Лайен ще даде такава категорична подкрепа за отпадането на наблюдението над България, каквато даде Юнкер. Отслабената ѝ позиция и засилената позиция на Франс Тимерманс, като че ли леко отслабва позициите на България наблюдението да отпадне, въпреки че управляващите у нас са твърде категорични, че това ще се случи до края на годината. Това каза пред БНР директорът на портал "Европа" и фондация "Център за модернизиране на политики" Юлияна Николова по повод избора на Урсула фон дер Лайен за нов председател на Европейската комисия.

Тя изтъкна, че се очаква изключително тежък мандат за новата Комисия и изрази предположението, че каквито и да било политики биха минавали много трудно през гласуванията.

Относно крехкото мнозинство, с което беше избраната новата шефка на ЕК, Николова коментира, че желанието да се представи добре пред другите групи, е било за сметка на нейната собствена.

"На нея ѝ се наложи в рамките на седмица да обиколи всички, да разкаже на всички какво иска. В крайна сметка, вчерашното ѝ представяне остави впечатление, че тя подаде на всеки каквото му харесва, за да бъде избрана. Звучеше, като че ли най-малко подаде на собствената си партия, но това не е лесно начало за успешен мандат, защото поставя всяко нещо да бъде търгувано", обясни тя.

Въпреки това, Николова смята, че слабата подкрепа за председателя може да бъде компенсирана с една силна Комисия от комисари.

"Тежък мандат с единственото ясно изразено обещание през 2050-а да бъде Европа, свободна от замърсяване. 2050 година е твърде далеч, за да можем да кажем, че ще бъде свършено през 2019-2024 година. Нямаме практически нито едно стабилно обещание, за което знаем, че Европа ще се стреми да го постигне в следващите пет години", завърши прогнозата си Юлияна Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божке, те след 10 години не искат да ни приемат в Шенгенн, тея мозъчно ампутирани писачи бълнуват сваляне на мониторинг. Сваляне ще има ама на *** мисля!И като помисля по нататък сигурно ще са българските ***!То бива простотия ама чак до там? Никои не бръсне България за нищо! Ферщеен?
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано Не, тоя мониторинг е в интерес на Българите, и без това наще управляващи си правят каквото си искат.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вероятно и слава Богу.Защото България е такава бездънна финансова яма от крадливи политици и дърти агенти че може и всичките пари на ЕС да глътне без да се подобри и малко.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще отпадне, да. и ще отпадат изборите малко след това, понеже и без това са предрешени. Боката ще си управлява с Доганчо и Прасунчо и ще си предават щафетата по наследствен път. Горанката още ще живее под наем у тъста си и няма да е в конфликт на интереси, а шефа с голямата тераса и барбекю ще се върне на работа и ще почне да проверява всеки български гражданин за незаконни постройки.
9
0
 
3
 
! Отговори
Ванчев преди 4 години
Урсула, докато няма жълти и червени картони приказките олекват и остава лошият спомен.
8
2
 
6
 
! Отговори
дерсу узалла преди 4 години
Урсула изведе като свои приоритети Истанбулската конвенция, преизпълняване на плана за СО2 намаляване, от 50 на 55% (как го мерят това че не разбирам), промоция на жените (сексизъм), удължаване срока за Брекзит (без да е поискано), нещо неясно за емигрантите. Все неща които са прекалено далече от грижите и тревогите на средностатискическия европейски гражданин, който функционира в рамките на закона, работи и плаща данъци. Все тези мъгливо формулирани и обтекаеми формулировки за нищоправене.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не
6
1
 
6
 
! Отговори
Жената преди 4 години
го каза ясно - мониторинга няма да отпадне, а ще бъде въведен такъв за всички страни в ЕС. ЕС все повече заприличва на една по-голяма България - задкулисни пазарлъци, сегрегация на малцинствата, полицейщина и забрани навсякъде за съвестните данъкоплатци.
5
0
 
12
 
! Отговори
Момо преди 4 години
Дано не отпадне мониторинга! Бъдете разумни! Знаем си политиците колко са крадливи.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ще помогне ли за отпадането на забраната да се правят порно филми .
3
2
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
докато управлява енп няма да падне мониторинга няма да влезем в шенгенидват само неприятности започва се с ик
2
2
 
5
 
! Отговори
Православен преди 4 години
На Урсула главната цел ще бъде България да стане арабско гето и да приемем Истанбулската конвенция!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отговора е НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕКъм края на мандата щени обещае,че до края на мандата ще отпадне,но накрая няма да го махне.ИМАМЕ ОПИТ В ТАЯ ПОСОКА