Урсула фон дер Лайен работи по новия състав на ЕК

Шест държави още не са обявили кандидатите си за еврокомисари
14 авг 2019 20:42, Красимир Ангелов
17
Урсула фон дер Лайен работи по новия състав на ЕК
Снимка: Reuters

Избраната за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен работи по сформирането на нейния нов състав, съобщава Франс прес.

Задачата на германката е деликатна, тъй като тя трябва да се съобрази с исканията на партиите в Европейския парламент, за да може новият състав на Комисията да получи одобрението на евродепутатите.

Още по темата
Новата Комисия ще е с 26 членове заради очакваното на 31 октомври излизане на Великобритания от Европейския съюз. След като имената на всички кандидати за еврокомисари станат ясни, те ще преминат през изслушвания в Европейския парламент, а на 22 октомври ЕП ще гласува по предложения състав на Комисията.

Шест държави членки на ЕС предстои да оповестят кандидатите си - Франция, Италия, Белгия, Хърватия, Португалия и Румъния. Те имат срок да сторят това до 26 август.

Неизвестната величина е Италия, споделят от обкръжението на Фон дер Лайен, която посети Рим в началото на този месец. Краят на коалицията на Движение "Пет звезди" и "Лига" на Матео Салвини усложнява процеса по определяне на новия италиански еврокомисар, припомня БТА.

Вече са известни имената на 20 кандидати, сред които има 12 мъже и осем жени.

Седем сред кандидатите са членове на Европейската народна партия, като Фон дер Лайен. Това са Йоханес Хан (Австрия), Мария Габриел (България), Стела Кирякиду (Кипър), Маргаритис Схинас (Гърция), Ласло Трочани (Унгария), Фил Хоган (Ирландия), Валдис Домбровскис (Латвия).

Седем са и социалдемократите: Юта Урпилайнен (Финландия), Никола Шмит (Люксембург), Хелена Дали (Малта), Франс Тимерманс (Холандия), Марош Шефчович (Словакия), Жозеп Борел (Испания), Илва Йохансон (Швеция).

Трима са кандидатите от политическото семейство на европейските либерали: Вера Йоурова (Чехия), Маргрете Вестагер (Дания), Кадри Симсон (Естония).

Кандидатът от Литва Виргиниус Синкевичус е представител на Зелените, словенецът Янез Ленарчич е независим, а полякът Кшищоф Шчерски е член на партия "Право и справедливост", чиито депутати са част от групата на десните евроскептици в Европарламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
майтап,бе Уили! преди 4 години
Ако питате мен,значи ,тази фон дер Лайен стана председател на ЕК ,защото германците решиха да не и позволяват повече да съсипва немската армия!?Военните търпяха,търпяха видяха,че няма как да я уволнят-и ето хватката -блестяща характеристика,хвалби,дитирамби,възвеличаване,та даже тя май си е повярвала -вижте снимката!?Сега в ЕК да и берат гайлето!...А дали ще съсипе и ЕС!Ами ЕС и без тази оперетна кикимора сега е в насипно състояние,и с нея и без нея все тая!?Англичаните май постъпват правилно!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази женица, по професия гинеколог, напълно съсипа германската армия в ролята и на министър на отбраната на Германия. И точно, когато положението там стана катастрофално, я преместиха да приложи уменията си и върху управлението на европейския съюз.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото съм осведомен, тая може само да преписва чужди докторати. А вие пък "работи"!
10
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО НА УРСУЛА! ДОБРЕ ЗАПОЧВА.
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фон урсулке,отивай в англия и прегова-рай,щото ще се уплетеш яката.Ще теоставят сама.Юнкер ще ти гледа сеира.Бети2 ще те разиграва,с комисари и сдепутати.Целият Албион е обединен даразмаже де що види.Ще се окажеш наамбразурата и оставката няма да те спаси.Остави ***( комисари), теработа невършат.Виш нашия щраус.
8
0
 
7
 
! Отговори
Майебах фон ден Лайн преди 4 години
За България се пада постът на портиер на Европейската комисия. Това е престижен пост. Портиерът получава по някое центче допълнително към дохода. Понякога и снизходително потупване по бузката от големите началници.
7
1
 
9
 
! Отговори
V преди 4 години
Тая ли ще спасява Европа ??? Трябваше да сложат едно дебело лили или дебел боко .Да отвори торбата с лъжите .Да пусне армията от брюкселски милионери дупитати дето вземат по 20 000 ? заплати да обясняват на пенсионерките с 100 ? пенсия че много добре се живее в четвъртия райх .Така се прави политика .Тез кога ще се научат ???
6
0
 
5
 
! Отговори
Анализ преди 4 години
Наблюдаваме как след голямата победа на ген. Борисов на изборите, цяла Европа се съживи и се ентусиазира. Сега гордо и смело застава под знамената на Урсула, тази съвременна амазонка, за да се изправи решително и едновременно срещу азиатската заплаха от Изток, американската лудост от Запад и срещу Глобалното затопляне!Напред към Нова велика Европа! Само напред и нагоре!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много фалшиво излъчване има тая, отдалеч смърди на лицемерие и позьорство.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За нашето Гаргамелче един пост на министър по фалшивите новини и киберсигурност. Нашите бизнесмени не се оплакват, мълчат за изтичане на данни. Само НАП си призна честно.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде са популистите все пак имат 40-50% подкрепа от избирателите защо липсват ? ЕС ще се разпaдне много скоpо при такваз управа пък и тая е гинеколожка ЕС ще ражда Орбанчета.
2
14
 
5
 
! Отговори
! преди 4 години
Мачкай, Урсула, руските червенотиквеничковчета!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Модерно и европейско е да се предлага по един кандидат за пост. Да не се карат хората.