Нападателят на гара във Франкфурт издирван в Швейцария

Той е арестуван в Германия за убийство и опити за убийство
31 юли 2019 07:20, Елка Василева
10
Нападателят на гара във Франкфурт издирван в Швейцария
Снимка: Reuters

Германските власти арестуваха официално 40-годишния мъж, заподозрян, че е блъснал 8-годишно момче и неговата майка пред влак във Франкфурт, каза вчера местната прокуратура, предаде ДПА.

Той е обвинен в убийство и в два опита за убийство. Вчера следобед той се яви пред съдия и остава под стража, каза говорителка на прокуратурата.

Мъжът, който е от Еритрея, е видян в понеделник да блъска момчето и майка му от перон на централната гара във Франкфурт на релсите. Жената успя да се спаси и да избегне задаващия се високоскоростен влак, но детето не оцеля.

Мъж уби 8-годишно в Германия - бутна го на релсите пред влак

Трети човек също бе блъснат, но успя да се задържи на перона.

Швейцарските власти са издали по-рано заповед за арест на мъжа, заподозрян, че блъснал дете и майка му пред влак във Франкфурт, заяви германската полиция, цитирана от ДПА.

Германските власти продължават да разследват мотивите за нападението, което полицията разглежда като убийство. Според правоохранителните органи мъжът не е познавал жертвите.

Още по темата

Заподозреният е бил известен на органите на реда за "други подобни престъпления в Швейцария", каза шефът на германската полиция Дитер Роман на пресконференция в Берлин. По думите му мъжът е обвинен, че заплашил своя съседка с нож, след което я заключил и избягал.

Еритреецът, който е баща на три деца, пристигнал в Швейцария незаконно през 2006 г. и кандидатствал за убежище. Две години по-късно получил убежище и оттогава швейцарските власти го определяли като "добре интегриран", каза германският вътрешен министър Хорст Зеехофер на среща със служители по сигурността.

Швейцарската полиция заяви, че заподозреният, който е постоянен жител на кантона Цюрих, е получавал психиатрични грижи по-рано тази година. При обиска на дома му са били намерени документи, свързани с неговото лечение и диагноза, пише БТА.

Швейцарската полиция потвърди, че е издала заповед за арест на мъжа миналата седмица, след като той заплашил своя съседка и децата й и ги заключил в апартамента им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С Гугъл Транслейт ли си превеждате статиите?Психото е бил обявен за издирване в Швейцария заради домашно насилие, след като заключил жена си с трите деца и заплашил съседката с нож. Таквиз работи, заради които в Бг полицията никого не търси. Той и оня дето си хвърли детето от моста бил с психично състояние, ама кой и до колко е луд никой не знае преди да стане белята.
7
2
 
9
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Браво народе, мерси боку. Дивакът бил дивак - сякаш е тайна, и нито дума кой докарва диваци в Европа и Северна Америка? То също не е тайна, - азербайджано-тюркското племе на дегенерирал хибрид, получен в предисторически времена от похотта на афроафриканци с китайци. Това сатанинско племе докара и турците в България 14 век и ги държа 5 века и сега ни провежда геноцид, а ние лакейски избягваме да споменаваме името му.
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ииииии отново интегриран с психическо разтройство. Кога ще те разбере Европа че биенето на чалмата в пода по шест пъти дневно води до подобно поведение
5
0
 
20
 
! Отговори
ined преди 4 години
Африканците докараха чумата в Европа - всичките трябва да бъдат върнати откъдето са изпълзели.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отиде Цюрих!
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те тва е! Да отидеш от една от най-бедните и потиснически държави в света в една от най-богатите и уредените, да те приемат навместо да те изхвърлят като мръсен ***, да те настанят, хранят, обличат, лекуват, а ти кво? Да се чудиш кого да убийш! Бягали от потиснически режим! Как няма да е потиснически, такива хора как можеш да ги озаптиш, ако не с желязно ръка и шамари. Да му мислят швейцарците!
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До това води либерастиятаитолерастията
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Швейцарците казали че той вече е добре интегриран и му дали документи!Сега смъртта на 8 годишно дете на чия отговорност е?Аман от толерантност!