В Лондон на протест срещу разпускането на парламента

Джонсън преустанови работата на депутатите преди Brexit
28 авг 2019 21:09, Петя Славова
35
В Лондон на протест срещу разпускането на парламента
Снимка: БТА

Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин и лидерката на либералните демократи Джо Суинсън, написаха писмо до кралица Елизабет Втора, в което протестират срещу плана на премиера Борис Джонсън да преустанови работата на парламента, предаде ДПА, като се позова на британската агенция Прес асошиейшън.
По-рано днес Борис Джонсън обяви план за преустановяване на работата на парламента от средата на септември до средата на октомври - стъпка, която ще навреди на усилията на депутатите да блокират сценария за Brexit без сделка, пише БТА.

Ирландия обяви днес, че няма да промени позицията си за споразумението за Брекзит, договорено между Великобритания и ЕС и включващо предпазен механизъм за ирландската граница, предаде Ройтерс. На въпрос на радио Ар Ти И дали Ирландия трябва да промени позицията си за предпазния механизъм след днешните постъпки на Джонсън, което ще ограничи възможностите на парламента да попречи на Brexit преди крайната дата 31 октомври, ирландският министър на публичните разходи и реформи и на финансите Паскал Донъхоу отвърна "не" и допълни, че Brexit без сделка е неизбежен. "При такава динамична ситуация има много неща, които са възможни между настоящия момент и края на октомври", допълни министърът и заяви, че Ирландия трябва да стои извън вътрешните спорове във Великобритания.

Още по темата

Същевременно британският министър на външните работи Саймън Ковини, който е на посещение в Париж, заяви, че Ирландия няма да подкрепи премахването на предпазния механизъм за Брекзит, предаде Ройтерс. Ковини каза, че въпросът за предпазния механизъм от споразумението за Брекзит и неговото премахване просто не подлежи на предоговаряне.

Главният преговарящ за Brexit на Европейския парламент Ги Верхофстат също коментира плана на Борис Джонсън да преустанови временно работата на британския парламент. Той каза, че мотото на поддръжниците на Джонсън "Да си върнем контрола" никога не е изглеждало толкова зловещо. Верхофстат изрази в качеството си на парламентарист солидарност с онези, които се борят гласовете им да бъдат чути. Той каза, че отменянето на дебата по такива важни въпроси едва ли ще помогне за постигане на стабилни бъдещи отношения между ЕС и Великобритания. Ако Великобритания излезе от ЕС без сделка, то Европейският парламент трябва да одобри това, припомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намерил лупол в закона от ЕС при излизане и искат да платят 9 милиарда вместо 39. Лошо няма, това е задължение на всеки родолюбив политик да защитава интересите на родината си. Ако българските ни оправници от всичките партии бяха такива сега щяхме да сме като Швейцария.
9
3
 
3
 
! Отговори
гост преди 4 години
ще има пак фоерверки на даунинг10,много харесвам ФОЕРФЕРГИ да има .
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е много демократично за някои но щом мнозинството иска Брексит всеки нормален политик трябва да се съгласи с това. Имаше референдум - народа си даде мнението!
7
1
 
9
 
! Отговори
шматка преди 4 години
ХахаДемокрация по английски.:))
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фантастичната четворка на политиците - Путин, Джонсън, Тръмп и Ким. Всичко останало е безхарактерен слугинаж
5
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Успех на Англия с Брекзита. ЕС е гнусно място.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Ти не може, да им казваш ко ша праят, разбра ли!
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека Северна Ирландия реши със референдум ,трябва ли да има твърда граница със братята и сестрите им от Ирландия,та това е един народ,знаете ли колко бракосъчетания имат помежду си,сутрин става От северна ,пал и колата и отива на работа във южна.Англия най големия интригант във сетовен мащаб,разделяй и владей
2
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джонсън е пич, ще излезе по мъжкар даже и от Тръмп
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не ги пратим нашите да поработят в лондон