Brexit: Ще се стигне ли до решение?

Страната е изправена пред трудни избори
Обновена: 11 сеп 2019 06:53 | 10 сеп 2019 23:11, Петя Славова
13

Депутатите отново отхвърлиха искането на Борис Джонсън за предсрочни парламентарни избори на 15 октомври. Едва 293 депутати гласуваха "за" предложението, което е много по-малко от необходимия брой, за да бъде одобрено.

"Решение винаги има, защото Великобритания е установена демокрация. Парламентът работи дори когато се опитват да го спрат", посочи лидерът на Земеделския народен съюз (ЗНС) Румен Йончев в "Денят ON AIR".

Още по темата

Той допълни, че вариантите са няколко - завръщане на парламента след средата на октомви, но точно тогава ще се проведе европейският съвет, на който британският премиер трябва да постави въпроса за ново споразумение за излизане от ЕС, което среща слаба подкрепа в европейските среди.

"Най-вероятно в средата на октомври Борис Джонсън ще получи отговор на това, което вече знае. Отговорът, че споразумението, което имаше Тереза Мей на масата, продължава да бъде единственото възможно. И страната има възможност да напусне със или без споразумение", отбеляза Румен Йончев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Великобритания е изправена пред избори - задължително. Като най-вероятно те ще бъдат след 31 октомври и Brexit ще бъде удължен.

Българският еврокомисар Мария Габриел получава ресора "Иновации и младеж" в новата Европейска комисия. Днес нейният председател Урсула фон дер Лайен представи своя екип.

"Съставът на Европейския парламент е в голяма степен очакван. Що се отнася до българския ресор, нещата изглеждат все едно на госпожа Габриел ѝ е търсена работа, а не ресор, който България да покрие", коментира още Румен Йончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Спермата: Нов Свят преди 4 години
Ингилизите са най-големите мизерници! 300 години крадаха и мародерстваха по целия свят!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре, да излиза, да излиза и от нато, а обединена Европа, да я завладее, да пороби местното население и юпиииии :)Помнете! Робството е лошо, само ако си от лошата страна!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е сменил посоката на движение във Великобритания? Цяла Европа кара отдясно, а те - отляво. Какво искат да кажат с това? Едва ли има по-голямо антиевропейско действие от това.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този русофил Борис Джонсън вече трябваше да е арестуван от британските власти. Властите спят, а някой сменя посоката.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още от заглавията губя желание да ви чета.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това неграмотно заглавие?
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите във Великобритания промениха посоката на движение на Британия и ето какво стана - излизат от Великия Европейски съюз. Там борбата с русофилите закъсня и това доведе до Брекзит. Борис Джонсън и Тръмп са големи русофили.
1
5
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
А ДАНО, АМА НАДАЛИ!!!И КРАЛИЦАТА МАЙ НЕ Е ЗА ИЗЛИЗАНЕ А САМО БАЛАМОСВА НАСЕЛЕНИЕТО, ЧЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С НЕГО!!ИЗОБЩО НЕ ВЯРВАМ , ЧЕ ЩЕ ИЗЛЕЗНАТ ОТ ЕС ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА И ЩЕ Е ВЕЛИКО АКО ТОВА СТАНЕ!