Урсула поиска: Държавите от ЕС да предложат по двама за комисари

Те да са мъж и жена, настоява новата шефка на ЕК
18 юли 2019 12:43,
41
Урсула поиска: Държавите от ЕС да предложат по двама за комисари
Снимка: Reuters

Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен иска държавите от ЕС да й предложат по двама кандидати за еврокомисар - мъж и жена. Това потвърди пред журналисти зам.-председателят на ЕК Франс Тимерманс, който ще запази длъжността си и в следващия състав на ЕК, съобщава БТА.

По-рано тази седмица Фон дер Лайен заяви, че новата комисия ще има равен брой еврокомисари мъже и жени. Тя настоя държавите да предложат възможно най-добрите кандидати и предупреди, че ще отхвърля кандидати, ако установи, че не отговарят на поставените изисквания.

Още по темата
Преди месец председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер съобщи за първи път, че през 2014 г. е отхвърлил шестима кандидати за еврокомисари, а 10 кандидати е предложил сам.

Юнкер поясни, че досега не е казвал това, за да се избегнат вътрешнополитически последици. Той настоя за ограничаване на броя на еврокомисарите, като според него те трябвало да бъдат "повече от 17 и по-малко от 20".

Урсула фон Дер Лайен беше избрана преди дни за председател на бъдещата Европейска комисия с крехкото мнозинство от едва 9 гласа. Бившият военен министър на Германия открои като свои приоритети опазването на природата, икономическият растеж, създаването на минимална европейска работна заплата, подкрепа за дъблинското споразумение за мигрантите и се застъпи за повече жени на високи постове в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 4 години
Има един термин в психологията - когнитивен дисбаланс. Това е, когато всички факти опровергават някакво ограничено, фанатично убеждение (като това, че мъжете са по-умни от жените), но вярващия в него (в убеждението) отказва да признае фактите. Само че те са там и постоянно "дращят" върху подсъзнанието му и го "пият" отвътре. :)
27
6
 
2
 
! Отговори
Шовинист преди 4 години
Пак приказваш общи приказки и алабализми!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шовинисте, конкретна статистика в момента няма, защото така наречените мини за редки метали на практика представляват продупчени като швейцарско сирене планини или полета, в които всеки рови поединично, каквото докопа и изваденото го предава на прекупвач. НО! От следващата година в ЕС ще се въведат наредби за произход на материалите и за спазването на човешките права и норми за безопасност на труда при добива им. Да се надяваме голяма част от ужасяващите реалности да се променят.
25
3
 
2
 
! Отговори
Шовинист преди 4 години
До 26Я ми посочи конкретна статистика къде и колко жени работят в мините! Не ми се измъквай с приказки по принцип за Третия свят! Колко жени работят в индустрията, добивната промишленост и т.н.?
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В този сайт, като стане дума за равноправие, някои "големи мъжаги" все дават за пример миньорската работа. Включвам се да отбележа, че "напредналият" свят, за да ползва батерии, експлоатира труда на стотици хиляди хора в третия свят, където в мините работят и бременни жени, и невръстни деца. Така че - спокойно: мъжете се перчат с лъскави джажи за сметка на тоталното "равноправие".
23
3
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Баба Меркел си пробута наследничката за министър на отбраната. Горката, като я слушаш да говори, се чудиш кога ще каже нещо. Германците май ще го закъсат с този матриархат.....
22
2
 
2
 
! Отговори
Шовинист преди 4 години
Лес6o, равенство означава равни права, но и равни задължения, така че отивай да бачкаш в заводите и по строежите!
21
3
 
5
 
! Отговори
Шовинист преди 4 години
Чакай сега бе, пиле, нали уж жените и мъжете бяха равни? Това означава както шефове жени и мъже, така и миньори и миньорки жени и мъже. Няма средно положение! Или сте равни на мъжете, или не сте! Впрочем, не вярвам в равните умствени възможности на жените и мъжете.
20
3
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 4 години
Как точно се борят герп с този модел - колкото и умна и оправна да е една жена в работата задължително шеф на фирмата да е мъж...Бойко или Бойка е начело на герп? Аман от изперкали феминистки-герберки!
19
3
 
5
 
! Отговори
Шовинист преди 4 години
Кога ще има равен брой жени миньорки, жени кофражистки, жени кранистки, жени шофьорки на боклукчийски камиони?
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** избор направиха дупетатите от ЕС и почна да смърди яко, а още не са избрали комисарите... Очаквайте още страни да напуснат потъващия кораб. Въпрос на време. Накрая ще останем само с Румъния и Северна Македония и пак ще сме най-бедната и нещастна страна в ЕС. Щото ГЕРБ са супер стабилни и компетентни и изобщо не са корумпирани
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се проверяват от медицински екип. Да не стане грешка с квотите.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В света има 3 раси и по една трета трябва да са от европеидната, негроидната и монголоидната раса. Половината трябва да са вегани, половината да са плешиви, половината да са дебели над 200 килограма
15
3
 
10
 
! Отговори
еврогейски рай преди 4 години
Освен по полов признак,няма ли вече изисквания и за раса,религия,исексуална ориентация, за да се заемат постовев ЕС?
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма вече технокрация или меритокрация. Това е. В съвременния ЕСССР през 1984-та година е на квоти и по партийна линия. Честито. Сега квотите са за мъже и жени. След някоя и друга година квотите ще са да има представителство на различните религии. И спирка няма.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В еврокомисията почнаха да избират кандидати както в Евровизия.
12
5
 
25
 
! Отговори
G преди 4 години
А аз си мислех, че хората се избират по компетентност, лидерски и други качества, различно от полова, религиозна, етническа или друга пренадлежност. Това е моста днес, взимат се разни женички, като урсула, не защото са по - добри в работата си, а защото са жени. Така и бизнес се успокоява, че видиш ли, им зачита правата. Долни политици, разделихте ни по всички показатели, сега колко е лесно да ни управлявате...
11
5
 
20
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Добре че не иска и по трима и по един от третия пол!
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРИ СОЦИАЛИСТИТЕ НЯМА МЪЖ, НЯМА ЖЕНА - ВСИЧКО Е ОМЕШАНО, ХИБРИД ДО ХИБРИДА МИЛА МОЯ МАЙНО ЛЬО
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кристалина Георгиева и .... Кристалина Георгиева!