Премиер е: Борис Джонсън официално встъпи в длъжност

Елизабет Втора е приела оставката на Тереза Мей
24 юли 2019 18:46, Петя Славова
11
Премиер е: Борис Джонсън официално встъпи в длъжност
Снимка: БТА

Бъкингамският дворец съобщи, че кралица Елизабет Втора е приела оставката на британския премиер Тереза Мей, предаде БТА.

В същото време Борис Джонсън официално встъпи в длъжност като премиер на Великобритания. Това стана малко след пристигането му в Бъкингамския дворец за аудиенция при кралица Елизабет Втора, предаде ДПА.

Още по темата

По-рано днес досегашният премиер Тереза Мей подаде официално оставка пред британския монарх. "Този следобед, на аудиенция с кралицата, Тереза Мей подаде оставка като премиер. Нейно Величество изрази добра воля да я приеме", се казва в изявление на британското кралско семейство.

Борис Джонсън ще направи изявление пред правителствената резиденция на "Даунинг стрийт" 10 по-късно днес.
Малък инцидент беляза пътуването на Джонскън до Бъкингамския дворец. Демонстранти от неправителствената организация "Грийнпийс" препречиха за по-малко от минута пътя на автомобила му. Протестиращите носеха плакат с надпис "Климатично извънредно положение". Накрая автомобилът на Джонсън успя бавно ги заобиколи и не след дълго пристигна пред Бъкингамския дворец.

Джонсън обеща Великобритания да напусне ЕС на 31 октомври"на всяка цена", предаде Франс прес. "Ще постигнем нова по-добра сделка, която се основава на свободната търговия", каза Джонсън пред правителствената резиденция на "Даунинг стрийт" 10, малко след аудиенцията при кралица Елизабет Втора, на която той бе натоварен със задачата да сформира ново правителство.

Джонсън каза, че Великобритания трябва да е подготвена и за възможността Брюксел да откаже повече да преговаря за Brexit което означава, че ще се стигне до излизане от ЕС без сделка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
преди 4 години
И просто така се появи британският Тръмп !Сега медиите ще има да реват до небето, но фактите са си факти - Великобритания си заминава от ЕС и според мено това е за нейно добро. ЕС вместо да си извади поука продължава с тъпата и упорите заробваща бюрократична политика.
8
2
 
3
 
! Отговори
Ganio преди 4 години
Нека се махнат без договор от Европейския съюз , но едно е сигурно - срещу меркел и по точно срещу Германия не се тръгва , особенно когато имаш куха икономи като англииската !
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На луда държава и трябва луд премиер като този. Честито. Само той ще разбере какво искат британците.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Osman Alli von Pfeffel би се гордял с правнука си!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4ти, защото все още ти плащат евросубсидиите за разлика от страните които само усвояват и са много доволни от европейския съюз разбира се, и си мислят че европейските фондове са само за усвояване а другите са длъжни да ги пълнят
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде! все излизат и все са вътре. как стават тия работи?!? защо ЕС не ги изключи автоматично на определена дата? нали така пише в договорите, член 50? защо ги бавят?
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема не е излизането или оставането в ЕС както се опитва да го представи Борис Джонсън. Проблемът е че нацията е разделена 50 на 50 по този съдбоносен въпрос. Единственият път по който може да се преодолее това разделение е да се пвоведе нов референдум добре информиран и добре осмислен от британците. Настояването на всяка цена да се излиза от ЕС към което се е устремил Джонсън ще доведе до невероятен хаос сред британското общество с тежки последици най-вероятно и със загуба на територии.
2
1
 
10
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 4 години
Имаме вековни традиции в диалога.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да излизат вече и да приключват с Бтекзита. Голям страх, нали са империя, богаташи, какво самп се чудят. Живота си продължава. Тамън и нашите ще се приберът, стига са слугували. Имат пари да идват тук и да почват бизнес. Каквото са научили да го прилагат в бизнеса. Кво само седят там в тоз остров дъждовен.