Двама се скриха в контейнер с кокаин, стана им топло и викнаха полиция

Полицията поливала трафиканите с вода
25 юли 2019 20:21,
2
Двама се скриха в контейнер с кокаин, стана им топло и викнаха полиция
Снимка: БулФото

За куриозен случай в белгийския град Антверпен съобщава AFP, цитиранa от Агенция Фокус.  Оказва се, че двама души, влезли в метален контейнер пълен с кокаин в един от най-горещите дни в историята на Белгия.

С повишаването на темптературата, те започнали да се страхуват, че може да се задушат и в отчаян опит да се спасят просто се обадили на полицията.

На властите им отнело около два часа да намерят точния контейнер, а след като все пак го открили и отворили люка с извадени оръжия, двамата затворени от жегата мъже спокойно дали ръцете си, за да им сложат белезници.

На разпространено в социалните мрежи видео се вижда как полицията полива с вода заловените, за да им помогне да нормализират състоянието си след прекараните часове в металния контейнер при температури от над 40 градуса по целзий.

Официалната версия на заловените мъже е, че са се опитвали да премахнат наркотиците. Те ще бъдат изслушани по-късно в днешния ден. Властите не са разкрили количеството на открития наркотик, но според местни медии става въпрос за хиляди килограми.

"Наистина не е точния момент да си затворен в метален контейнер, пълен с кокаин на пристанището в Антверпен", пък е редакционният коментар на AFP.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо полицията не ги е търсила още два часа,че да ги изнесат с краката напред.Явно и там са много милосърдни към трафикантите на дрога и дилърите.Цял контейнер,че то става дума за тонове наркотици и по легален начин.От Афганистан ли е пристигнал контейнера. Обикновено по тия западни географски ширини наркоманите и диларите си ги отглеждат в нелегални ферми по домовете си.Но явно реколтата им не стига за всички и се налага внос.