Губим в транспортната комисия битката за пакета "Мобилност"

Отхвърлиха искането планът да бъде изтеглен от ЕК
31
Губим в транспортната комисия битката за пакета "Мобилност"
Снимка: Pixabay

Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли днес предложението пакетът "Мобилност" да бъде изтеглен от Европейската комисия, предаде БНР.

Заседанието на транспортната комисия продължи по-малко от десет минути.

Още по темата
В началото председателката Карима Дели обяви, че евродепутатът Исмаил Ертуг, който бе вносител на предложението камионите да се връщат в страната - отправна точка на всеки четири седмици, става заместник-председател на парламентарната група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите и вече няма да е докладчик по пакета.

Новият координатор е шведът от същата партия Юхан Даниелсон.

Вносителят на искането за изтеглянето на пакета - евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков призна, че резултатът от заседанието не е положителен, а дори малко разочароващ.

"Идва следващата седмица, така че готвим се за него тогава, когато гласуваме дали да се даде мандат, но не очаквам да има по-добро представяне от това. Ясно е, че мнозинството е категорично срещу нашата позиция", каза той пред БНР.

Председателката на транспортната комисия Карима Дели съобщи, че следващото заседание е във вторник. Тогава ще се гласува дали да започнат преговорите по пакета. Ако вотът бъде положителен, започват преговори със Съвета и Комисията.

Новата комисия трябва да поеме функциите си от първи ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...брюксел щял да изравни стандарта..." - да, като избяга и последният българин на Запад
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Губим в транспортната комисия битката"Който вярва на Боко и шкембе-министъра е ТАКА!!Приветствам решението!!!
25
3
 
9
 
! Отговори
yes преди 4 години
да, бг бизнесите се разбиват, личното стопанство -прасето, вино ,ракия, да си оправиш сам колата се забрани.Иначе земеделската земя в БГ я държат ту'рците, производство и износ на пшеница го държат те, хранят турция от златна добрйджа , бизнесите в кърджали са все на ту'рци и парите влизат в тях, никой не ги закача, щото така е съгласувано. нека е.
24
3
 
9
 
! Отговори
baffff преди 4 години
оня ден четох един нашенец гур,,бетчия в италия/испания някъде се цанил там шофьор при македонец и карал до франция и не мисля че нещо ще се смени за самите шофьори освен шапката и данъците на фирмата за която работят ще отиват другаде.но това си беше сделка на тиквата срещу това купи подкрепа от франция много важна за поста на стрина сталина.
23
1
 
19
 
! Отговори
незнаещ преди 4 години
аз ли криво разбирам - АМА МАКРОН ИСКА ВСИЧКИ ШОФЬОРИ ДА ПОЛУЧАВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ, САМО НАШИТЕ ШОФЬОРИ СА ПРОТИВ. Работодателите им естествено са против, ама шофьорите ?!
22
7
 
8
 
! Отговори
ВЕЧЕ ВИ КАЗАХ: преди 4 години
ДЖАМБАЗКИ Е ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ.А, ВИЕ СТЕ ШАРАНИ, ЗАЩОТО МУ ВЯРВАТЕ НА ГЛУПОСТИТЕ, ЗА ДА МОЖЕ ДА ПРАВИ КАРИЕРА.ТАКА ГЛЕДАМ ВЕРВАТЕ И НА МАЯ КОСТИНБРОДСКА, ЗАТОВА И ТУК ЩЕ ГРИЗНЕТЕ ДРЪВЧЕТАТО.. ХАХАХААААА....ПРОРОК СЪМ--ЗАТОВА ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ. ДЕЛФИЙСКИЯТ ОРАКУЛ МИ Е РОДНИНА.... ХАХАХААААА....
21
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не губим ние. Губят българските фирми, монополизирали пазара на превозвачите и предоставящи на водачите неблагоприятни условия на труд. Без друго тези водачи така или иначе при първа възможност отиват при по-нормални работодатели, та приели - отхвърлили пакета - все тая накрая. Просто моменти на агония ще изживеят спедиторите и това е.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко история може да се напише за изоставени ТИР- ве със стока по пътищата на Европа. Не потърсени от липса на собственик.
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой в ЕС не обича социалистически номера. В ЕС ИСКАТ ЯСНИ И ТОЧНИ ФИРМИ. Пък може тия фирми и на Едноличен Търговец за са , но да има Име. Не ООД с неясен собственик. Живота в ЕС е на принципа работиш честно , даваш и след това взимаш.
18
0
 
16
 
! Отговори
Геврека Митьо преди 4 години
Така е осрахме цяла Европа буквално .......брат верно е ние сме роби дано да ни фащат хотели и на нас !
17
0
 
35
 
! Отговори
Тираджията преди 4 години
Не е редно с долни селски номера да печелим , фалшиви договори , безброй километри по 3 фалшиви шайби , сране по канавките спане по 90 дена в кабината и сетне ние сме най-евтини , всички шофьори сме щасливи , дано дойдат немски фирми да караме за тях !
16
3
 
13
 
! Отговори
Ама, не сте добре... преди 4 години
АКО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ МОЖЕ ОТ ГЕРМАНИЯ ДА Я НАПРАВИТЕ КАТОУ БЪЛГАРИЯ,...... ПРОСТО ЯКО СЕ ЛЪЖЕТЕ.. ХАХАХААААА....АМИ, ПРОСТО ТАМ, НЕ Е КАТО У СОФИЯ-И СОФИЯ--ОКРЪГ!!!!ТАМ Е ДРУГА БИРА.....ХАХАХААААА
15
11
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Хахахааааа. 6 Ами защото си комунист и се кефиш че сме ***...ни..Хахахааааа.
14
4
 
32
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Искайте добавка към закона - че германска фирма трябва да плаща едни и същи заплати, без значение къде и е филиала! Да видите тогава колко бързо ще дадат назад, когато Кауфланд България се наложи да дава същите заплати като Кауфланд Германия! За има няма 2 дена ще отпадне целия закон и те сами ще си го гласуват! Ама от де толкова акъл у вас, още повече пък за нещо полезно за белите роби на Европа!
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо де, вие сте длъжни да опитате...да пика е те срещу вятъра...
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
големите фирми ще си направят изнесени офиси в Турция и Македония и за тях няма да важат прамилата на ЕС.камионите ще са с турски номера.
11
1
 
22
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Важното е,че вдигнахте пушилка и пак влязохте в Европарламента.Борба щяхте да водите на живот и смърт,ама ...йок. Добре,че българите са прости,иначе не бихте и помирисали евродепутатско място. Не минават нашите виждания за модерна Европа, защото са за вътрешна консумация и манипулиране на хората в България. Това е най-лесното,ама тук...при балъците
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Номерата на мутродемократите не минават в ЕС.
9
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България печели, а мутрите на ГЕРБ губят от пакета Мобилност.
8
5
 
21
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
МУФТАТА ЗА ДРУГАРИТЕ, СВЪРШИ!СЕЛТАШКИТЕ НОМЕРА НЕ МИНАВАТ В ЕВРОПАТА...ХАХАХААААА .....