Полша отбелязва 80 години от нацистката инвазия в страната

Румен Радев посети Варшава
1 сеп 2019 16:37,
67
Полша отбелязва 80 години от нацистката инвазия в страната
Снимка: Reuters

Президентът на Полша Анджей Дуда откри днес във Варшава главната церемония по повод 80-годишнината от нацистката инвазия в страната, сложила началото на Втората световна война, предадоха осведомителните агенции.

Още по темата

Присъстват десетки представители на други страни, сред които вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, канцлерът и държавният глава на Германия Ангела Меркел и Франк-Валтер Щаймайер, както и българският президент Румен Радев.

Полски войници изпяха химна на Полша и издигнаха националния флаг на площад "Пилсудски" - голямо пространство в центъра на града, сравнено със земята от германските войски през войната. Сега на площада се намира Гробът на незнайния воин, срещу който се издига голям християнски кръст.

Церемониите в столицата бяха предшествани от възпоменателни прояви в населеното място Велун и полуострова Вестерплате до Гданск - първите станали обект на инвазията, - състояли се рано сутринта в точния час на атаката на 1 септември 1939 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
много интересно преди 4 години
А когато Полша и Хитлер нахлуха ЗАЕДНО в Чехословакия,това какво беше!?
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срамна гледка! Честване на НАЧАЛОТО НА ВСВ! Гледаш представители на немците, започнали войната, на разни нации, развели бяло знаме, щом ги видели, на други, позорно бити, имайки съизмерима военна сила, не поканиха руснаците, дали милиони жертви за победата над хитлеристка Германия! Срамно!Всъщност, май само американците трябва да празнуват - ВСВ ги направи свръхбогати! продадоха огромно количество оръжие и храни! За злато!
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пожелавам на полша скоро да бъдеразпарчетосана. Знаят си защо.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
втората световна не започва с нападението над Полша нито завършва с капитулацията на Германия.
51
6
 
4
 
! Отговори
говорят се едни неща преди 4 години
Правилно, всички в едно с германия са се събрали в Полша за да отпразнуват началото на войната.Руснаците ще празнуват победата над Германия и хич не им трябват поляци, французи, румънци и дори нашенци да им се кланят.Руснаците са освободили Европците от нацизма, за да могат днес по-лесно да им продават дървена, кемюрна, нафтова, газова и атомна енергия.Като им дръпнат шалтера, нека се събират и да подписвак КОЛЕКТИВЕН ЕНЕРГО ДОГОВОР. ще се скинеме да се кикотиме.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простотооо пак се прави на умно. Боби 2
49
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
но заради гена си,успя да ги и закопае...Но,те ще се оправят!..Сигурен съм!Дори ВЪПРЕКИ НАПЪНА НА ТРЕСЯЩАТА СЕ БАБИЧКА-бивша "комунистка"..
48
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До АнонименЩе ти кажа:...Защото Германия е ЗАПЛАХА за ония отвъд Океана,а Русия....Русия просто е тяхната МЕЧТА..За това ЦИРКОВЕТЕ са такива..Хем да се туря НАМОРДНИКА на Дойчландия,хем да се бие камшика на "Рашистанът"....Но от скотовъди какво да очакваш освен скотски истории?!СТРИКТНИТЕ,РАБОТЛИВИ,ИЗПЪЛНИТЕЛНИ дойчовци са си виновни!!Едва ли има друго племе ,освен нашето,което като тях да е готово винаги да го манипулират!..Австрийския полуевреин успя да ги въздигне от дъното,
47
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен,който написа:-"До ПроСоТо -Виж какво е написал "Рашист" , това е истината ."....Добре,но възниква въпроса:-Защо поляците,НАЙ-ВЪРЛИТЕ ВРАГОВЕ на Русия в момента НЕ СПОМЕНАВАТ "съветската инвазия",а отбелязват Хитлеристката ?!Е?...
46
1
 
0
 
! Отговори
! преди 4 години
До АнонименТи си комунист!
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великобритания и Франция е трябвало да освободят половин Полша, но и това не са направили. Защото са чакали атаката на Изток и Хитлер да изпълни обещанието си да нападне СССР.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до !"На 1 септември СССР напада Полша по договора Рибентроп"А след като СССР напада Полша, Франция и Англия защо не обявиха война на СССР по силата на военния си договр с Полша според който по същото време автоматически обявиха война на Германия за нападението и над Полша?
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Химикът Гермар Рудолф прави анализ на почвата на един от лагерите където за заровени останките на 4 милиона жертви на Холокоста, и не открива никакви останки от човешки тела. Криминалистите по един нокът могат да установят дали е имало престъпление а той за 4 милиона жертви не намира нищо. За този научен резултата е хвърлен най-демократично в затвора, вместо да се назначи комисия от независими експерти химици които да направят повторна експертиза и да установят истината.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червената армия спасява част от Полша от нацистка инвазия и полските евреи са бягали при спасената Полша. Франция и Великобритания не спасяват никаква част от Полша. Не нападат Нацистка Германия.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо на запад при демокрацията много учени, професори, писатели, журналисти и общественици са вкарани в затворите защото имат различни мнение и различни научни резултати от официалните версии и цифри за "6 милиона жертви на Холокоста"? На запад в ЕС при демокрацията нормално ли е да вкарват хора в затвроите заради различно мислене и за резултат от научни изследвания.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Рашист"Нацистко - съветско нашествие. Защото когато Хитлер атакува от запад, от изток тръгва Сталин и си разделят Полша както са се разбрали тайно преди това."А след като Хитлер и Сталин нападат и си разделят полша Полша, Франция и Англия защо не обявиха война на СССР по силата на военния си договр с Полша според който по същото време автоматически обявиха война на Германия за нападението и над Полша?
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нацистите - Каква уговорка , какви ги дрънкаш , 6 милиона си е геноцид , Израел не е Китай , а тогава не е съществувала държавата с кой да се договарят ,с лобитата в САЩ .
38
6
 
2
 
! Отговори
Остават за по-дълго преди 4 години
Проблемът с освободителната Червена армия е, че остава за постоянно в страните , които освобождава ! Затова никой не иска и да чуе за освобождение от руснаци !
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТо -Виж какво е написал "Рашист" , това е истината .
36
4
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Полша отбелязва 80 години от нацистката инвазия в страната"...И В СЪЩОТО ВРЕМЕ:-Полша нарочи за свой "смъртен враг" държавата,която с милионите безценни човешки живота,жертвани за нея, я ОСВОБОДИХА от въпросната окупация!!!!!!!!!!.какво да ви кажа?...Освен прастарото:-"О,времена,о нрави!"...."Нема,нема,не ке се роди,по-долняво същество от полякинче"..